Loading

Werkwijze corona-toegangsbewijs Evenementen bij DeFabrique

Om een evenement bij DeFabrique te betreden moet de bezoeker in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Onze medewerkers controleren hier op bij de entree van het evenement. In dit document lees je alles over de werkwijze.

Waarom werken met een toegangsbewijs?

Werken met een coronatoegangsbewijs doen we, omdat:

  • 1,5 meter afstand houden dan niet meer verplicht is;
  • We creëren een zo veilig mogelijke omgeving voor gasten en werknemers;
  • De Overheid stelt het werken met coronatoegangsbewijzen verplicht vanaf 25 september 2021.

Hoe verkrijg je een coronatoegangsbewijs?

Een coronatoegangsbewijs verkrijg je via de CoronaCheck-app. In deze app kan de bezoeker een coronabewijs aanmaken. Dit is een QR-code op basis van een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of een bewijs dat je bent hersteld van corona.

Er zijn 3 manieren om een coronatoegangsbewijs te krijgen:

  1. Door volledig gevaccineerd te zijn met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd.
  2. Door een recente negatieve test, minder dan 24 uur voor het evenement afgenomen via Testen Voor Toegang. Maak hiervoor een afspraak via testenvoortoegang.org. LET OP: een test via de GGD is dus GEEN geldig toegangsbewijs!
  3. Door een herstelbewijs aan te maken. Een herstelbewijs aanmaken kan alleen op basis van een positieve PCR-test of een antigeentest, afgenomen door de GGD. De CoronaCheck-app zoekt zelf in het systeem van de GGD naar een mogelijke positieve test. De test moet minstens 11 dagen oud zijn om te garanderen dat iemand niet meer besmettelijk is en mag daarnaast maximaal 180 dagen oud zijn, omdat uit onderzoek is gebleken dat daarna de bescherming tegen corona afneemt.

Toelichting Testen voor Toegang

Ga hiervoor naar http://www.testenvoortoegang.org en laat de bezoeker een afspraak inplannen voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties. Zorg ervoor dat zij binnen 24 uur voor het evenement zijn getest. De testuitslag ontvangen bezoekers binnen een uur. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken. Alle informatie over testen en veel gestelde vragen vind je op de website.

Wat moet je meenemen naar DeFabrique?

  1. Toegangsbewijs van het evenement, uitgeprint of op je telefoon.
  2. Telefoon met de CoronaCheck-app en jouw ingeladen test- of vaccinatiebewijs.
  3. Geldig identiteitsbewijs, het is verplicht om die te tonen bij de ingang ter controle van de CoronaCheck-app.

Belangrijk

Volg alle aanwijzingen van onze medewerkers en de aanwezige signing op. Zorg daarnaast dat de bezoeker voor de ingang 1,5 meter afstand houdt. Lukt dit niet? Dan is het verplicht om een mondkapje te dragen.