Loading

Meandert(h)aal 27 november 2020

Sinterklaas.

Sint en zijn Pieten op de Meander

De Sint is sinds 14 november weer in ons land. En hij is al aan het dichten, van het schrijven heeft hij pijn in zijn hand.

Hij heeft er zin in om op vrijdag 4 december op de Meander te komen. Misschien dat hij ook weer met die boot komt aanstomen.

Groep 1 t/m 4 ziet hij graag in de morgen. En voor groep 5 tot en met 8 zal hij wat anders laten bezorgen.

De bedoeling van de dag:

Voor de kinderen tot en met groep 4 zal hij in de klas aanwezig zijn. Om daar samen met de kinderen de cadeautjes uit te pakken van groot tot klein.

De hulp sinterklazen hebben zich bekommerd om groep 5 tot en met 8. Van hen wordt dus ook zelf iets actiefs verwacht.

Met betrekking tot de ouders:

Door de Corona situatie geldt ook voor de ouders het bericht: Kom niet op het schoolplein, wij houden uw kind in het zicht.

Breng uw kinderen op tijd zodat we op tijd kunnen beginnen. Want om 9 uur wandelt Sinterklaas binnen.

Zorg dat uw kinderen verkleed op school geraken. Om het feest met Sint en Piet compleet te maken.

Afsluiting:

We hopen weer op een leuke en mooie dag. Waarop iedereen goed terugkijken mag.

Tekst: Hulppiet Daan.

Finale voorleeswedstrijd.

Vanmorgen waren de voorleesfinales van de groepen 3 t/m 8. Het leerplein in de bovenbouw was sfeervol ingericht en alle leerlingen verheugden zich op deze ochtend. Er werd in drie groepen gelezen. Als laatste waren de kampioenen van groep 7 en 8 aan de beurt. Levi, Lotte, Mirthe en Myrte lieten een mooi staaltje voorleeskunst horen. De toeschouwers luisterden ademloos naar de spannende verhalen. Er was ook verbinding gelegd, via Teams, met het thuisfront, zodat ook de ouders van de finalisten deze happening konden volgen. Na het voorlezen was het de beurt aan de jury om de winnaar aan te wijzen. Juf Henriëtte, juf Hennie, juf Amber en juf Wieke waren het niet direct eens. Na een extra beoordelingsrondje werd Lotte als winnaar aangewezen en mag zij zich een jaar lang voorleeskampioen van de Meander noemen. Namens ons allen van harte gefeliciteerd Lotte en succes bij de gemeentelijke kampioenschappen!

Kind op maandag, week 49.

Thema: Dat belooft wat.

Jesaja 9: 1-6 en 11: 1-10 en Lucas 1: 5-25

De profeet Jesaja leeft in een donkere tijd. Toch zegt hij dat het weer licht zal worden: er wordt een kind geboren die ‘Wonderbare Raadsman’ en ‘Sterke God’ genoemd zal worden. Uit de familie van David zal iemand voortkomen die vrede zal brengen. Dat belooft wat! In de tempel brengt de priester Zacharias een offer. Een engel vertelt hem dat hij een zoon zal krijgen die de mensen zal terugbrengen bij de Eeuwige.

Agenda.

  • 29 november - Eerste Advent.
  • 30 november - Einde project Nederland leest.
  • 3 december - Swim2Play - groep 2 en 8.
  • 4 december - Sinterklaasviering.
  • 5 december - Sinterklaas.
  • 6 december - Tweede Advent.
  • 7 december - GMR-vergadering.
  • 10 december - Swim2Play - groep 2 en 8.

Gefeliciteerd.

Bedankt !!! Fijn weekend !!!!