Loading

@Curio effent Nieuwsbrief voor ouders, leerlingen en medewerkers jaargang 4 - december 2020

December: feestmaand??

December is normaal gesproken een maand waarin volop gefeest wordt, ook op Curio effent. Helaas zorgen de omstandigheden ervoor dat we daar nu een andere draai aan moeten geven, zonder WinterWhiteParty en zonder Kerstgala.

Sinterklaas had voor alle leerlingen een lekkere verrassing in petto!

Dat had ook Sinterklaas in de gaten 😉 en dus verraste hij afgelopen vrijdag alle leerlingen met een kleine attentie en een gedicht waarin hij bedankte voor de manier waarop onze leerlingen hun bijdrage leveren aan het voorkomen van besmettingen op school. Daarvoor zijn de medewerkers ook dankbaar, want gelukkig hebben we in de school nog steeds een laag aantal besmettingen!

En we laten ons ook niet alle gebruikelijke feestelijkheden en tradities afpakken! Zo zal de komende twee weken voor de leerlingen de jaarlijkse Oliebollenquiz gewoon doorgaan tijdens de invallessen, zij het op een iets andere manier dan andere jaren, omdat men. Peeters helaas nog steeds ziek thuis is.

En net als andere jaren zullen ook de medewerkers van Curio effent weer de strijd aangaan voor die felbegeerde schaal oliebollen!

Op vrijdag 11 december kleurt de school, zoals altijd op de tweede vrijdag van december PAARS. Dit jaar wordt dit georganiseerd door onze kersverse GSA, die zich verderop in deze nieuwsbrief voorstelt.

En ook een echte Effent-traditie, die gelukkig wel gewoon door kan gaan: in de laatste lesweek van december strijden de tweede klassen onderling om de winst in het basketbaltoernooi. De brief met tijden en andere afspraken wordt later deze week verstuurd.

Het jaarlijkse basketbaltoernooi wordt zoals altijd georganiseerd door de leerlingen uit de sportklas (klas 4) onder begeleiding van de docenten lichamelijk oefening.

Tot slot zal de laatste schooldag van 2020 geen gewone lesdag zijn. Ook daarover lees je verderop meer.

Hartverwarmende acties door leerlingen en docenten.

Actie voor De Volkaert

December is ook een maand waarin we denken aan anderen, die het misschien niet zo makkelijk hebben.

Mevr. Jacobs en mevr. Kops bedachten samen met de leerlingen van klas 1 een mooie actie voor De Volkaert in Dongen.

Om de medewerkers, die het door corona de afgelopen maanden zwaar hebben gehad én de bewoners, die weinig bezoek kunnen ontvangen, een beetje in het zonnetje te zetten, reed een speciaal Curio-busje, volgeladen met cadeaus naar Dongen.

Er waren heel veel mooie versieringen gemaakt door de leerlingen. Ruben, Karst en Timo uit 1f maakten samen een prachtige kerststal, die ze zelf mee gingen aanbieden (helaas kon Timo er niet bij zijn).

Daarnaast waren er bloemen en taart voor de medewerkers. En dit gebaar werd enorm gewaardeerd!

Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door de verkoop van mondkapjes aan leerlingen, die hun kapje vergeten waren of een kapot mondkapje hadden.

Een kaartje voor eenzame ouderen!

Nog zo'n hartverwarmende actie. Deze keer door mevr. Van Gils en mevr. Van den Heerik van de vakgroep Nederlands: verschillende klassen doen mee aan de grote kerstkaartenactie voor ouderen van het Ouderenfonds. Het doel van deze actie is een lichtpuntje brengen voor ouderen in tijden van eenzaamheid. De kerstkaarten worden door heel Nederland verspreid bij verzorgingstehuizen. De ouderen kunnen ook een kaartje terugsturen naar de leerlingen (via school).

Met kleurpotloden en stiften aan de slag: van klas 1 t/m klas 4 aan de slag voor eenzame ouderen!
Wist je dat...?
 • ... lokaal 004 nu een multi-functioneel lokaal is en bovendien heel erg kleurrijk?
 • ... we er voorlopig nog niet zo veel gebruik van kunnen maken, omdat het nog niet helemaal af is?
 • ... dit lokaal het laatste klusje van mevr. Janus was voor onze school?
 • ... zij daarom vanuit dit lokaal haar "online" afscheid heeft gevierd?
 • ... zij heel blij was met de mooie wensen van alle leerlingen?
Mevr. Janus kreeg het cadeau namens de leerlingen via het beeldscherm aangereikt door men. Koekkoek.
 • ... er stilletjes nog iemand met pensioen is gegaan (Mevr. Kuijsters was al een tijdje niet op school in verband met haar gezondheid, maar heeft jarenlang een belangrijke bijdrage in de school geleverd.)?
 • ... er veel belangstelling was voor de activiteiten voor groep 8-ers en hun ouders?
 • ... er bijna 200 leerlingen kwamen "proeven en beleven" de afgelopen weken?
 • ... er ook zo'n 150 ouders de online voorlichting hebben bijgewoond?
 • ... er al verschillende VIP-rondleidingen zijn geweest en daarop nog steeds wordt ingeschreven?
 • ... er dit schooljaar geen gewone Open Dag zal zijn, maar er gedurende een hele week verschillende online en offline activiteiten zullen zijn, om zo iedereen op een veilige manier kennis te kunnen laten maken met onze school?
 • ... dat hierover via onze website meer informatie te vinden is?
 • ... de eerste ronde Project C erop zit?
 • ... dat dit een kennismakingscaroussel was, om leerlingen een afgewogen keuze te kunnen laten maken voor de twee laatste periodes van dit schooljaar?
 • ... klas 3 na de kerst begint met het eerste keuzetraject binnen Project C?
 • ... dat ze die keuze op dinsdag 15 december gaan maken?
Activiteiten vrijdag 18 december

Op vrijdag 18 december willen we met onze leerlingen een sfeervolle afsluiting houden van het kalenderjaar. De verschillende onderwijseenheden verzorgen zelf een leuk programma, natuurlijk volledig corona-proef!

