Loading

Konserter & Gästspel och andra arrangemang

Under åren som biograf användes Palladiums scen och salong kontinuerligt för konserter, gästspel och andra arrangemang, precis så som Gustaf Löfberg tänkt sig. De första åren gästade Dresdner Philharmonisches Orchester återkommande Palladiums söndags-konserter. 1942 hade konsertprogrammet celebert besök av Jusii Björling, som av recensenten Sten Broman benämndes som "ett svenskt trumfess". Ett annat omtalat besök inträffade 1947 när Oliver Hardy och Stan Laurel - Helan och Halvan - gästade Palladium. 18 oktober kl 23.15 anordnades en midnattsshow där de uppträdde med "Körkortsprovet".

Annons för konserten med Jussi Björling.

Alice Babs visades på filmduken bl.a. i "Swing it, Magistern", men uppträdde även på en välgörenhetsgala 1954 tillsammans med Charlie Norman. Redan 1974 startade Malmö Filmdagar, där biografdistributörer presenterade kommande premiärer för media och biografägare, ett årligen återkommande event som fortfarande arrangeras i Malmö. Engelska Teatern presenterade under 80-talet tre av sina uppsättningar på Palladium, bl.a. "The Mousetrap" av Agatha Christie.

ur teaterföreställningen "The Mousetrap"

1983 blev Palladium känt för hela svenska folket, SVT hyrde in sig och arrangerade det årets Melodifestival den 26 februari. Sist ut i finalen var en då helt okänd Carola Häggkvist med "Främling". Hon vann och resten är ju historia.... 2008 var hon tillbaka på samma scen för att fira 25 år som artist.

Den bejublade föreställningen "Brel" 1984 med Tommy Körberg, Nina Gunke, Lars Humble, Evabritt Strandberg och Stefan Nilsson som pianist turnerade i hela landet. Kvällarna på Palladium i Malö är ett bestående minne för dem som var där.

Tommy Körberg, Nina Gunke, Evabritt Strandberg och Lars Humble.

1996-2001 drev Claes Schmidt och Anita Schmidt Palladium som privatteater och visade farserna "Gröna Hissen", "Lilla Fransyskan", "Fem i sex", "Kuta och Kör", Prosit, Kommisarien" och "Girls night out".