Medewerker Business Analytics Met een hart voor Antwerpen

Ben je een datagoochelaar? Iemand die weet dat cijfers hét verschil maken en continu zoekt naar nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten om informatie klantgericht te ontsluiten? Hou je de vinger aan de pols qua trends en innovatie?

Wij hebben een mooie uitdaging voor jou!

De wereld om ons heen innoveert. Welke kansen bieden nieuwe ontwikkelingen zoals Internet of Things en Big Data om de dienstverlening naar de burger verder te optimaliseren en de organisatie effectiever en efficiënter te laten werken?

We ondersteunen de groep stad Antwerpen om deze nieuwe technologieën in te zetten voor slimmere oplossingen qua leefbaarheid, duurzaamheid, bereikbaarheid,… en zo een slimmere stad te worden.

In eerste instantie ondersteun en bouw je de datawarehouse omgeving van de Lokale Politie Antwerpen mee uit, maar je wordt ook getriggerd door de nieuwe business analytics uitdagingen.

Je capteert de rapporteringsbehoeften van de klant en zoekt mee naar meerwaarde en opportuniteiten. Je bent innovatief, zoekt naar trends, evoluties, vergelijkingen, … om de informatie nog meer klantgericht te ontsluiten. Daarna toets je de behoeften af aan de bestaande BI-modellen in het datawarehouse van LPA. Je documenteert grondig, zowel functioneel als technisch.

In je rol van developer sta je in voor de verdere ontwikkeling van ACPaaS componenten en dit van analyse, over ontwerp, development en testing tot en met oplevering.

In de toekomst sta je in voor de ontsluiting, de analytische verwerking en visualisatie van data voor nieuwe domeinen zoals voorspellende analyse of de verwerking van IoT data. Onder andere real time verwerking en innovatieve visualisaties gaan een grotere rol spelen en vormen voor jou een uitdaging.

Jij

 • hebt een master diploma of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • hebt kennis van datawarehousemethodieken en modelleringstechnieken om een DWH model goed te interpreteren.
 • hebt goede analytische basisvaardigheden en ervaring met de uitwerking van business analytics analyses waarbij je situaties in een meeromvattend kader kan plaatsen.
 • communiceert mondeling en schriftelijk op maat van je gesprekspartner.
 • hebt een goede kennis van de IBM Cognos Suite in het bijzonder report studio en framework manager, maar ook de kennis van nieuwe technologieën en open producten zoals Kafka, Sparc, Solr, Hive, Pentaho,… betekenen een meerwaarde.
 • hebt ervaring met databasesystemen zoals PostgreSQL, SQL Server (MS SSIS), maar ook NOSQL databasesystemen zoals Graph DB of Column Store DB zijn je niet onbekend.
 • ziet nieuwe technologieën en technieken binnen het business analytics domein als een uitdaging.
 • werkt graag en constructief samen met je collega's.
 • bent klantgericht en investeert in een gezonde relatie op lange termijn.
 • verkiest een ‘agile’ projectaanpak, waarbij je flexibel kwalitatief werk aflevert.
 • hebt een pluspunt als je een goed zicht op de werking van Lokale Politie Antwerpen en de werking van overheidssector, in het bijzonder in het financiële domein.
 • hebt een pluspunt als je statistische kennis hebt.

Wij

 • geloven in zelfsturende teams waarin kennisdeling, persoonlijke evolutie en teamgeest centraal staan.
 • duwen elkaar en onze klanten telkens opnieuw vooruit, met innoverende technologieën en methodes.
 • bouwen mee aan de digitale toekomst van Antwerpen en geven hiervoor elke dag het beste van onszelf.
 • hebben extralegale voordelen zoals werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Helemaal overtuigd?

Solliciteer via jobs@digipolis.be

We sluiten deze vacature af op 23 juli 2017

Over Digipolis

Foto's: stad Antwerpen en Digipolis ©

Created By
Info Digipolis
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.