Loading

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ΕΡΓΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Βγήκε η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Παιγνίων για το πρακτικό της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και τον αποκλεισμό της Hard Rock. Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για να γίνει η σύμβαση με τη ΛΑΜΔΑ, να ξεκινήσουν γρηγορότερα τα έργα στο Ελληνικό και να γίνουν οι διαπιστωτικές πράξεις για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα Ναυπηγεία Ελευσίνος και άνοιξε γραφείο η εταιρεία Invenergy για τη συμμετοχή σε εργοστάσια παραγωγής φυσικού αερίου.

BLACKSTONE: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης στον όμιλο Louis.

ΚΑΣΣΙΟΠΗ: Εκδόθηκαν οι τελικές άδειες και αναμένεται η έναρξη εργασιών στα μέσα Φεβρουαρίου.

ΕΤΕΠ: Υπεγράφη σύμβαση για τη χρηματοδότηση των έργων στο Καστέλλι Ηρακλείου.

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ: Παρουσία μου υπεγράφησαν δύο δανειακές συμβάσεις, για έργα 330 εκατ. ευρώ, μεταξύ του ΥΠΟΙΚ, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, κ. Andrew McDowell, του ΥΠΟΜΕ κ. Κώστα Καραμανλή, του ΥφΥΠΑΝΕΠ, κ. Γιάννη Τσακίρη και του ΥφυΠΟΜΕ, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

ΣΔΙΤ: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό στην περιφέρεια Ηπείρου.

ELOUNDA HILLS: Ολοκληρώθηκε η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

PFIZER: Εκδόθηκε η απόφαση για το επενδυτικό claw back μεταξύ του Υπουργείου μας, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών και ξεκίνησε η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου. Ψηφίζεται στις 3 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Είμαστε στη διαδικασία επεξεργασίας του νέου πλαισίου μετά την 30 Απριλίου σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση.

ΕΣΠΑ: Έγινε το Συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ: Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι έλεγχοι και η αγορά είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί πήραμε βραβείο από την Ομοσπονδία της Θεσσαλονίκης για την πάταξη του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

TEAM VIEWER: Παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης στα εγκαίνια της νέας επενδύσεως της Team Viewer στα Γιάννενα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: Στο Παρίσι συνάντησα περισσότερες από 50 γαλλικές εταιρείες μεταξύ των οποίων και 6 γαλλικές τράπεζες.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Συμμετείχα στην πρώτη διυπουργική συνάντηση με τους συναρμοδίους Υπουργούς για την μεταρρύθμιση της Οικονομίας στις περιοχές που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση.

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Παρευρέθηκα μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο οβάλ γραφείο στη συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Ντόναλντ Τραμπ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Παρευρέθηκα στις τελετές για την επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση των κρατουμένων του Άουσβιτς από τον Ερυθρό Στρατό και κατέθεσα στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής κοινοβουλευτικής αποστολής.

ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Με τον παγκοσμίου φήμης ερευνητή, καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Τεχνολογία, έρευνα και προτάσεις για την αναστροφή του brain drain στο επίκεντρο της συζήτησής μας.

ΒΟΥΛΗ

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Κατ' εφαρμογή του νόμου, της απόφασης του ΣτΕ και της κυβερνητικής πολιτικής, εξέδωσα υπουργική απόφαση η οποία διορθώνει ένα λάθος και αποκαθιστά μία αδικία, εντάσσοντας μία ζώνη στην τουριστική περιοχή. Συνεπώς δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα των εκπτωτικών χωριών McArthurGlen και SmartPark να λειτουργούν τις Κυριακές κατά την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου όπως ήδη ισχύει και για τα μεγάλα εκπτωτικά κέντρα ακριβώς απέναντι του αεροδρομίου. Καθώς τα εκπτωτικά χωριά βρίσκονται εκτός του αστικού ιστού, δεν πλήττονται τα μικρομεσαία καταστήματα και επομένως δεν ανακύπτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Είμαστε μία τουριστική χώρα και για να προσελκύσουμε επενδύσεις ώστε να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας, πρέπει να έχουμε ένα κράτος δικαίου, με ίσες συνθήκες εργασίας και ανταγωνισμού.

Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο: ΕΣΠΑ 2021 - 2027

Στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Απηύθυνα χαιρετισμό εκ μέρους του Πρωθυπουργού, στην κοπή της βασιλόπιτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Καλή χρονιά με πολλές επενδύσεις από τις ΗΠΑ!

Στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Στα επιχειρηματικά βραβεία ΕΒΕΑ 2020

Παρευρέθηκα, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στην απονομή των Επιχειρηματικών βραβείων 2020 του ΕΒΕΑ. Με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη παραδώσαμε τα βραβεία στις 12 νικήτριες εταιρίες.

Σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Παρευρέθηκα στην ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Intercontinental καλεσμένος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για τις Αμερικανικές Επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο του Economist

Στο συνέδριο του Economist στο Intercontinental για τις θέσεις της ΕΕ για το μέλλον.

Σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Παρευρεθίκαμε με τον Υφυπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση στην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, όπου παρέδωσα βραβείο προς την Α. Ε. την κ. Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Zhang Qiyue.

Σε εκδήλωση της Ένωσης Ευρωπαίων Συμβολαιογράφων

Απηύθυνα χαιρετισμό στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας της Ένωσης Ευρωπαίων Συμβολαιογράφων από τον Σύλλογο Ελλάδος παρουσία του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης

Ομιλία μου στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του «Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης» στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας

Στην κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας στον Πειραιά. Ήμουν ο Κεντρικός ομιλητής με θέμα την Εθνική μας Ταυτότητα τον 21ο αιώνα.

Σε εκδήλωση της Ναυτεμπορικής

Συμμετείχα σε δίωρη συζήτηση για το μέλλον και τις προοπτικές της Ελληνικής Ναυτιλίας σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, προσκεκλημένος της “Ναυτεμπορικής”.

Σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Παρευρέθηκα ως Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως στην κοπή της Βασιλόπιτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Baraonda και απηύθυνα χαιρετισμό.

Στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο στην ανταλλαγή ευχών με την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου μας.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η πολιτική ηγεσία μαζί με τους εργαζομένους κόψαμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και ανταλλάξαμε ευχές για το 2020.

Στη ΔΗΜΤΟ Κηφισιάς

Στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Κηφισιάς με τον Πρόεδρο κ. Διονύση Γεωργιόπουλο και όλους μας τους φίλους εκεί.

Στη ΔΗΜΤΟ Χαλανδρίου

Στην κοπή της πρώτης βασιλόπιτας Τοπικής για φέτος, από την ΔΗΜΤΟ Χαλανδρίου. Πέρυσι εδώ τους έλεγα ότι το 2019 θα είναι το έτος που θα κερδίσουμε όλες τις Εκλογές και κάποιοι δεν το πίστευαν, τώρα τους είπα ότι το 2020 θα είναι το έτος που θα φτιάξουμε την Ελλάδα μας.

Στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

Στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε μία εξαιρετική ομιλία του κ. Στάϊκου για τον Παρθενώνα. Μου έκαναν την τιμή να κάνω και έναν μικρό χαιρετισμό.

Στον Βόλο

Στην κοπή της βασιλόπιτας της ΕΒΕΤΑΜ στον Βόλο, όπου μίλησα για την αναδιοργάνωση της Εταιρίας υπό τη νέα διοίκηση της με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Σοφιανό

Στη Μακεδονία

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Ζέρβα μιλήσαμε για τα αναπτυξιακά έργα της πόλης και την εξέλιξη τους.

Με Δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως στην Θεσσαλονίκη: Γιούτικας Κώστας, Ταχματζίδης Γιάννης, Κυρίζογλου Λάζαρος, Ζέρβας Κώστας, Γεράνης Μιχάλης, Τσογκαρλίδης Πάρης, Δεμουρτζίδης Παναγιώτης, Ζάχαρης Ηλίας, Καϊτετζίδης Ιγνάτιος.

Σε περιοδεία στη Νέα Μηχανιώνα με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Μιλήσαμε για τα σχέδια τους για την Μαρίνα και για την μετεγκατάσταση των Ναυπηγείων

Επισκέφθηκα με τον Δήμαρχο Νέας Μηχανιώνας την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην περιοχή, που επιτέλους αδειοδοτήθηκε και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019. Μεγάλο εργοστάσιο για δίχτυα και με μεγάλες ερευνητικές επιτυχίες.

Η Παναγία η Φανερωμένη στη Νέα Μηχανιώνα. Μετά τις υποχρεώσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο πήγαμε να προσκυνήσουμε και να λάβουμε την Ευλογία Της.

