Loading

De Schoolweetjes Nummer 16 || 4 december 2020

Sinterklaas

Wat een avontuur op woensdag 2 december! Sinterklaas werd om half negen bij ons op school verwacht. Wat er ook gebeurde, Sinterklaas kwam niet. Of toch? Wat gebeurde er vanmorgen op school? Kijk naar dit filmpje en het wordt duidelijk.

Gelukkig is alles dus goed gekomen. Foto's van deze ochtend staan in ons fotoalbum. Hiervoor is een inlog nodig die bekend is bij de ouders.Sint en zijn twee Pieten hebben in de hal de groepen 1 t/m 4 ontvangen. Daarna was er nog tijd om pepernoten in de andere groepen te brengen. Wat hebben we een leuk feest gehad en wat hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 hun uiterste best gedaan om mooie surprises en gedichten te maken. Onze compimenten aan Sinternet en de ouderraad voor hun bijdrage aan een mooi Sinterklaasfeest. Klik op de knop om het album te bekijken.

Medezeggenschapsraad

Afgelopen maandag heeft de MR online vergaderd. Er is o.a. gesproken over de plannen voor het schoolplein, waar naar verwachting in de kerstvakantie mee begonnen kan worden. Ook de schoolontwikkeling kwam weer aan bod. Eigenaarschap van leerlingen is één van de onderwerpen waar we mee aan de slag gaan. Wij onderzoeken of onze kindgesprekken ervoor zorgen dat leerlingen zich verantwoordelijk voelen voor hun leerproces. Ook de aanschaf van een nieuwe methode voor wereldoriëntatie biedt kansen om de motivatie en betrokkenheid en het eigenaarschap te bevorderen.

Stichtingbreed is er een planning gemaakt voor de klimaatbeheersing op de scholen. Hierin is aangegeven dat De Marijkeschool prioriteit krijgt.

Schaken

Graag attendeer ik jullie op onderstaand schaakinitiatief van de Koninklijke Schaatsbond Nederland. Gezien alle afgelaste activiteiten een slimme zet van de schaakbond en een mooie kans voor de leerlingen om kennis te maken met schaken/hun schaakkwaliteiten te tonen! Uiteraard laat ik de keuze om mee te doen en de wijze van promotie van dit initiatief aan jullie. Let op: aanmelden kan tot uiterlijk vandaag. Enige snelheid is dus geboden. ♟

Wanneer leerlingen (na deelname aan deze activiteiten) enthousiast zijn geworden over schaken, kunnen zij lokaal bij Schaakvereniging E.N.O. terecht. Op www.enoschaak.nl is meer informatie te vinden.

‘’Op de jeugdpagina krijg je meer uitleg over het schaken bij ENO en kun je, je aanmelden om een keer te komen kijken. De jeugdafdeling schaakt elke maandag (niet in de vakanties) van 18:30 tot 19:30 uur in het wijkgebouw ‘De Brake’ (Schipbeekstraat 1). Je mag altijd komen kijken op maandagavond. Dan ga je zien hoe het eraan toe gaat op zo’n maandagavond. Je draait een lesje mee en speelt een partijtje tegen iemand anders. De proefperiode duurt 6 weken en is helemaal gratis.’’

Ik hoop jullie bij deze voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik ze graag. Met vriendelijke groet, René Nijhof, Coördinator Sport & Bewegen gemeente Hellendoorn.

Even voorstellen

Silvia, van harte welkom bij onze BSO Marijke.

Mijn naam is Silvia Hogenkamp. Ik ben getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen.

Nadat ik mijn HBO diploma Jeugdwelzijnswerk heb behaald ben ik gaan werken met kinderen die bedreigd waren in hun ontwikkeling. Aangezien ik het leuk vind om te werken met kinderen ben ik ook nog een aantal jaren werkzaam geweest op een kinderdagverblijf. Hier heb ik met kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar gewerkt.Al vele jaren heb ik een leidinggevende functie gehad en voor kort geleden maakte ik deel uit van het operationele managementteam binnen de kinderopvang. Ik vind het een eer dat ik mijn ervaring nu mag delen binnen Columbus Junior.

In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, uit eten gaan, voetbal kijken, gezelligheid en op vakantie gaan. Ik ben iemand met een warm hart voor de kinderen. Tot snel bij Columbus Junior.

Zending

Afgelopen vrijdag is er een bedrag van € 31,57 meegenomen voor de Kerstactie voor de Minima. Digitaal is er deze week € 25,-- binnen gekomen. Woensdag hebben we vast een bedrag van € 1200,-- overgemaakt naar de Raad van Kerken. Omdat er natuurlijk van alles geregeld moet worden is het fijn dat ze vast weten dat ze een heel mooi bedrag ontvangen van de kinderen, ouders en anonieme donateurs van de Prinses Marijkeschool. Ook komende week kunnen de kinderen op vrijdag weer geld meenemen en heeft u de mogelijkheid om digitaal geld over te maken. Geweldig dat we al zo'n bedrag mochten overmaken. Dank voor uw steun! Klik op de knop om digitaal bij te dragen.

Kind op maandag

Leonardo da Vinci: De Aankondiging (Vaticaanmuseum in Rome)

Hoog bezoek

Maria krijgt hoog bezoek: De engel Gabriël vertelt haar dat ze een kind zal krijgen. Hij zal Jezus heten en de zoon van de Allerhoogste zijn. Na dit bijzondere bericht gaat Maria op bezoek bij haar tante Elisabet. Elisabet vindt het heel bijzonder dat de moeder van de Heer bij haar op bezoek komt. Er wordt gelezen uit Lucas 1: 26-80. 

De kleuters horen over Maria bij Elisabet en over de geboorte van Johannes

Andere Advent

Soms lukt het niet om goed te slapen. Giannina Wedde schreef daarover haar “Nachtgebed”. Licht in deze duisternis. Lichter in het leven te staan. Een licht te zijn.

Nachtgebed

 • Leg je angsten neer.
 • Voor één nacht geef je de sterren, al je zorgen
 • De rust keert weer,
 • want alle dingen waar we vast aan houden, zijn geborgen.
 • Je mag je ogen sluiten.
 • Je mag vergeten, wat je net nog wakker hield
 • Laat het blauw van de nacht jou zeggen:
 • dat een naamloze liefde getuigt van trouw.
 • Jij bent door haar omgeven,
 • laat nu de dingen los en laat ze gaan, slaap maar in.
 • Jouw geschenk dat is het leven.
 • En elke morgen roept je op,
 • licht te zijn.

Tegeltjeswijsheid

Ongelofelijk hoe onverdraagzaam mensen zijn geworden.

Sonja Barend (80) deze week in een boeiend interview met NRC Handelsblad.

John Lewis

Ook dit jaar wijzen we u op de reclame van het Engelse warenhuis John Lewis waar veel mensen naar uitkijken. "Give a little ❤️ " is de titel van 2020. Kijk ook de commercials van de vorige jaren want er zitten juweeltjes bij.

Sinterklaasavond

Wij wensen u en jullie allen een fijn weekend en een gezellige Sinterklaasavond. Hartelijke groeten van het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with an image by PublicDomainPictures - "Chess metaphor board" - Columbus Junior BSO Marijke. Poollicht boven de hemel van Canada van Thomas Sbambato en Prinses Marijkeschool.