#colectiv nu a existat PENTRU DRAGNEA ȘI BĂNICIOIU

În orele și zilele de după tragedia din clubul Colectiv, ministrul sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, asigura că spitalele românești și sistemul de sănătate pot gestiona fără probleme cazurile grave ale marilor arși. Între timp zeci de mii de oameni au ieșit în stradă într-un protest fără precedent la adresa guvernului și a clasei politice corupte.

  • 30 octombrie 2015: în 2 ore, în spitalele de urgență din București, dintre care doar două cu specialiști în arsuri, au ajuns 180 de victime
  • peste jumătate dintre ei erau în stare critică cu arsuri pe mari suprafețe ale corpului
  • Nicio țară din lume nu ar fi putut face față SINGURĂ unui asemenea dezastru.
  • Mecanismul de protecție civilă (care înseamnă declanșarea asistenței internaționale în caz de dezastru) NU a fost activat

Minciuna

Pe 31 octombrie la Spitalul de Arși, Nicolae Bănicioiu: "Au toate medicamentele, au tot ce le trebuie. În toate spitalele de la început a existat tot ce au avut nevoie

Adevărul

România nu avea nici măcar un centru de mari arși, dotat cu minimul necesar. Nimic. Nicio cameră sterilă, niciun pat special de mari arși, nicio o condiție de izolare, nicio vană pentru dezinfectare. Avea însă cele mai rezistente infecții nozocomiale din Europa. Pe care nici măcar nu le declara, deși toți știau.

31 octombrie, Spitalul Universitar, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu:"Eu vreau să vă asigur că tot ce se poate face și în Germania facem și noi aici, pentru toți. Iar de aici dumneavoastră trageți concluziile, da? Nu cred că au îngrijire mai bună decât aici.

1 noiembrie, Spitalul Universitar, Nicolae Bănicioiu: "Chiar nu avem nevoie de nimic, în acest moment, medicii noștri pot gestiona situația. Nu există nicio diferență între medicii care au venit și medicii de aicea"

La un an de la tragedia Colectiv Liviu Dragnea nu are ce să-i reproșeze lui Nicolae Bănicioiu.

LA UN AN DE LA TRAGEDIA COLECTIV NICOLAE BĂNICIOIU CANDIDEAZĂ DIN PARTEA PSD PENTRU UN NOU MANDAT DE PARLAMENTAR LA IAȘI
37 de familii se învinovățesc acum pentru că au crezut declarațiile iresponsabile ale lui Bănicioiu și nu au mai făcut tot posibilul pentru a-și trimite de urgență copiii sau rudele în străinătate.
Există doi oameni, Dragnea și Bănicioiu, care consideră că totul a fost perfect în cazul Colectiv. Există doi oameni care n-au nici cea mai mică rușine să candideze după asemenea declarații. Ei și alții ca ei sunt responsabili de viitorul copiilor noștri. Acești IRESPONSABILI.
Pentru ei, #Colectiv nu a existat. Pentru ei, noi nu existăm. Pentru ei, nu există decât puterea.

DRAGNEA, RETRAGE-L PE BĂNICIOIU DE PE LISTE. ÎN AL DOUĂSPREZECELEA CEAS ARATĂ-NE UN PIC DE RESPECT.

Credits:

Photo Credits VLAD PETRI

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.