Loading

Jan Barbier Nieuwsbrief #12 2021

Nieuwsbrief Jan Barbier #12 / 15 januari 2021

Doorgaan!

Beste ouder(s), verzorger(s),

Het was Ramses Shaffy die in 1975 al zong: "Doorgaan, we zullen doorgaan." Vooropgesteld: Het lied is van ver voor mijn tijd en staat ook niet bijster hoog genoteerd op de lijst van favoriete nummers tijdens het werken. Maar de liedtekst schoot in gedachten bij het schrijven van deze inleiding. Ook 'the show must go on' van Queen was een optie, maar zo'n show is deze lockdown nu ook weer niet. Komt wel meer in de buurt van favoriete nummers trouwens, maar dat terzijde.

Doorgaan.... We zullen doorgaan!

We zullen wel moeten. De lockdown is voor het onderwijs tot 25 januari verlengd. Laten we we hopen dat de deuren van school op die datum weer open kunnen en we onze leerlingen en uw kinderen weer fysiek kunnen ontmoeten. We houden u op de hoogte.

Doorgaan... We zullen doorgaan!

Vandaag hebben we met het team digitaal vergaderd. Ook dat gaat gewoon door. Het was goed om elkaar in teamverband te zien en te spreken: Hoe is het met iedereen, hoe verloopt het thuisonderwijs aan je groep, is het te doen met wellicht ook het verzorgen van thuisonderwijs aan eigen kinderen, en hoe wordt deze periode ervaren. Ook hebben we met elkaar gekeken naar verbeterpunten met betrekking tot afstandsleren en hebben we kritisch gekeken naar onze organisatie.

We merken dat deze tweede lockdown anders is dan de eerste: Waar alles in maart '20 nog nieuw, anders, onzeker en soms best spannend was, kunnen we nu terug grijpen op opgedane ervaring tijdens de eerste lockdown. Onze online lessen zijn anders, de organisatie is iets anders en er wordt nog meer beroep gedaan op noodopvang. Wat echter niet verschilt met de eerste lockdown is onze drive om er iets goeds van te maken en op een heldere en duidelijke manier te communiceren. Hierin vragen we echter ook om uw feedback. In deze nieuwsbrief staat een link naar een vragenlijst. We vragen u met klem om deze in te vullen. De uitkomsten (uw mening over onze organisatie van deze lockdown!) geven ons inzicht op succesfactoren en aanknopingspunten om het onderwijs aan uw kind te verbeteren. Ook aan de leerlingen van groep 5 t/m 8 zal, middels een vragenlijst, gevraagd worden om hun feedback. Het invullen van deze vragenlijst zal online begeleid worden door de groepsleerkracht.

Doorgaan... We zullen doorgaan!

Niet alleen wij op school, ook u zult doorgaan: thuiswerken, onderwijs verzorgen aan uw kind en samen door deze langere lockdown komen. De ene dag loopt dit beter dan de andere dag. Mocht uw kind toch tegen bepaalde zaken aanlopen (niet tot werken komen, moeite hebben met concentratie, een opdracht niet begrijpen, enz), schroom dan niet om contact op te nemen met school.

Een heel goed weekend toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Marloes Joosten

Vragenlijsten

Voor het einde van het vorige schooljaar hebben we u gevraagd om een vragenlijst in te vullen die betrekking had op het geven van online onderwijs. We hebben uw feedback gebruikt om de kwaliteit van het online onderwijs te verbeteren. Nu we voor de tweede keer in dezelfde situatie zitten, vragen we u wederom om feedback.

Op alle scholen van Ieder kind telt worden dezelfde vragenlijsten uitgezet. Directeuren van alle scholen spreken met elkaar over de keuzes die zij maken m.b.t. de organisatie van het online onderwijs en ondersteunen elkaar daar waar wenselijk.

Door op onderstaande link te klikken komt u bij de vragenlijsten:

Dank voor het invullen!

Team Jan Barbier

Noodopvang komende periode:

Voor leerlingen waarvan ouders in de vitale sector werkzaam zijn, bieden we ook de komende periode noodopvang aan. Deze noodopvang is gelijk aan de reguliere schooltijden. Wilt u hier beroep op doen, wilt u dan contact opnemen met met Robbert? Bij voorkeur via mail: m.joosten@barbier-ikt.nl.

Nieuw schoolwerk!

Tijdens de teamvergadering hebben wij besloten om de ontwikkelingen omtrent fysiek onderwijs af te wachten. Gaan de basisscholen open op 25 januari dan is het niet nodig om nieuw schoolwerk uit te delen. Voor de leerlingen in groep 1, 2 en 3 worden nieuwe pakketjes met schoolwerk gemaakt. Jacolien neemt hierover contact met u op.

Nationale voorleesdagen 2021

Van 20 januari tot en met 30 januari vinden de nationale voorleesdagen plaats. Voorlezen is erg goed voor de ontwikkeling van kinderen, het is leuk en creëert een moment van rust in de dag.

Het prentenboek van het jaar is geschreven door Loes Riphagen en heet 'Coco kan het!' Tijdens de nationale voorleesdagen is een mini-editie van het prentenboek verkrijgbaar voor €5,25.

Laat weten dat jullie thuis ook voorlezen! Maak een mooie foto van het voorleesmoment en plaats deze op social met #voorlezenmaaktjeleuker en @voorleesdagen.

We maken er een feestje van...

Beste leerlingen van de Jan Barbier

Vooralsnog een weekje langer onderwijs op afstand. We zijn onwijs trots op hoe jullie je ook weer door deze periode slaan, jullie werkhouding en de manier waarop jullie online leren. Om er toch een feestje van te maken willen wij jullie vragen om voor vrijdag 22 januari een feestelijke foto van jezelf te mailen naar info@barbier-ikt.nl. Versier of verkleed jezelf en laat zien dat je er een feestje van maakt. Deze foto mag natuurlijk ook samen met broers of zussen.

Team Jan Barbier

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van webandi - "post it list memo"