Loading

GYERE ÖNKÉNTESNEK A VB-RE! Liebherr asztalitenisz-világbajnokság 2019 önkéntes információs csomag

Általános információk

A világ legjobb női és férfi asztaliteniszezői mérik össze tudásukat Budapesten, a 2019. április 21. és 28. közötti világbajnokságon.

 • Weboldal: http://wttc2019.hu
 • Facebook: http://facebook.com/ITTFWorldChamps
 • Facebook esemény: 🗓️ később

Időpont: 2019. április 21-28. (előkészítő szakasz április 14-21. között).

Versenyprogram

2019. április 21. Vasárnap

10:00 - 21:15 - Selejtezők (Férfi és női egyes, férfi és női páros, vegyes páros)

2019. április 22. Hétfő

 • 10:00 - 15:45 - Férfi és női egyes, férfi és női páros selejtezők
 • 15:50 - 21:15 - Férfi és női egyes bejátszás a főtáblára, férfi és női
 • páros, vegyes páros főtáblamérkőzések

2019. április 23. Kedd

 • 10:00 - 20:45 - Férfi és női egyes főtáblamérkőzések, férfi és női páros főtáblamérkőzések

2019. április 24. Szerda

 • 10:00 - 22:30 - Férfi egyes főtábla, női egyes főtábla és nyolcaddöntők, férfi és női páros nyolcad- és negyeddöntők, vegyes páros nyolcad- és negyeddöntők

2019. április 25. Csütörtök

 • 10:00 - 21:00 - Férfi egyes nyolcaddöntők, női egyes negyeddöntők, férfi és női páros negyeddöntők, vegyes páros elődöntők

2019. április 26. Péntek

 • 10:00 - 15:00 - Női egyes elődöntők, férfi egyes negyeddöntők, vegyes páros döntő
 • 15:00 - 15:30 - Eredményhirdetés: vegyes páros
 • 18:00 - 22:00 - Férfi egyes negyeddöntők, férfi páros elődöntők

2019. április 27. Szombat

 • 12:00 - 14:00 - Férfi páros döntő, női egyes döntő
 • 14:00 - 14:30 - Eredményhirdetés: férfi páros és női egyes
 • 17:00 - 21:00 - Férfi egyes elődöntők, női páros elődöntők

2019. április 28. Vasárnap

 • 13:30 - 15:30 - Férfi egyes döntő, női páros döntő
 • 15:30 - 16:15 - Eredményhirdetés: férfi egyes és női páros

Helyszín: Hungexpo

Megközelítés

 • 2-es metróval az Örs vezér térig, onnan a 10-es busszal vagy gyalogosan a Pillangó utcai metrómegállótól (kb. 15 perc).
 • 37 vagy 37A villamossal a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából.
 • Személygépkocsival a belváros felől a Kerepesi útról.
 • Vonattal a Keleti pályaudvarból Kőbánya felső állomásig.
 • Kerékpárral a Kerepesi út felől az Albertirsai úton az I-es kapuig.

Területek

👊 Action team

Sok sporteseményendolgoztál már, több területet is próbáltál korábban, és még jól is érezted magad az összes szerepkörben? Az Action Teamben jól tudod kamatoztatni tapasztalatodat! Az ide beosztott önkéntesek szinte bárhova be tudnak ugrani, és minden területnek kiemelkedően nyújtanak segítséget. Ha szereted a változatosságot, és nem okoz számodra nehézséget a kiszámíthatatlanság, akkor ebben a csapatban megtalálod a helyed!

💳 Akkreditáció, regisztráció

Jó vagy problémamegoldásban, tudsz angolul, de csak most ismerkedsz az asztalitenisszel és a sportönkéntességgel? Szeretnél mindenkivel találkozni? Egy jó vezető mellett, rutinos csapatban ismerkedhetsz az alapokkal az akkreditációs, regisztrációs pultban, ahol az összes vendég megfordul majd!

👔 Általános protokoll

Érdekel a diplomácia? Esetleg politológiát tanulsz vagy nemzetközi kapcsolatok szakos hallgató vagy? Itt a helyed! Fontos, hogy udvarias legyél, kiismerd magad a magas rangú tisztségviselők körében, hiszen rangos vendégeket várunk az eseményünkre. Te fogod fogadni, regisztrálni és a lelátóra kísérni őket. Ide tartozik a VIP-lelátó felügyelete, az ültetés is, valamint segítségnyújtás a VIP-vendéglátó helyiségben. Lehet, hogy éppen téged választunk majd arra, hogy az éremátadó meghívottakat kísérd a VIP-helyiségből a ceremóniára.

