Loading

Radi’O Zoutloos Een hilarisch en ontroerend luisterspel van Studio Orka

Studio Orka is gespecialiseerd in locatietheater en weet als geen ander hoe je kinderen meetrekt in een verhaal. Ook als volwassene is het volop genieten van de grappige, herkenbare dialogen en absurde situaties. Het ene moment lach je je een breuk en het andere is zo ontroerend dat je een krop in de keel krijgt.

Het verhaal

Met Zoutloos die in 2014 in Oostende in première ging, was dat niet anders. Daarna toerde de voorstelling langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland. Door corona is live spelen natuurlijk niet mogelijk, maar daar hebben ze iets op gevonden. De afgelopen maanden herwerkte Studio Orka het theaterstuk naar een luisterspel. Het luisterspel werd opgenomen in de Grote Post in een coproductie met Theater aan Zee en KleinVerhaal.

Tijdens het luisterspel maak je kennis met Palmira (Tania Van der Sanden) die in een rusthuis woont. Je ontmoet ook haar zoon Jimmy (Dominique Van Malder) en Vicky (Ilse De Koe), de jonge stagiair-verpleegster die in het rusthuis werkt.

In zes afleveringen van 15 minuten volg je de avonturen van deze en andere prettig gestoorde mensen die het rusthuis binnen en buiten lopen. Geniet van dit prachtige verhaal voor iedereen vanaf 7 jaar.

The making-of

Bekijk hier alvast de making-of van Radi’O Zoutloos.

Vanaf 2 maart wordt het luisterspel uitgezonden op Radio MelindaFM.

Vanaf 7 maart kan je de drie eerste afleveringen beluisteren op de website van De Grote Post. Op 21 maart staat het volledige luisterspel online.

Foto's: Yvan Mahieu
Created By
Chris Muylle
Appreciate