Loading

Terug van weggeweest het gedrukte magazine UiT in Oostende verschijnt opnieuw in september

Sinds het begin van de coronacrisis kon je onder de noemer 'UiT van Thuis' blijven genieten van wekelijkse (digitale) bijdragen over vrije tijd in Oostende. De redactie hoopt dat het culturele en sportieve leven zich verder herneemt en besloot daarom om het vrijetijdsmagazine 'UiT in Oostende' opnieuw te publiceren. Het nieuwe nummer bevat zoals vanouds een flinke portie interviews, artikels en een maandagenda van alle activiteiten in Oostende. Vanaf begin september vind je de kraakverse magazines op de gebruikelijke verdeelpunten. Haal vlug je gedrukte exemplaar of bekijk het magazine online op www.uitinoostende.be. We lichten hier alvast een tip van de sluier op...

HENDRIK TRATSAERT OVER ZIJN NIEUW PROJECT EXIL

Hendrik Tratsaert, bezieler van Vrijstaat O. en KAAP, vertelt ons alles over zijn nieuwe project ‘Exil’ dat mensen, kunst en natuur met elkaar wil verbinden in ongewone locaties. Met het project wil Tratsaert breken met de conventies en zich laten verrassen. Hij wil mensen anders laten kijken en beleven. Het eerste project ‘De Kleine Garnaal’ verschijnt in september en zal een combinatie van maritieme literatuur, gastronomie en participatie zijn.

Wil je de try-outsessies van ‘De Kleine Garnaal’ bijwonen in het kader van Openmonumentendag op zondag 13 september om 11.00 uur of om 14.30 uur? Schrijf je dan hier in.

Om deel te nemen aan de volledige sessie op dinsdag 15, woensdag 16 of donderdag 17 september om 17.30 uur kan je je inschrijven via www.exilexil.be of www.kleinverhaal.be

EEN INTERVIEW MET FOTOGRAAF HENRY DO

UiT in Oostende wist de internationaal gekende fotograaf Henry Do voor een interview te strikken. Deze man reist de hele wereld rond op zoek naar unieke plaatsen om in beeld te brengen en uiteraard kon Oostende niet ontbreken in zijn lijstje.

Henry Do werd geboren in Vietnam, maar emigreerde op twaalfjarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Daar raakte hij gefascineerd door technologie en op die manier kwam hij in aanraking met fotografie. De fotograaf heeft een typische stijl die je herkent aan de unieke luchtbeelden.

Benieuwd naar meer? Lees het volledige interview in de septembereditie van UiT in Oostende of neem een kijkje op de Instagrampagina van de fotograaf.

HET OOSTENDE VAN GILLES COULIER

In de reeks ‘Het Oostende van’ steekt regisseur Gilles Coulier zijn liefde voor Oostende niet onder stoelen of banken. Deze West-Vlaming kennen we onder andere van zijn debuutfilm ‘Cargo’ die in Oostende werd opgenomen. Coulier blikte niet alleen zijn eerste langspeler in Oostende in, maar ook voor zijn eerste kortfilms ‘IJsland’ en ‘Paroles’ was de Stad aan Zee het ideale decor.

Ontdek zijn favoriete Oostendse plekjes én zijn favoriete Oostendse woord of uitdrukking!

EEN GESPREK MET ALEXANDER BLESSIN

UiT in Oostende trok naar het trainingscomplex van voetbalclub KV Oostende voor een gesprek met de nieuwe Duitse trainer Alexander Blessin. De voormalige coach van de jeugdploeg van Leipzig doet zijn plannen met onze kustploeg uit de doeken en vertelt hoe hij zijn eerste maanden in de Stad aan Zee beleefde.

Meer weten over KVO en het wedstrijdschema? Kijk op www.kvo.be

En verder 20 jaar Bibliotheek Oostende, Jan Van der Borght over zijn jaar als Stadsfotograaf, Open Monumentendag 2020, Het James Ensorhuis en nog veel meer...

Haal jouw exemplaar in een van de verdeelpunten of lees het digitaal op www.oostende.be/uitmagazine

De magazines vind je bij de Stadsbalie, UiTloket in CC De Grote Post, Toerisme Oostende, Bibliotheek Oostende, MuZEE, de Ontmoetingscentra, KAAP, Kursaal Oostende en tal van handelszaken in de stad.

UiT in Oostende en UiT van Thuis zijn publicaties van Stad Oostende (augustus 2020)

Lees alle eerder gepubliceerde artikels in deze reeks owww.oostende.be/uitvanthuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate