Loading

Oman Fascinerend land met de meest gastvrije mensen

Lange historie

Oman wordt al meer dan 10.000 jaar bewoond, maar vanaf 1600 namen de Portugezen, Nederlanders en Engelsen het roer over. Musqat was ooit één van de belangrijkste handelshaven.

Pas sinds 1971 is Oman geheel onafhankelijk van Engeland. Veel herinnerd nog aan oude tijden, door de vele oude forten aan zee en in de binnenlanden.

Puur!

Woestijnen, groene wadi's met fris water en prachtige stranden! Oman heeft veel te bieden en loopt niet zo te koop met hun rijkdom, vandaar dat het land nog heel puur is.

Prachtige resorts

Oman kent unieke accomodaties. Mooie resorts aan zee en luxe tentenkampen in de woestijn.

Gastvrijheid

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel van de Omanezen. De vriendelijke lach van de bevolking zul je niet snel vergeten.

Reizen door Oman is een belevenis. Het land op zich is verzorgd, de wegen zijn goed en de bevolking heel gastvrij.

Geniet van de heerlijke (boutique-) hotels en resorts en de verfijnde culinaire hoogstandjes. Verken het land met chauffeur of rijdt heel eenvoudig zelf. De historische bouwwerken, prachtige kustlijnen en de meest bijzondere landschappen en andere bezienswaardigheden maken het reizen naar Oman compleet.

Oman is ook goed te combineren met een verblijf in Abu Dahbi of Dubai!

Credits:

© 2019 by Kajoki.nl De Mooiste Reizen .nl Terry van den Berg & Helene Hammerstein Text en photography All Rights Reserved.