Συνεδρίασα με το ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για την πρόοδο των μικρομεσαίων βιοτεχνιών και κόψαμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Στην κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Πέλλας, στο Ξενοδοχείο «Πέλλα» στα Γιαννιτσά, παρουσία των τοπικών βουλευτών και όλου του κόμματός μας. Πάμε γερά όλοι μαζί για να φτιαξουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη, πραγματοποιήσαμε αυτοψία στην περιοχή «Αλώνια» κι ανακοινώσαμε την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αξιοποίησή της.

Με την ΔΗΜΤΟ Ωραιοκάστρου σε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, κ. Παύλο Μαρινάκη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας/Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και τους βουλευτές μας της Θεσσαλονίκης κόψαμε την βασιλόπιτα της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο της κ. Χρυσόστομο Τσατσούλη.

Σε παρουσίαση της αναπλάσεως της περιοχής του Αγίου Διονυσίου

Παρευρέθηκα στην παρουσίαση της αναπλάσεως της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής αναπλάσεως στη Χώρα. Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία.

Στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Επισκόπου Κυρού Κωνσταντίνου

Παρευρέθηκα στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Επισκόπου Νέας Ιωνίας/Φιλαδελφείας/Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Κυρού Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών και αφού υπηρέτησε πιστά το Ποίμνιο του και έτυχε μεγάλης αγάπης από τον διάδοχό του Γαβριήλ. Αιωνία του η Μνήμη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, παρουσία του ΥφΥΠΑΝΕ, κ. Νίκου Παπαθανάση, συζητήσαμε για την πορεία των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.
Με την πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zhang Qiyue, παρουσία του Yφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, συζητήσαμε για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Με αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ ΗΠΑ και Εβραϊκών Οργανώσεων των ΗΠΑ

Με Αντιπροσωπεία από την ΑΧΕΠΑ ΗΠΑ και Εβραϊκές Οργανώσεις των ΗΠΑ για τις Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Mε το σωματείο εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας

Με τον Υφυπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, παρουσία των Βουλευτών Δυτικής Αττικής, κ.κ. Αθ. Μπούρα, Ε. Λιάκου και Γ. Κώτσηρα, συναντήσαμε το σωματείο εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας. Μας παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου εξυγίανσης του Ναυπηγείου και τις συζητήσεις του νυν ιδιοκτήτη, κ. Ταβουλάρη με τον προτιμώμενο επενδυτή, της εταιρείας ONEX, κ. Ξενοκώστα.

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, κ. Παντελή Αγγελίδη και μέλη του Δ.Σ. συζητήσαμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εξωστρέφεια και την 4η βιομηχανική επανάσταση.
Με τον Γενικό Διευθυντή Ευρώπης της Amazon Web Services, κ. C. Brooks και στελέχη της εταιρίας, παρουσία του ΥφΥΠΑΝΕ, κ. Ν. Παπαθανάση και του ΥφΥΠΕΝ, κ. Δ. Οικονόμου, συζητήσαμε θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος στις υπηρεσίες του “cloud computing”.
Με το Προεδρείο της ΠαΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού) στην Βουλή των Ελλήνων. Μιλήσαμε για τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα από τις Χώρες τους.
Με τον βουλευτή Καστοριάς, κ. Ζ. Τζηκαλάγια και τον δήμαρχο Νεστορίου, κ. Χρ. Γκοσλιόπουλο, συζητήσαμε για την ένταξη στο ΠΔΕ του φράγματος και του αρδευτικού Διποταμίας.
Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαο Σαρρή και μέλη του. Δεσμεύτηκα για νέα συνάντησή μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.
Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρ. Μέγκλα και τον Πρόεδρο & Δ.Σ.της εταιρείας επίπλων "Δρομέας", κ. Αθ. Παπαπαναγιώτου συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της περιοχής.
Με τον δήμαρχο Βριλησσίων, κ. Ξένο Μανιατογιάννη συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Δήμου.
Με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαράουδα μιλήσαμε για τον σχεδιασμό των έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της Μεταμόρφωσης.
Με τον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά μιλήσαμε για τα προβλήματα υποδομών του νησιού και τις δυνατότητες επίλυσής τους.
Με τον Δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Γιώργο Αθανασόπουλο, συζητήσαμε για τα αιτήματα χρηματοδότησης του οδικού έργου “Παράκαμψη Νεοχωρίου” και της χρηματοδότησης της μελέτης για τον επανακαθορισμό της περιοχής ΛΠ3 της Μεσσήνης.

ΜΜΕ