Loading

LO STIVALE ITALIANO II Na deze roadtrip kun je zeggen dat je Italië echt gezien hebt

Van maandag 6 tot en met woensdag 15 mei 2019

Een nieuwe en luxe versie van onze succesvolle reis van 2016, helemaal naar de voet van de Italiaanse laars en terug. Met natuurlijk nieuwe routes die leiden door de mooiste en soms onbekende landstreken van Italië en (gedeeltelijk) over de wegen van de Mille Miglia en met allemaal topklasse hotels. Na deze reis kun je zeggen dat je Italië echt gezien hebt.

Hoe Italiaans wil je het hebben

Maandag 6 mei, individuele aankomst in Castelnuovo dell'Abate in het Castello di Velona.

Dag 1 dinsdag 7 mei Een prachtige route door Toscane, door de Val d’Orcia, de prachtige vallei met de meest gefotografeerde cipressen van heel Italië, langs schilderachtige vestingstadjes als San Quirico d’Orcia, Contignano, het fort van Radicofani, het schitterende gelegen Civita di Bagnoregio en tot slot het middeleeuwse Ronciglione. Het is te veel om allemaal te bezichtigen en er zullen keuzes gemaakt moeten worden. We proberen de drukte van Rome zo veel mogelijk te vermijden en nestelen ons ’s avonds in een hotel aan de oostkant van de metropool om de volgende ochtend met hopelijk niet te veel verkeersdrukte verder zuidwaarts te rijden. Overnachting in een fraai hotel waar het restaurant is bekroond met een Michelin ster.

Val d'Orcia met zijn prachtige cipressen

Dag 2, woensdag 8 mei Omdat we niet in de drukte van Napels verzeild willen raken, nemen we de Autostrada naar het zuiden, zodat er gelegenheid is Pompeii te bezoeken. Daarna gaan we naar de bekende Amalfi Coast, het mondaine toevluchtsoord van de Italiaanse ‘ricco e bello’. Overnachting aan de kust.

Uitzicht op de Amalfi kust

DAG 3 donderdag 9 mei Langs de bochtige en krappe wegen van de Amalfi Coast naar het zuiden, over een prachtige (en snelle) kustroute naar Maratea. We overnachten in een sfeervol hotel aan de kust bij Maratea. Het beschikt bovendien over een fraaie spa, prachtig ingericht in volledig oriëntaalse sferen. Allerlei massages zijn mogelijk en de variëteit aan baden is groot. Wie zich graag een keer Cleopatra voelt in een bad met ezelinnenmelk kan hier zijn slag gaan, alhoewel de leverbaarheid van de melk soms te wensen overlaat.

Een fraaie stek aan zee, met een voortreffelijke keuken en uitstekende wijnkelder

DAG 4 vrijdag 10 mei We beginnen de dag met een stukje kustroute naar het zuiden en rijden daarna langs de provinciegrens naar de snelweg om vervolgens bij Cosenza te kiezen voor een bergetappe door het prachtige Nationaal Park La Sila, een ruig en bergachtig gebied. Daarna rijden we naar voet van Italië, naar de oostelijke kust, waar we voor twee nachten inchecken in prachtig modern hotel, wederom aan de kust.

Beren, ham, en een azuurblauwe zee, Italië heeft het allemaal

DAG 5 zaterdag 11 mei rustdag. Genieten van de faciliteiten van het fraaie hotel, een mooie route door Calabria of een uitstapje naar het leuke Tropea. Keuzestress vandaag.

Slenteren door Tropea, een wandeling langs de zee en een aperitiefje op het dorpsplein; la vita è bella

DAG 6 zondag 12 mei Door de bergachtige binnenlanden van Calabria naar Apulia, de hak van de laars. We overnachten in wederom een juweeltje.

De sfeervolle finish van deze etappe

DAG 7 maandag 13 mei Via een korte omweg naar het prachtige Matera - waar we wellicht net op tijd zijn voor de lunch - rijden we langs de oostkant van Italië naar Peschici. Overnachting aldaar.

Op weg naar de eindbestemming van vandaag ontkom je niet aan een bezoek aan het mooie Matera. En onderweg kom je dan dit restauratieprojectje tegen (als hij er nog staat)

DAG 8 dinsdag 14 mei We rijden via de snelweg in twee uur naar Pescara waar we dan westwaarts keren voor een schitterende bergroute door de Abruzzen, met een stop in het authentieke bergdorpje Santo Stefano di Sessanio dat nu – na lang goeddeels geheel verlaten te zijn geweest – een hotel huisvest. De kamers bevinden zich in oude arbeidershuisjes en zijn zo authentiek mogelijk ingericht. Wie genoeg van de bergwegen heeft, kan niet lang daarna via hoofdwegen naar het hotel rijden, wat de route een uur korter maakt.

Santo Stefano di Sessanio, een fraai, klein en authentiek bergdorp (nu hotel) in een prachtig landschap en het eindpunt van vandaag, een leuk hotel met een uitstekende keuken waarin enkel producten van de eigen boerderij worden gebruikt

DAG 9 woensdag 15 mei Eerst naar het historische Asissi en Cortona, dan door een heel mooi gedeelte van Toscane naar Siena en vervolgens naar het finish hotel net onder de rook van Florence. Wie Sienna met een bezoek wil vereren, kan via een snellere route rijden, die je rond lunchtijd in de oude stad doet arriveren.

In 2016 vond de finish van Lo Stivale I plaats in Villa Mangiacane, hieronder een kort sfeerbeeld van deze fraaie Toscaanse villa.

Toscane op zijn mooist

Er is plaats voor maximaal 15 equipes, de reis gaat door bij deelname van minimaal 8 equipes.

Deze roadtrip is geschikt voor klassieke en moderne auto's, de dagafstanden liggen tussen de 200 en 375 kilometer per dag en er zit 1 rustdag in de reis.

Vind je het prettiger om naar de start in Italië te vliegen, dan kunnen wij je een voorstel doen voor een veilig en gesloten transport van de auto (en indien gewenst retour).

Ben je geinteresseerd in deze uitdagende roadtrip naar de hak van de laars in Italië, stuur dan een email naar hetty@petrol-and-wine.nl voor het volledige programma.

In maart gaan wij naar Italië om de route na te rijden, wat zaken zoals koffiestops en lunchlocaties fijn te slijpen, de hotels te bezoeken en de parkeerfaciliteiten te controleren. Mocht een van de hotels niet aan onze verwachtingen voldoen dan zullen we daar een alternatief voor zoeken. Het kan dus zijn dat het bovenstaande programma nog iets wijzigt.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.