Loading

Hannes coudenys over de Jamies voor Belgische influencers

Op 22 januari 2021 organiseren Filmfestival Oostende en creatief bureau Hurae voor het eerst de ‘Jamies’, een online videoawarduitreiking voor influencers, YouTubers en vloggers. Iedereen kan iemand nomineren in een van de negen categorieën. UiT in Oostende sprak met juryhoofd Hannes Coudenys.

door Tim Heddebauw

Je hebt je eigen creatief bureau Hurae. Hoe ben je in deze business beland?

Ik heb een aantal jaar als journalist gewerkt toen de sociale media (Twitter, Facebook en Instragram) hun intrede deden. Ik merkte al snel dat ik deze nieuwe kanalen ook kon inzetten als journalist. Het liet toe om uit te pakken met meer creatieve boodschappen en online content. Later verdiepte ik me verder in deze sociale media en startte ik mijn eigen creatief bureau op. Ik werkte mee aan diverse campagnes voor onder meer ‘The Voice’ en tal van andere VTM- en VRT-projecten.

Als influencer is originaliteit ongetwijfeld een must. Wat zijn de andere troeven van een succesvol influencer?

Originaliteit is inderdaad belangrijk. Maar het gaat ook over kennis over een bepaald onderwerp en over passies die je op een natuurlijke manier kan brengen. Je kan niet over alles communiceren. Een specialiteit is dus zeker wenselijk.

Heb je nooit zelf overwogen om influencer te worden?

Nee, hoewel ik door mijn job soms wel als influencer gezien word. Ik krijg ook vaak dingen toegestuurd om uit te testen. Het werkt voor mij een beetje in de twee richtingen: als opdrachtgever en als insider.

Op FFO worden de Jamies voor het eerst uitgereikt. In de VS bestaan er al lang gelijkaardige awards. Was er hier ook nood aan?

Jazeker! Getuige daarvan zijn de honderden nominaties die we reeds binnen kregen. Deze awards zijn dan ook een mooie erkenning voor het vele goeie werk dat de deelnemers al jaren leveren. De erkenning is uiteraard ook goed voor de sector.

Hoe gaat de competitie concreet in zijn werk?

De competitie bestaat uit negen categorieën: vlog, fictie, lifestyle, dans en muziek, comedy, docu, TikTok, Instagram en gamestreaming. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Het was misschien een beetje zoeken naar de juiste categorieën, maar de bedoeling is alvast om die de volgende jaren nog uit te breiden.

Hoe verloopt de beoordeling?

De jury stelde een longlist samen waarop je kon stemmen. De publieksstemmen zullen voor 50% meetellen en het oordeel van de jury voor de andere helft. Er worden in totaal dus negen prijzen verloot en een publieksprijs.

Wat verwacht je zelf van het event?

We hebben in ieder geval een mooie jury samengesteld dus dat zit zeker snor. Het event vindt plaats op 22 januari 2021 en wordt live gestreamd. De presentatie is in handen van comédienne en dj Soe Nsuki. Verder kan ik nog niet veel verklappen, maar het wordt heel leuk!

De presentatie is in handen van comédienne en dj Soe Nsuki

Meer info / Livestream op 22 januari 2021

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (januari 2021)

Meer artikels op www.oostende.be/uitvanthuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate