Loading

Werken bij Avansa Kempen 2 vacatures voor sociaal-cultureel werkers (m/v/x) - 80% of voltijds

Avansa, aangenaam!

Avansa Kempen is één van de dertien Avansa's in Vlaanderen en Brussel. We werken pluralistisch en gaan voor een wereld die beter scoort op het vlak van duurzaamheid, inclusie, solidariteit en gelijkwaardigheid. We brengen mensen samen en zetten in op praktijken die participatie verhogen en engagement, burgerschap en verantwoordelijkheid stimuleren. Zo werken we aan concrete maatschappelijke veranderingen en creëren we een meer democratische en vooral veerkrachtige samenleving.

Hier in de Kempen doen we aan sociaal-cultureel volwassenenwerk in het Turnhoutse arrondissement. Wij zijn er voor burgers, organisaties en beleid. Samen werken we projecten uit die het samenleven hier verbeteren. Dat doen we op verschillende manieren: we begeleiden burgers en organisaties in langlopende trajecten of zetten campagnes op touw, we organiseren debatten of samenkomsten of geven advies. Kortom, een gevarieerde en boeiende werking voor een al even diverse en fascinerende regio.

Wil je meer weten over onze werking? Bezoek dan zeker onze website of neem er ons magazine bij. Dat geeft je een goed zicht op onze activiteiten en waarvoor we staan.

Hoe werken we?

Avansa Kempen creëert praktijken waar mensen samen bouwen aan de wereld. We doen dat op maat, door verbindingen te leggen en te werken vanuit een sociaal-culturele focus.

We vertrekken vanuit wat er leeft in de samenleving. We werken aan een diversiteit van maatschappelijk relevante thema’s. We zetten in op behoeftegericht werken, netwerkvorming en een deskundige begeleiding. We richten ons op alle volwassen Kempenaren, met extra aandacht voor kwetsbare groepen.

Smaakmakers

Enkele voorbije projecten die je misschien een beter beeld geven:

Een klein team

Tien collega’s kijken vol spanning uit of jij ons team komt versterken.

Als je aan de slag gaat bij ons, sta je er niet alleen voor. Ons werk is immers teamwork. Bij de start van je tewerkstelling mag je bovendien rekenen op extra begeleiding. Je eerste projecten voer je bijv. uit in tandem met een ervaren teamlid. Zo maak je stap voor stap kennis met onze manier van werken en kan je langzaam maar zeker uitgroeien tot een onmisbare schakel in ons team.

Je werk

1. Je zet projecten op

Daarop ligt de nadruk. Die projecten ga je uitdenken, ontwerpen, uitwerken en/of begeleiden. Je zorgt voor een sociaal-culturele aanpak, voor kwaliteitsvolle processen en werkt mee aan de promotie. Je overlegt over dit alles regelmatig met andere teamleden.

Je zet daarbij in op creatieve, vernieuwende werkvormen en aanpakken. Je durft te experimenteren met verrassende combinaties en met het aanboren van nieuwe inhouden, doelgroepen en samenwerkingsverbanden.

2. Je onderhoudt en vernieuwt ons netwerk

Je onderhoudt een actieve relatie met Kempense partnerorganisaties. Je hebt daarbij ook aandacht voor individuele burgers, maatschappelijk kwetsbare volwassenen, nieuwsoortige verenigingen, zelforganisaties, burgerinitiatieven en organisaties uit sectoren die verder van ons afliggen.

3. Je houdt een brede kijk op de maatschappij

Je zorgt ervoor dat je niet alleen op de hoogte blijft van maatschappelijke en culturele ontwikkelingen en trends, maar ook een goed zicht houdt op inhouden, werkvormen en goede praktijken in de lijn van ons werk.

Je weet die relevante informatie te hanteren bij de uitbouw van de projectwerking, de campagnes, de debatten, ...

Je werkplek

Je vindt ons aan de rand van Turnhout, in de Prins Boudewijnlaan 9, op een klein kwartier stappen van het station, vlakbij de ring. We bezetten er de eerste verdieping en beschikken verder over een mooie tuin waar het bij goed weer heerlijk vertoeven is. Deze plek is onze uitvalsbasis. Onze werking speelt zich immers af op locatie in de 27 gemeenten van onze regio. Afhankelijk van jouw projecten ben je dus ergens in een of meerdere gemeenten aan de slag. Ook thuiswerk is mogelijk, maar altijd afgestemd op je uit te voeren takenpakket.

Onder ons huist het Regionaal Expertisecentrum Dementie Tandem, boven het Centrum Deeltijds Onderwijs Noorderkempen.

Een job om naar uit te kijken

Je kent ons nu al wat beter, maar laten we het allerbelangrijkste niet vergeten: de job als sociaal-cultureel werker (m/v/x, 80% of voltijds) die we je aanbieden.

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent

 • een gedreven procesbegeleider: je houdt ervan om met groepen aan de slag te gaan. Je creëert de juiste sfeer en setting zodat mensen in groep met, van en door elkaar leren. Je hebt een open houding en enthousiasmeert mensen om vanuit hun talenten en sterktes hun unieke bijdrage te leveren aan het leerproces en laat hen zo tot hun recht komen. Je werkt planmatig en bent een sterke organisator met oog voor kwaliteit.
 • een creatieve ontwikkelaar: je hebt een open, alerte en creatieve geest en slaagt erin om maatschappelijke kwesties of inspirerende ideeën te concretiseren in nieuwe, innovatieve projecten en activiteiten. Je doet dit zelfstandig en draagt de verantwoordelijkheid over je realisaties.
 • een energieke grensverlegger: Je hebt lef en durf om buiten gebaande paden te treden en gedurfde realisaties neer te zetten. Je gaat stevige ‘uitdagingen’ niet uit de weg maar bijt je er enthousiast in vast.
 • een netwerker in hart en nieren: je houdt ervan je vlot te bewegen in het Kempense landschap. Je beschikt over sterke sociale, communicatieve en relationele vaardigheden. Je bent vertrouwd met het sociaal-culturele werkveld en bij uitbreiding met andere maatschappelijke sectoren en hun actoren. Je hebt een natuurlijke flair om nieuwe contacten te leggen en opportuniteiten voor samenwerking te detecteren.
 • een kritisch en analytisch denker: je hebt een stevige en kritische visie op mens en maatschappij. Je houdt ervan je te verdiepen in maatschappelijke kwesties en slaagt erin na te gaan op welke manier deze kwesties aangepakt kunnen worden binnen de werking van de organisatie.

Wat mag je van ons verwachten?

 • een boeiende, creatieve organisatie met een uitdagende maatschappelijke opdracht.
 • een loon conform onze CAO (PC 329.1), op B1b-niveau. Om je een idee te geven: bij 0 jaar anciënniteit bedraagt het bruto maandloon 2.603,80 euro, bij 5 jaar 2.811,53 euro en bij 10 jaar 3.210,78 euro. Relevante werkervaring wordt mee in rekening gebracht bij het bepalen van je anciënniteit.
 • maaltijdcheques van 8 euro.
 • een mooi aantal vakantiedagen, een eindejaarspremie, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, fietsvergoeding en terugbetaling van verplaatsings- en andere werkingsonkosten.
 • een soepele werkregeling met een transparant en correct systeem van recuperatie van overwerk.
 • voor dienstverplaatsingen kan je een auto van Cambio gebruiken.
 • mogelijkheden tot bijscholing.

En wat verwachten wij van jou?

 • dat je beschikt over een bachelordiploma Sociaal Werk met voorkeur voor Sociaal-cultureel Werk of een masterdiploma Sociale Agogiek
 • dat je je herkent in de missie, visie en eigen opdracht van Avansa Kempen
 • dat je enthousiast wil meewerken aan de uitbouw van de visie en de eigen opdracht van Avansa Kempen
 • dat je een praktische en vlotte kennis hebt van sociale media en courante computerprogramma’s: tekstverwerking, spreadsheet, mail, internet, facebook, …
 • dat je loyaal in teamverband kan werken en transparant communiceert
 • dat je bereid bent om je naar alle gemeenten van het Turnhoutse arrondissement te verplaatsen
 • dat je bereid bent tot avond- en weekendwerk.

Wat je tot aanbeveling strekt:

 • je woont in het Turnhoutse arrondissement of je hebt er werkervaring
 • je hebt inzicht in of kennis van gemeentelijke structuren, het werken met kansengroepen, bepaalde maatschappelijke sectoren en/of thematieken.
 • je staat redactioneel sterk.

Iets voor jou?

Kom dan eerst met ons kennismaken op onze digitale infoavonden (via Zoom). Die gaan door op donderdag 23 september en maandag 4 oktober telkens om 20 uur (aanmelden vanaf 19u50).

Is je interesse nu helemaal gewekt om je kandidatuur in te sturen? Dan ontvangen we je sollicitatie met motivatiebrief, cv en eventuele referenties graag uiterlijk op 10 oktober via kempen@avansa.be.

Op 13 oktober laten we je weten of je weerhouden bent voor een gesprek. Daarvoor reserveren we 18 oktober van 18-21 uur en 20 oktober van 9-12 uur. We voorzien verder nog een eventuele tweede ronde met gesprek op 26 oktober van 18-21 uur. In je mail kan je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent.

Eind oktober hopen we onze definitieve keuze te kunnen bekendmaken. We streven naar een zo snel mogelijke indiensttreding.

Heb je nog vragen? Contacteer dan onze coördinator Martine Coppieters of bel haar op 0498 70 19 79.

Avansa Kempen vzw, Prins Boudewijnlaan 9 bus 2, 2300 Turnhout

014 41 15 65 | www.avansa-kempen.be | kempen@avansa.be

Credits:

www.stes.be, katrien vos, beeldzoeker.be, bart van der moeren