Loading

PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 01/2021

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van maart 2021. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

Een datalek. Wat moet ik doen?

Stel je laptop wordt gestolen of je verliest een document met persoonsgegevens, dan is er sprake van een datalek. Zo’n lek moet je meteen melden. Stuur daarvoor een e-mail naar Marcel Gubbels, onze lokale LDPO (Local Data Protection officer): dataprotectionbnl@rockwool.com of bel (0475) 353364.

Wat is een datalek?

Bij een datalek gaat het om vernietiging, verlies, wijziging, of het delen van persoonsgegevens zonder dat dat de bedoeling is.

Voorbeelden van datalekken zijn:

 • het verlies van een USB-stick met niet-versleutelde persoonsgegevens;
 • een cyberaanval waarbij persoonsgegevens zijn buitgemaakt;
 • het per abuis verzenden (per post/e-mail) van persoonsgegevens naar de verkeerde persoon/adres;
 • het verlies van papieren documenten, laptop, tablet of telefoon met persoonsgegevens.

Meld binnen 72 uur

Marcel: “Het is echt superbelangrijk dat we die meldingen zo snel mogelijk krijgen en in ieder geval binnen 72 uur. Maak daarom ook gewoon melding als je niet helemaal zeker bent of het wel een datalek is. Dat is altijd beter dan dat we achteraf moeten constateren dat we iets gemist hebben.”

Rockdelta by Lapinus toegepast in Lund (Zweden)

Oplossing voor door railverkeer veroorzaakte trillingen

Rockdelta - in de markt gezet door Lapinus - voorkomt of vermindert door railverkeer veroorzaakte trillingen. Een probleem waarmee veel steden kampen en dat in de toekomst, met de voorziene toename van trein- en tramverkeer, alleen maar groter wordt.

Beschermd - Rockdelta wordt in diverse Europese landen toegepast. In de Zweedse stad Lund bijvoorbeeld, waar eind vorig jaar een nieuwe tramlijn werd geopend. De Lund tramlijn is een 5,5 km lange dubbelspoor tramlijn die het middeleeuwse stadscentrum verbindt met een compleet nieuw deel van de stad in het noordoosten. In de binnenstad beschermt Rockdelta historische gebouwen tegen ongewenste trillingen veroorzaakt door langsrijdende trams.

Deeltjesversneller - Aan de andere kant van de lijn is de onderzoeksfaciliteit Max IV gevestigd, inclusief een cirkelvormige deeltjesversneller die extreem gevoelig is voor trillingen vanaf de grond. Ook daar zijn Rockdelta steenwolmatten toegepast voor het dempen van de trillingen.

Keuze gebaseerd op veel factoren - Het project werd uitgevoerd in samenwerking met constructeur Skanska. Bij de keuze voor het Rockdelta-systeem heeft Skanska veel factoren geëvalueerd, waaronder prestaties, prijsstelling, duurzaamheid, levensduur en ook de logistiek en arbeidsomstandigheden op de bouwplaats.

Appartementencomplex ‘HAUT’ in Zwijndrecht

Architect stileert bomen met Rockpanel Woods

In Zwijndrecht is onlangs appartementencomplex Haut opgeleverd dat 19 levensloopbestendige 3- en 4-kamer koopappartementen met balkon of tuin telt, verdeeld over 4 bouwlagen. Het ontwerp van het complex sluit naadloos aan bij het bestaande groene karakter van de omgeving. “We besloten als het ware bomen terug te bouwen,” vertelt mede-eigenaar en architect Nico de Bruijn. "De gevel is vormgegeven als een diversiteit aan abstracte boomvormen die tegen de achtergrond van een donker bos staan. En in die bomen hebben we vervolgens weer balkons gerealiseerd alsof het boomhutten zijn.”

Natuurlijke uitstraling

De strak gestileerde bomen zijn tot leven gebracht met Rockpanel Woods gevelpanelen. De Bruijn: “Oorspronkelijk wilden we in dit natuurlijke ontwerp een echte houten gevel. Maar met het oog op de toekomst konden we dit gewoonweg niet aan onszelf verkopen. Je zadelt de Vereniging van Eigenaren namelijk op met enorme kosten: iedere 3 jaar de gevel schuren en lakken om hem levendig te houden en iedere 7 jaar opnieuw impregneren voor de brandveiligheid. Met Rockpanel Woods hebben we een alternatief in handen dat de gevel een vergelijkbare warme en natuurlijke uitstraling geeft als hout, met het voordeel van een brandveilige gevel die nauwelijks onderhoud vraagt.”