👥 Csapatkísérés

Szeretsz ismerkedni, szívesen megmutatod hazád szokásait, látványosságait másoknak? Akkor érzed magadat a legjobban, ha egy rakás külföldi vesz körül, és akár egzotikus nemzetekkel is barátkozhatsz? Várunk téged a csapatkísérők között! De csak akkor, ha a verseny teljes időtartama alatt, minden nap ráérsz, jól beszélsz idegen nyelveket, szívesen segíted mindenben a rád bízott vendégeket! Minden problémájukat hajlandó vagy megoldani, és körültekintően bánsz velük minden helyzetben. A jutalom sem marad el: hálás barátok a világ különböző pontjain – de csak ha tényleg szívből jön a gondoskodás feléjük.

🍲 Étkeztetés

A vendéglátóipar nehéz szakterület, a sportban pedig pláne, hiszen meg kell felelni az élsport által támasztott követelményeknek, a nemzetközi protokollnak, különböző kultúrák, vallások szokásainak egyaránt. Önkéntesként azonban nem kell tőle megijedni, egyszerűbb feladatokat láttok majd el itt, könnyű fizikai munkában van szükség a segítségetekre, vagy az étkezési jogosultságok ellenőrzésében lesz majd szükség a segítségetekre. Bár itt is fontos a nyelvtudás, megijedni nem kell: azok is tudnak segíteni, akik kevésbé szeretnek más nyelven megszólalni – és beleláthattok ti is a szakterület hátterébe.

👁️ Nézőtér

Azokat várjuk erre a területre, akik határozottak és gyakorlatiasak, de türelmesek. Fontos, hogy a nézőtéri ültető és felügyelő önkéntesek udvariasan és mosolygósan tudják kezelni azokat a nehezebb helyzeteket is, amelyek abból adódnak, hogy mindenki a legjobb helyről szeretné majd követni, mi történik az asztaloknál. Ha látni szeretnéd a versenyt, természetesen itt lehetőséged lesz rá – de nem bújhat ki belőled a szurkoló, emellett tisztelned kell minden látogató örömét! És… Reméljük, jól bírod az állást is.

😷 Orvosi szoba, dopping

Csak akkor jelöld be, ha elmúltál 18! Elsősorban orvosi, gyógyszerész vagy kapcsolódó szakon tanuló egyetemisták jelentkezését várjuk, de ha egyszerűen csak érdekel, hogy hogyan működik az antidopping nagyobb sporteseményeken, akkor is szívesen látunk. Fontos a türelem, a nyugodtság és hogy az elsősegélynyújtás alapjaival tisztában legyél. Erős kommunikációs szintű angoltudás feltétel, előny, ha esetleg más nyelven is beszélsz.

💻 Önkéntes központ

Ha szeretsz emberekkel, főként fiatalokkal dolgozni, türelmes vagy és érdeklődő, ezt a területet neked találták ki! Fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, segítsünk kezelni a nehéz helyzeteket, együtt nevessünk, együtt szurkoljunk és közösen vészeljük át a versenyszervezéssel járó stresszesebb pillanatokat. Szeretsz másokkal törődni? Érdekelnek az önkéntes koordináció formai keretei is? Akkor várunk téged az önkéntes központban! Itt feladataid közé fog tartozni az önkéntes szerződések aláíratása, az önkéntes akkreditációk, egyenruha és étkezési jegyek kiosztása, az önkéntesek frissítőinek újratöltése. Gondoskodnod kell arról is, hogy az önkénteseknek mindig jó legyen a hangulatuk, hiszen mindegyikük az önkéntes központ személyzetéhez fog fordulni akkor is, ha örül, de akkor is, ha valami bántja. Természetesen nem hagyunk téged sem magadra: területvezetődre mindig számíthatsz!

🧖 Személyes VIP-hosting

Ha sokat segítettél már az általános protokollcsapatnak, és szeretnél magasabb szintre lépni, és/vagy úgy érzed, hogy a legmagasabb szintű sportdiplomácia képviselőit is megfelelően tudod segíteni, esetleg a későbbiekben szívesen lennél személyi asszisztens, és kipróbálnád, milyen ez „kicsiben”, akkor bátran válaszd a személyes VIP-kísérést! Nagyjából a csapatkísérés és a protokollterületek ötvözete: az esemény egész ideje alatt rá kell, hogy érj, és a legmagasabb VIP-vendégek egyikének személyes segítője leszel az esemény alatt. Szép kihívás, de ha jól csinálod, te is aktív, építőrésze lehetsz a magyar sportdiplomáciai sikereknek!

🚋 Transzport

Ha erre a területre szeretnél jelentkezni, reméljük, jó vagy az ad-hoc problémamegoldásban, nem zavar, ha korán kell kelni, és bírod a stresszesebb helyzeteket – de azt sem bánod, ha éppen várakoznod kell. Ez persze nem azt jelenti, hogy logisztikás önkéntesnek lenni rossz, sőt! Ha szereted a vibráló reptéri hangulatot, ha nem bírsz egy helyben maradni, és élvezed, ha egy-egy nehezebb természetű, feszültebb vendég igényeit is sikerült kielégíteni, akkor téged is várunk! Lehetsz a reptéri fogadóbizottság része, de a csapatoknak is segíthetsz eligazodni a szállodák és a csarnokok közötti transzferbuszok kapcsán – vagy akár mindkettő. Elveszett a feladott poggyász? Késett a repülőgép, és a transzferbusznak már el kellett mennie? Elakadt a busz, mert nagy a forgalom, és a késés miatt egy csapat nem érne ki időben a versenyre? Nem gond! Te mindig tudod, hogy kihez kell fordulni, mit kell csinálni. Nincs megoldhatatlan probléma, csak elégedett vendég! Ha szereted az ilyen kihívásokat, és beszélsz idegen nyelvet, jelentkezz!

