Keuzevak Fotografie Benjamin Özoğul - 0914446

Laat minimaal 5 voorbeelden zien van belichting en geef daarop een reflectie vanaf waar je nu bent gekomen in de cursus.

Bij de onderstaande foto's is er gebruik gemaakt van een aantal technieken wat belichting betreft.

Zo is er een silhouet foto gemaakt bij de molen en de mensen op het dijkje. Het mooie van deze vorm van belichting vind ik dat je precies ziet waar de foto om draait en wat er op staat, maar niet de definitie van het item zelf ziet.

Verder heb ik gekozen voor een vorm van Light Graffiti. Hierbij wordt de sluitertijd dusdanig hoog gezet, dat er tijdens het maken van de foto met een lamp getekend kan worden. Dit zorgt voor leuke effecten zoals hieronder te zien is.

Als laatst heb ik een timelaps foto gekozen. Hierbij worden er meerdere foto over elkaar heen gelegd waardoor het pad van de sterren goed te zien is.

Het leuke aan deze foto's vind ik dat er vooral creatief is nagedacht over het maken van de foto. Er zit meer achter dan enkel de foto maken.

De driehoek vanuit interessante belichtingen met daarop korte reflectie + histogram.

Hieronder staan drie foto's van de driehoek opdracht met histogram. Ik heb niets bewerkt en niet aan de belichting gezeten achteraf. Het is grappig om te zien dat de foto's die ik het mooist vind, de histogram het slechtst van is. En de 'beste' histogram bij een redelijk saaie foto is, naar mijn mening.

Tenminste 3 foto’s van je ontbijt en de stappen die je hebt gemaakt + korte reflectie + histogram.

Het leven als student gaat niet altijd over rozen. Zeker als je elke dag om 6 uur op moet om op school te komen. Daarom bestaat mijn ontbijt vaak uit een snelle hap op school of soms enkel een kop koffie. Plannen is nou niet bepaald mijn ding..

De stappen waren vrij simpel. Mijn camera zat een week lang in mijn tas en maakte foto's van het eerste dat ik at. Het moest wel redelijk snel omdat ik vaak op school at. Meeste foto's zijn in een keer gemaakt dat ook terug te zien is in de histogram. Overbelichting is erg aanwezig. Dit is wel terug te halen, maar wil graag de originele laten zien.

3 x zelfportret ( kleine scherptediepte ofwel kleine F-stop )met een korte reflectie.

Hierbij de drie zelfportretten. Hiervan zijn er twee in de studio opgenomen met F6. De derde foto is thuis genomen. Hierbij wilde ik een bewegend effect creëren. Alsof ik 'mijn bil afdoe' van verbazing. Hiervoor was een hogere sluitertijd nodig. Hier is gebruik gemaakt van F1.8 en 1/8 sluitertijd.

3 x portret ( ook met een kleine scherptediepte ofwel kleine F-stop ), van een ander waarin je een compositie/spel ziet met kort een reflectie + foto’s in de studio gemaakt , die jij het best gelukt vindt en waarom

Hieronder zijn een aantal portretfoto's van mijn medestudenten gemaakt door mij. Deze zijn in de studio gemaakt. We wilde tijdens de fotosessie erg creatief zijn met de spullen die wij ter beschikking hadden. Zo zijn er geestige foto's uit voortgezet. Er zijn ook een aantal 'fotomodel' foto's gemaakt.

Verder heb ik een foto in de studio toegevoegd waarin de jongens de stellage aan het klaarzetten waren. Een spontane foto die voor mijn gevoel erg gaaf is geworden.

Architectuur fotografie minimaal 5 x

Hieronder bevinden zich drie foto's van architectuur in Rotterdam en Amsterdam.

Hieronder is een foto te zien waarbij ik probeerde om een duidelijk beeld van Rotterdam te scheppen, maar dan op een wazige manier. Ik heb hiervoor een hogere sluitertijd gebruikt 1/10, een F22 en ISO 100. Zo kon ik tijdens het maken van de foto 'uitzoomen' dat een wazig effect geeft. Ik heb de foto bewerkt en onbewerkt toegevoegd.

“In flits” foto’s minimaal 3 x, met korte reflectie.

Hieronder bevinden zich drie minflits foto's die naar mijn weten niet gelukt zijn. Na wat oefenen ging het de goede kant op.

Hieronder drie goed gelukte inflits foto's. Hierbij is er wel gebruik gemaakt van nabewerking omdat de foto's redelijk overbelicht waren.

Reflectie.Nachtfotografie minimaal 5 x, met korte reflectie.

Tijdens een avond hardlopen langs het strand van Hellevoetsluis heb ik mijn camera meegenomen om het een en ander te testen. Ik wilde met de Bulb methode een aantal dingen proberen. Aller eerst een normale foto maken, maar dit vond ik al gouw saai. Ik wilde zelf proberen te tekenen met licht. Later geprobeerd zelf op de foto te gaan en hierbij met licht te schrijven/tekenen. Het resultaat is hieronder te zien.

Hier drie 'normale' foto's met ISO 100 F3,5 en 4.0s
Hier drie foto's waarin in de 'loop' vast wilde leggen met een bevries moment van mijzelf
Hier drie foto's waarin ik mezelf en een lichtstraal vastwilde leggen
Hier de best gelukte foto's, al zeg ik het zelf
Remake opdracht ; het voorbeeld plus 1 remake (+ evt. in beeld gebrachte analyse). En een serie van 3 beelden. Met daarop natuurlijk weer een korte reflectie.

Hieronder is een foto te zien van 'The Sixties (1999) interviews by Doon Arbus' die mij erg inspireerde. De foto geeft namelijk duidelijk weer wat er op de foto staat, alleen is het zo 'onduidelijk' dat je de definitie toch niet ziet.

Zelf heb ik het idee dat de man op de foto zijn ogen dicht heeft en niet lacht. De man is, vanuit het oog van de fotograaf, van links boven belicht zodat er schaduw in het gezicht ontstaat. Verder is de foto denk ik wazig door een iets te lange sluitertijd waarin er met het hoofd bewogen wordt tijdens de foto. Uiteindelijk zal de foto alsnog aardig scherp zijn en heeft deze dus nabewerking nodig om 'ruis' te krijgen.
En hier mijn namaak van deze versie. Helaas wel in spiegelbeeld
Hier is te zien hoe het origineel is en wat ik er ongeveer aan bewerkt heb. Het lastigste vond ik om de lichten op zo'n manier te zetten dat de lamp de schaduw in je gezicht tekent.
En hier mijn remake van het origineel. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik van onscherpe foto's hou. Vind het tof toch de definitie te zien, maar niet totaal wat het is. Het zwart witte effect helpt bij de neutraliteit van de foto. Hierdoor straalt het meer rust uit. Door de witte dele extra fel te maken knalt de definitie uit de foto.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.