“De beroepsbrandweer zou hier jaloers op zijn”

Nieuwe ademluchttoestellen voor de BHV

De BHV en de ovenoperators beschikken sinds januari jl. over nieuwe ademluchttoestellen, gelaatsmaskers en brandweerhelmen. Een forse investering, waarmee de organisatie weer helemaal bij de tijd is. Brandweercoördinator Mat Ramakers: “Het begon eigenlijk met de helmen. Die waren aan het eind van hun technische levensduur gekomen en moesten worden vervangen. Maar de gelaatsmaskers pasten alleen met die oude helmen, dus ook die moesten worden vernieuwd. En omdat we ook nog met een verouderd analoog portofoonsysteem werkten is dat ook vervangen. Door een systeem dat is geïntegreerd in de gelaatsmaskers.”

Gidsen

Betrouwbare ademluchttoestellen zijn van groot belang om de BHV-taken in geval van een grote brand goed uit te kunnen voeren. Mat: “In zo’n geval komt bijvoorbeeld de brandweer van Roermond hier blussen. Maar het bedrijf is zo groot en complex dat je die mensen moet gidsen, want die hebben dan geen idee waar ze zijn en waar ze heen moeten. Daarom moeten onze mensen over de goede uitrusting beschikken om hun weg te vinden als het zicht beperkt is en gewoon ademhalen moeilijk of onmogelijk is.”

25% meer bezoekers

Website Rockfon geoptimaliseerd

Sinds Rockfon in 2018 haar nieuwe gebruiksvriendelijkere website lanceerde zijn de bezoekersaantallen met ruim 25% gestegen, groeide het aantal downloads met 30% en werden 22% meer contactformulieren ingevuld.

Sounds Beautiful - In het kader van de nieuwe merkpositionering Sounds Beautiful zijn aparte landingspagina gecreëerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat we minder communiceren over onze producten, maar juist aantonen wat de positieve effecten zijn van goede akoestiek. De pagina’s zijn gevuld met interessante inzichten, achtergronden en aanbevolen producten. In 2021 zal dit verder worden aangevuld met specifieke segmentbrochures die de bezoeker kan downloaden of bestellen.

Nieuwe stap

Met de introductie van het nieuwe Rockfon Color-all® assortiment in februari, nemen we weer een nieuwe stap. Voor de campagne ‘The Colours of Wellbeing’ is een speciale microsite ontwikkeld die architecten moet inspireren om ook via het plafond en de wanden kleur toe te voegen aan hun volgende interieurontwerp.

SEA - Ook zijn we gestart met SEA; het adverteren in de zoekresultaten van Google. Dit heeft ertoe geleid dat in 2020 20% van onze bezoekers via deze advertenties op onze website terecht is gekomen. In 2021 zal deze strategie nog verder worden uitgebouwd.

Arnold Schipper en Jolanda van Tuil

Ambassadeurs Duurzame Inzetbaarheid

Zoals je weet staat het thema Duurzame Inzetbaarheid hoog op de agenda van ROCKWOOL. Daaraan besteden we ook dit jaar weer veel aandacht, maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We hebben daarom ondersteuning gekregen van een groep enthousiaste ambassadeurs die samen met ons aan de slag willen gaan om dit thema succesvol te laten landen op alle afdelingen binnen ROCKWOOL Roermond.

Wie zijn het?

Hieronder vind je alvast de namen van alle ambassadeurs die zich inzetten voor Duurzame Inzetbaarheid. Je gaat nog veel van hen horen!

 • Jolanda van Tuil, Management Assistant, Rockpanel
 • Arnold Schipper, Line-Operator B, Rockfibres
 • Bea Raemakers – Cuijpers, Management Assistant, Lapinus
 • Maurice Maar, Teamleader, Site Logistics
 • Françoise van Dijck, Management Assistant, Directie
 • Koen Vergoossen, Senior Operator B en MVK, Lijn 7
 • Stefanie Wienhoven, Communication Manager, Grodan
 • Simon Coenen, Line-Operator B, Lijn 6
 • Marion Moors, Management Assistant, Directie

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over wat Duurzame Inzetbaarheid voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ze op! Wil je zelf ambassadeur worden? Neem dan contact op met de projectgroep Duurzame Inzetbaarheid via duurzameinzetbaarheid@rockwool.com of neem rechtstreeks contact op met Ralph Hodzelmans of Martijn Hoeben.

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van maart 2021.

©2021 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.