Hva er det egentlig Sveen & Emberland Illustrasjon holder på med? Nyhetsbrev VINTEREN 2017

Noe av det morsomste vi vet, er å designe covere og illustrere bokprosjekter. Her er noen glimt fra vinterens resultater hittil.

JAGERFLY PÅ VINGENE:

Med norske militære operasjoner i Midt-Østen som bakteppe, har Greta Aune Jotun skrevet en sart, sår og gripende barnebok om en liten gutt som prøver å takle at pappaen hans sendes på pilotoppdrag til krigsområdene. Forfatteren har en rekke barnebøker på store forlag på samvittigheten, og det var stor stas å få utforme grafikkken til hennes siste verk. Ikke minst fordi Greta også er billedkunstner, og dermed hakket mer opptatt av det visuelle uttrykket enn de fleste kollegaene sine.

Rent teknisk har vi boltret oss mye med collage-teknikker og ikke minst teksturer på omslaget og illustrasjonene mellom permene. Målet har vært å formidle og forsterke tonen i teksten, en tone vi oppfattet som relativt taktil.

Boka byr på sterke muligheter for samtaler mellom lyttende barn og lesende voksne, og serverer i tillegg en delikat twist på slutten av historien.

Under: Noen glimt fra omslagsdesign og illustrasjoner til nye bøker av Edouard Lefevre, Abida Ahktar og Lars Erik Solbakken.

Sleivdal IL, eksotisk klippfisk-tilbereding og lokal matkultur

´SLEIVDAL IL"´ har gjort comeback på trykk i sjølvaste Norsk Barneblad. Her blir serien å finne hver eneste måned, med splitter nye episoder på Grytten, Fløgstad og Aasens språk nynorsk!

I desember-nummeret av Aftenpostens gourmetmagasin ´Mat fra Norge´ boltret vi oss over ni sider med en smakfull reportasje om norsk klippfisk på brasilianske juletallerkener.

Vi jobber stadig mer med logodesign, ikonografi og visuell utforming. Her er vårt logosymbol for det stavangerske matkultursenteret ´Fra Hage til Mage´, som holder kurs innen sunt kosthold basert på lokale råvarer.

Snart store i Asia?

I hele 2017 skal vi levere forsideillustrasjoner til den engelskspråklige kulturavisen IAMHCMC i vietnamesiske Ho Chi Minh City. Her fra januarutgaven, der temaet var uteliv og underholdning i metropolen som senere i måneden ble utpekt som verdens nest mest dynamiske by av World Economic Forum.

Klikk og kikk på våre andre prosjekter

Under arbeid nå: Småskummelt, informativt og tvers igjennom leservennlig tegneseriealbum om historien til hjembygda vår, Rælingen. Prosjektet er et bestillingsverk fra kulturetaten i kommunen. Tegneserier er jo en svært rimelig film, med gratis spesialeffekter og bredt nedslagsfelt. Flere firmaer og instanser har de siste årene benyttet serier til å presentere seg, bl.a. NSB og Sporveiene. For oss er dette andre gang på kort tid at vi skaper et skreddersydd albumprosjekt for en offentlig oppdragsgiver. Forrige gang var kunden miljøverndirektoratet i staten Amapá nordøst i Brasil.

Sveen & Emberland blir å treffe i Norge siste halvdel av mars. Vi møter deg gjerne!

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.