Tijdschema:

Klas 1 en 2: 8.30 - 10.15 uur

Klas 3 en 4: 10.30 - 12.15 uur

Meer informatie krijgen leerlingen via hun mentor/coach/coördinator.

Er zijn die dag geen gewone lessen en alle leerlingen zijn die middag vrij. De school is vanaf 13.30 uur gesloten en niet meer bereikbaar.

Agenda

Vanwege de onduidelijkheid over het verloop van het schooljaar hebben wij niet (zoals u van ons gewend was) alle activiteiten, projecten en toetsweken in de schoolgids opgenomen. In deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. Activiteiten met een * hebben effect op het rooster.

Deze nieuwsbrief is opgesteld voor de (verwachte) persconferentie van dinsdag 8 december. Mogelijk zorgt die voor aanpassingen in onderstaande planning. Wij brengen u vanzelfsprekend op de hoogte als die persconferentie gevolgen heeft voor onze leerlingen.

7 december: tweede contactavond ouders/leerlingen via Teams

11 december: Paarse Vrijdag

14 december: basketbaltoernooi klas 2*

18 december: verschillende kerstvieringen*

21 december t/m 3 januari: kerstvakantie

4 januari: huiswerkvrij alle leerlingen

18 t/m 22 januari: SE-4.2 klas 4*

Van verschillende ouders hebben we de vraag gekregen wanneer de SE-weken en het eindexamen dit schooljaar plaatsvinden. Met een slag om de "corona-arm" zijn dit de data:

22 maart t/m 1 april: SE 4.3

17 mei: start eindexamen. Het rooster voor het eindexamen vind je op onderstaande site:

Op deze site staat ook allerlei andere informatie over het eindexamen (wat moet je doen, wat mag gebruiken etc.).

Omdat het CKV-project en het SOK-project voor klas 3 onlangs niet op de geplande data door konden gaan, zijn hiervoor nieuwe data gepland. SOK zal op 21 juni plaatsvinden, CKV van 22 t/m 25 juni.

Ingekomen stukken

Met enige regelmaat vragen anderen ons om een plaatsje in onze nieuwsbrief. Deze keer komt onze nieuwe en eigen GSA aan het woord, maar ook de gemeente en Surplus hebben iets onder de aandacht te brengen.

Namens de GSA:

Beste leerlingen van Curio Effent,

Zoals somige van jullie misschien al wel weten is volgende week vrijdag (11 Dec) paarse vrijdag. Wij de leden van de GSA van deze school, staan op voor een fijne en veilige school voor iedereen. Ongeacht van wie je bent of op wie je verliefd wordt. Daarom presenteren wij op paarse vrijdag 2020 een manifest, met daarin verbeterpunten voor dit jaar.

Paarse vrijdag is de dag van acceptatie die ieder jaar weer op het effent weer terugkomt. Op deze dag kan dan ook iedereen, lhbtq+ of niet, laten zien dat ze iedereen accepteren. Dat doen we dan door een paars kledingstuk/item aan te doen. Dit kan van alles zijn! Een trui, shirt, sokken, armbandje of zelfs kleine oorbellen. Het kleinste beetje paars wordt al enorm gewaardeerd!

Het zou leuk zijn als zo veel mogelijk mensen paars dragen, dus laat het ook even aan je vrienden weten!

Als je nog vragen hebt over paarse vrijdag, de GSA of wil je er meer over weten? Volg dan ons Instagram account,( @gsa_curio), e-mail ons (GSA.effent@curio.nl) of kom even langs! Wij hebben elke maandag om 12:45 een meeting in lokaal 115. Hopelijk kunnen wij allemaal er een leuke PAARSE dag van maken.

Groetjes, De GSA.

Namens Surplus: Aandacht voor jonge mantelzorgers

Ook in deze maanden waarin weinig contact de norm is door corona houden wij ons druk bezig om toch leuke activiteiten te kunnen organiseren voor (jonge)mantelzorgers.

Zorg jij voor een zieke ouder of bekende? Dan is er op vrijdagavond 11 december een online workshop speciaal voor jou!

Surplus organiseert deze workshop. Meedoen? Dat kan! Meld je aan via mantelzorg.oosterhout@surplus.nl

Namens de gemeente: Happy Ouders

Op maandagavond 14 december om 19:30 uur zal er weer een online editie van Happy Ouders plaatsvinden. Dit is een webinar voor ouders over veilig uitgaan, alcohol en meer.. Het wordt georganiseerd door de gemeente Breda, Oosterhout en Zundert in samenwerking met oa politie, Halt, Koninklijke Horeca Nederland, Helder Theater, Jongerenwerk en Novadic-Kentron. Meer informatie via onderstaande knop.

.

Voor iedereen alvast fijne, veilige en ondanks alles sfeervolle feestdagen en tot in januari, want dan verschijnt er een nieuwe @Curio effent!

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Nietjuh - "saint nicholas candy saint" • Pexels - "ball basketball man" • congerdesign - "christmas christmas decoration advent" • Estée Janssens - "untitled image" • Pezibear - "mailbox colored red" • JillWellington - "lights christmas luminaries night"