Süd-Tirol 2017 FRühling in meranerland

Merano en omgeving – een bijzonder gebied in Zuid-Tirol

Merano ligt in het hart van Zuid-Tirol, aan de zuidkant van de Alpen. Voor mensen uit het noorden is de regio de poort naar het zuiden, voor mensen uit het zuiden de poort naar het noorden.

Deze bijzondere ligging heeft veel voordelen voor de kuurstad Merano en haar omliggende plaatsen en dalen. Het hele jaar door heerst er een mild klimaat, naast de besneeuwde bergtoppen liggen prachtige tuinen, er wordt Duits en Italiaans gesproken en in de keuken worden zowel mediterrane als alpine ingrediënten gebruikt.

Wandelen in Merano

Wandelen in Zuid-Tirol begint in maart met de eerste warme zonnestralen. De gevarieerde wandelgebieden rondom Merano/Meran zorgen ervoor dat de bezoeker echt zin krijgt in een relaxte trektocht, maar ook echte beklimmingen behoren tot de mogelijkheden. In het Natuurpark Texelgruppe en in de Sarntaler Alpen zijn wandelroutes op een hoogte van tussen de 300 en 3200 meter. Goed aangegeven en onderhouden wandelpaden leiden naar traditionele eettentjes met schitterende uitzichten. Hier serveren de waarden en waardinnen regionale gerechten als Knödel (knoedels) en Apfelstrudel, gemaakt van verse, plaatselijke ingrediënten.

Eten en drinken

Een belangrijk onderdeel van de ontspannen Zuid-Tiroler manier van leven is lekker eten en drinken – waarbij kwaliteit altijd zeer belangrijk is. De veelzijdige Zuid-Tiroler keuken wordt geserveerd in vele Almhütten (eethuisjes), maar men vindt hier ook culinaire sterrenrestaurants. Er zijn zowel eenvoudige als uiterst geraffineerde gerechten, huisgemaakte vruchtensappen en topwijnen. Het gebruik van verse, regionale producten in de restaurants spreekt vanzelf. Het keurmerk Echte Qualität am Berg (echte kwaliteit bij de berg) wordt gegeven aan Hütten die regionale gerechten serveren en veel oog hebben voor kwaliteit.

De Zuid-Tiroler keuken vermengt culinaire invloeden uit Italië en het Middellandse Zeegebied met de inheemse Tiroler bergkeuken. Een jaarlijks hoogtepunt hierbij is het zogenaamde Törggelen (proeven) rond de oogsttijd. En in het voorjaar en de zomer vinden talrijke culinaire festivals plaats, veelal specialiteitenweken, zoals de Paardenbloemweken en Wilde Kruidenweken (Löwenzahnwochen en Wildkräuterwochen).

700xM

In 2017 bestaat de stad Meran/Merano 700 jaar. Op diverse plaatsen in de stad word je hieraan herinnerd door bloemen, versieringen en de prachtige witte paraplu's in de Lauben.

Vigiljoch

Net buiten Merano ligt de berg Vigiljoch met zijn wandelgebied. Het autovrije recreatiegebied is vanuit Lana in slechts acht minuten bereikbaar. Al bij het bergstation van de kabelbaan ontvouwt zich een schitterend uitzicht op de vruchtbare Valle d’Adige/Etschtal-vallei, helemaal tot aan de sprookjesachtige Dolomieten.

Bolzano/Bozen

Een bezoek aan Bolzano is één van de hoogtepunten hoogtepunt van elke vakantie in Zuid-Tirol/Südtirol. Bolzano is alpien en mediterraan tegelijk. De provinciehoofdstad, gelegen te midden van wijngaarden en fruitbomen met op de achtergrond de Dolomietenmassieven Rosengarten en Schlern, is een kleurige mix van unieke bezienswaardigheden en twee culturen.

Hotel Meranerhof

Tijdens onze vakantie verbleven we in het prachtige hotel Meranerhof, op slechts 2 minuten wandelen van het centrum en gelegen naast de Thermen van Merano.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.