Loading

Oostende doodle-stad Ontdek de leuke kerstdoodles op de winkeletalages!

Zin in een leuke Doodle-zoektocht? Het Economisch Huis en kunstenares Jook zorgden voor leuke kerstfiguurtjes op de etalages van verschillende Oostendse handelaars. Kan jij het peperkoekenmannetje vinden? Naast de kinderzoektocht is er ook een Insta-doodle tour om leuke foto’s te nemen.

DOODLE ALL THE WAY

Doodle all the way’, is een leuke zoektocht waar kindjes als echte speurneuzen en volgens het principe van ‘Waar is Wally?’ op zoek kunnen gaan naar een peperkoekenmannetje in de grotere kerstdoodles. Heb je het figuurtje gevonden, scan dan de QR-code die ook op het etalageraam te vinden is en er komt er een unieke, ‘gedoodlede’ kerstkaart tevoorschijn. Deze kaart kan je downloaden, thuis uitprinten en vervolgens inkleuren en opsturen. Zeker in tijden van corona, is het extra leuk om via een kaartje kerstwensen uit te wisselen met familie en vrienden.

Het parcours van ‘Doodle all the way’ loopt voorbij heel wat leuke (kinder)winkels in de hele stad. In totaal zijn er vijf verschillende kerstkaarten die je kan verzamelen. Een leuke, veilige activiteit voor het hele gezin!

INSTA-DOODLE TOUR

Voor wie verzot is op originele foto’s, is er Insta-doodle tour waarbij je samen met de speciale figuren op de etalages het hoofdpersonage van de foto kunt worden. De perfecte gelegenheid om een leuke kerstfoto te nemen die zal scoren op jouw sociale media.

Alle hotspots met een unieke Insta-doodle vind je terug op de website van het Economisch Huis. Je vindt er ook meer info over de kinderzoektocht met een overzicht van de verschillende doodle-locaties. Wie dat wil, kan een plannetje afhalen bij Toerisme Oostende, bij de deelnemende handelaars of download het gewoon hieronder.

Meer weten over de kunstenares die de doodles maakte? Tijdens de eerste lockdown lieten we Jook Doodle Woman en haar man Augustijn aan het woord over hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Herlees het interview hier.

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (december 2020)

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate