Loading

Wehkamp hoofdkantoor bespaart 28% energie met slimme IT-oplossing Met een terugverdientijd korter dan vijf jaar én een besparingsgarantie.

Energie besparen en het oplossen van klimaatproblemen in gebouwen lijkt vaak onmogelijk met de huidige regeltechniek. Het oplossen hiervan vraagt veel management aandacht en structurele oplossingen zijn vaak ingrijpend en duur. Cloud Energy Optimizer is een online dienst die bedrijven de mogelijkheid biedt om 17 tot 34 procent minder energie te verbruiken voor het klimatiseren van een gebouw. Dit zonder grote aanpassingen aan het gebouw of de klimaatinstallatie. Het voorziet gebouwbeheersystemen van aanvullende informatie waardoor het systeem de klimaatinstallaties nog beter kan aansturen. Daarnaast worden duurzame energiebronnen effectiever ingezet. Door te sturen op de benodigde energiestromen om een gebouw aangenaam te klimatiseren wordt het comfort verbeterd. Doordat de energiestromen automatisch geregeld en bewaakt worden vraagt het systeem minder aandacht van de gebouwbeheerder.

Project: Wehkamp

In het Wehkamp hoofdgebouw is sinds mei 2018 de Cloud Energy Optimizer actief. Het kantoorgebouw uit bouwjaar 1970 is in 2005 grootschalig gerenoveerd. In het gebouw is er één HR-gasketel, convectoren, luchtbehandelingskasten, warmte- en koudeopslag en een drycooler.

Energiebesparing: meer dan verwacht

Cloud Energy Optimizer maakt altijd vooraf een inschatting van de te verwachte energiebesparing. Hierop wordt ook een besparingsgarantie afgegeven. Ingeschat was een besparing te realiseren van 12%. Over de eerste negen maanden is een besparing gerealiseerd van 28%.

De berekening is uitgevoerd met verbruiksdata die gemeten zijn door een gecertificeerd meetbedrijf. De temperaturen komen van een weerstation van KNMI. Deze zijn gecorrigeerd met de graaddagen methodiek. Dit om de verschillen van weersinvloeden van verschillende jaren te compenseren.

Comfortverbetering

Op het hoofdkantoor van Wehkamp zijn 250 werkplekken. De medewerkers van Wehkamp hebben de werkomstandigheden op het gebied van het binnenklimaat gemiddeld genomen als aangenamer ervaren. Ook de callcenter medewerkers - die het visitekaartje van het bedrijf zijn - is hierbij om hun mening gevraagd.

Klimaat klachten verholpen

Er zijn ook klimaatklachten geweest op de eerste en vijfde etage van het gebouw. Dit is onderzocht en het bleek dat er op die verdiepingen veel kleding wordt gepast. Via de Portal kon deze klacht op afstand geanalyseerd worden. De energie bleek niet aan te komen omdat de installatie door het passen van de kleding vervuilde. Het onderhoud is hierop aangepast en de klachten zijn verholpen.

Jan de Niet over Cloud Energy Optimizer

In de onderstaande video vertelt Jan de Niet, Manager Facility bij Wehkamp, over zijn ervaring met Cloud Energy Optimizer. Jan de Niet is zeer tevreden over de uitkomsten tot nu toe: “Cloud Energy Optimizer heeft ons meer gebracht dan op voorhand werd gegarandeerd! Zo is er een besparing gerealiseerd van 28% én is het binnenklimaat sterk verbeterd. Ik vind Cloud Energy Optimizer een zeer doeltreffend middel om als bedrijf bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland."

De technische dienstverlener aan het woord

ENGIE is al jarenlang de technische dienstverlener voor Wehkamp. Nog niet eerder heeft ENGIE gewerkt met Cloud Energy Optimizer. Maar de resultaten zijn volgens Harrie van Hoogmoed, Accountmanager bij ENGIE: verassend! Van Hoogmoed: "Wehkamp is zeer tevreden en daarom gaan we Cloud Energy Optimizer ook toepassen in het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Mede dankzij de relatief korte terugverdientijden en de vermindering van de CO₂ uitstoot zou ik Cloud Energy Optimizer zeker aanraden."

Michel Tap over Cloud Energy Optimizer

Bij het eerste contact met onze klanten zijn de uitgangspunten altijd hetzelfde:

  • Zo aangenaam mogelijke werkomstandigheden in een gebouw creëren
  • Energie besparen en zoveel mogelijk duurzame energiebronnen inzetten
  • Zo min mogelijk handmatige werkzaamheden aan de complexe technische installatie
  • Terugverdientijd korter dan 5 jaar
  • Besparingsgarantie

Wij analyseren alle energiestromen die invloed hebben op het gewenste comfort. Op basis hiervan bepalen we het energetisch DNA van een gebouw. Dan weten we hoe het gebouw zich thermisch gedraagt. Op basis hiervan bepalen we 24 uur vooruit hoeveel energie we nodig hebben om de installatie zo efficiënt mogelijk aan te sturen. We doen dit met behulp van zelflerende software die vooruit 'denkt'.

Human Comfort Experience

We sturen niet op temperatuur maar op de Human Comfort Experience. Hoe mensen het binnenklimaat ervaren, wordt niet zozeer bepaald door de temperatuur maar of de energie wordt overgedragen door straling, stroming of geleiding. Een beetje technisch verhaal maar als je bijvoorbeeld in de zon zit bij 17˚C ervaar je dit anders dan als je in een kantoor zit bij deze temperatuur. Bewegende lucht, ook wel tocht genoemd, wordt heel anders ervaren als stilstaande lucht. Je koelt dan eenvoudigweg harder af. Daarom sturen wij op de Human Comfort Experience en niet op temperatuur. Via onze portal is die eenvoudig op afstand in te stellen.

Continu optimaliseren

Onderdeel van onze dienstverlening is dat we de performance continu blijven optimaliseren. Niet alleen om het comfort maar juist ook om zoveel mogelijk de benodigde handmatige werkzaamheden aan de technische installatie te verminderen. De installaties worden steeds complexer en er zijn steeds minder technisch geschoolde mensen beschikbaar.

Benieuwd geworden?

Neem gerust contact met mij op. We analyseren met alle plezier de situatie in uw gebouw en werken hiervoor kosteloos een voorstel uit.

Michel Tap, +31 (0) 651 509 474, michel.tap@cloudenergyoptimizer.com

www.cloudenergyoptimizer.com

©2019

Credits:

Esther Derks

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.