The Grand Sofitel Amsterdam,

Op loopafstand van de Dam, verborgen in het bruisende stadshart van Amsterdam, wordt uw evenement omgetoverd in een unieke gebeurtenis omgeven door de legendarische omgeving van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Graag nodigt The Grand u uit om uw speciale evenement plaats te laten vinden in onvergetelijke en legendarische stijl. Verwelkom uw gasten in de historische en indrukwekkende ambiance van Sofitel Legend The Grand Amsterdam en laat hen dezelfde luxe ondervinden als Prins Willem van Oranje (in 1581), zijn zonen en de Franse koningin Maria de Medici die hier verbleef in 1632.

Uw Amsterdamse evenement zal een onvergetelijke indruk achterlaten door de inspirerende omgeving van het hotel, de Franse keuken en de historische sfeer – intiem en exclusief –. Persoonlijke aandacht voor ieder evenement en anticiperen op elk verzoek staan hoog in het vaandel bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam, zodat uw evenement een legendarische herinnering zal achterlaten bij u en uw gasten.

Ontdek de InspiredMeetings ruimtes, creatieve banqueting en technologie exclusief voor persoonlijke of professionele bijeenkomsten georganiseerd met de “savoir faire” en elegantie van een Frans hotel. Sofitel Legend The Grand Amsterdam biedt ruimtes aan die zich perfect kunnen aanpassen aan het doel van uw bijeenkomst. De technologie beschikbaar in het hotel kan in de meest veeleisende presentatie- en communicatiebenodigdheden voorzien.

The Grand is ondergedompeld in geschiedenis. In januari 2011 ontving het hotel the ultieme eer, de felbegeerde titel Sofitel Legend. Maar ook hiervoor was het hotel al een ware legende. Dat moge duidelijk zijn.

Het hotel is gevestigd in 14e-eeuwse gebouwen die destijds dienst deden als twee van de belangrijkste vrouwenkloosters van de stad, het St. Cecilia- en St. Catherina-klooster.

De reformatie en het uitroepen van het protestantisme tot officiële godsdienst in 1576 vormden echter een keerpunt in de geschiedenis van Amsterdam. Het St. Cecilia-klooster werd in 1578 ingericht als verblijf voor de prins en zijn gevolg en diende als onderkomen voor hooggeplaatste gasten van de stad. Vanaf dat moment werd het gebouw het ‘Prinsenhof’ genoemd. Een deel van het St. Catherina-klooster werd in gebruik genomen door de Admiraliteit van Amsterdam, een instantie die het bewind voerde over zeezaken en belastingen in de om de kust te versterken.

In 1795 werd Nederland door de Fransen bezet. In 1806 benoemde de Franse keizer Napoleon zijn broer Lodewijk tot koning van het Koninkrijk Holland. Het stadhuis op de Amsterdamse Dam werd in 1808 door Lodewijk opgeëist als zijn Koninklijk Paleis. Het stadsbestuur zag zich daarmee gedwongen de Dam te verlaten en nam zijn intrek in het Prinsenhof. Gedurende de 180 jaar daarna deden het Prinsenhof en de Admiraliteit dienst als stadhuis van Amsterdam.

Op 16 maart 1992 vestigde The Grand Amsterdam zich in het gebouw. De oude raadskamer, de trouwkamer, de muurschildering ‘Vragende kinderen’ van Karel Appel, het prachtige houtsnijwerk op de kamerdeuren van burgermeester en wethouders, de trappenhuizen en glas-in-loodramen zijn allemaal bewaard gebleven en erkend als beschermd erfgoed.

In 2009 is het hotel grondig gerestyled onder leiding van de beroemde Franse interieurontwerpster Sybille de Margerie. Met haar ideeën bracht ze Franse elegantie, Dutch Design en internationale standaarden van luxe bijeen. In oktober 2010 werd aan het hotel de prestigieuze Villégiature Award van 2010 toegekend voor het beste interieurontwerp in een Europees hotel.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.