💪 Üzemeltetés

Azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének különösebb feszültséggel járó vagy specifikus ismereteket igénylő területre jelentkezni, de szeretnek jönni-menni és nem zavarja őket, ha könnyű és közepes fizikai munkát kell végezniük. Tereprendezés, vízhordás, segítségnyújtás szinte minden egyéb területnek: ezek a főbb tevékenységei az üzemeltetési csapatnak. Ha szeretnél körülnézni az egész helyszínen, belelátni egy kicsit a többi szakterület munkájába, és mindenhova hozzátenni valamennyit, akkor ezt válaszd! Arra azonban figyelj, hogy bár az akkreditációd sok helyre érvényes lesz, mindig csak ott legyél, ahol éppen szükség van rád!

🏓 Versenyszervezés

Ha szereted a változatosságot, és több dolgot is kipróbálnál, akkor vár a versenymenedzsment csapat. Ide tartozik az öltözőfolyosók felügyelete, a csapatok felvezetése, a bírók segítése, feladatok az asztalok körül, bemelegítő- és edzőterületeken, sőt, ha egyszerre vagy fegyelmezett, de kedves és mosolygós is, akkor akár az eredményhirdetést lebonyolító csapatba is bekerülhetsz! Ezen a területen biztos, hogy az összes versenyzővel találkozni fogsz, de fontos, hogy észben tartsd: a sportolók elsősorban versenyezni jönnek, a versenyeik előtt és alatt, az edzések során nem illik őket zavarni, mert tönkreteheted számukra a versenyt, ha rosszkor szólsz hozzájuk. Ezért kérjük, hogy csak akkor jelöld be ezt a területet, ha elsősorban az eseményt szeretnéd segíteni, ha érdekel a sportszervezés és belülről szeretnéd megtapasztalni, hogyan is működik egy asztalitenisz-esemény – és csak másodsorban azért, hogy szurkolóként a versenyzők közelében lehess, autogramot kérhess vagy közös fotót készíthess velük. Ne felejtsd el: mi vagyunk a sportolókért, nem ők vannak értünk!

🤡 Fun Zone

Lételemed a szórakoztatás, szereted a gyerekeket, a szurkolókat, és szívesen lennél egy dinamikus animátori csapat tagja? Vár a Fun Zone! Különböző, asztaliteniszhez kötődő játékok az összes korosztálynak, kivetítők és sok-sok érzelem. Itt oldottabb a hangulat is: ha nem szereted a feszültséget, de szeretnél részt venni egy jó hangulatú eseményen, és külföldiekkel, versenyzőkkel és szurkolókkal egyaránt találkozni, akkor ezt a területet neked ajánljuk!

🏓 Multiball-labdaszedő

Te is versenyszerűen játszol és szeretnél a mérkőzéseken, a játékosok közelében dolgozni? Ha jól ismered a szabályokat gyere multiball-labdaszedőnek. A nemzetközi versenyek egyik újdonsága, hogy a labdamenetek között a teniszhez hasonlóan nem a versenyzők szedik össze a labdát, hanem labdaszedők végzik ezt a feladatot. A feladat egyszerű: készenlétben kell várni a labdamenet végét, majd gyorsan összeszedni a labdát - ha a te térfeleden van - a nálad lévő tárolóba, amit szünetben a játékvezető összegyűjt.

Sikerült kiválasztanod a területedet? Jelentkezz!

Az önkénteseknek beosztástól függően étkezést, a vidéki önkénteseknek pedig a Hungexpohoz közel szállást biztosítunk. Ezen felül minden önkéntes, aki munkájával hozzájárul az esemény sikeres megrendezéséhez, egy önkénteseknek összeállított köszönőcsomaggal lesz gazdagabb.

Credits:

Created with images by rawpixel - "untitled image" • webandi - "calendar wall calendar days" • Saksham Gangwar - "untitled image" • TeroVesalainen - "business card business card" • klimkin - "dmitry medvedev prime minister russia" • moreharmony - "bar barmaid barman" • Jay Wennington - "Gourmet meal and white wine" • stevepb - "hypertension high blood pressure heart disease" • rawpixel - "untitled image" • PhotoMIX-Company - "vip area red carpet the ceremony" • Natanael Vieira - "Travelling around London Streets" • kaboompics - "shop shopping bags" • yohoprashant - "child colors nepal"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.