Loading

Gezondheid, voeding,... En relaties met de media

Dialogic bepleitte de onder meer heilzame werking van thee en chocolade en lichte gebakjes voor diabetici, leidde het debat rond goede en slechte vetten (dierlijke versus plantaardige vetten), wees op het gevaar voor cardiovasculaire risico’s en op het belang van groenten en fruit voor de groei van kinderen,…

Voor de industrie of de medische wereld en verenigingen die aan preventie doen (Belgische Cardiologische Liga, Menopauze Liga, de Vereniging voor aidspreventie in Franstalig België,...) bestaat het uitgangspunt van sensibilisering uit boodschappen rond voeding – en dus ook rond emotie! – altijd een uit een geheel van onweerlegbare wetenschappelijke gegevens.

Daarna moet je op zoek gaan naar geloofwaardige wetenschappers en woordvoerders naar wie geluisterd wordt in de sector en in zowel de wetenschappelijke als de vulgariserende media – in tegenstelling tot de industrie!

Nadat je de boodschap voor de mensen uit de voedingssector hebt bepaald, moet je die vertalen in eenvoudige taal om de aandacht van de media te trekken en om het grote publiek – dat altijd weerstand biedt aan nieuwe eetgewoonten – op een boeiende, creatieve of didactische manier te raken …

CASE 1: LIPTON LINÉA

Context

Lancering van een nieuw Lipton-product dat alle catechines (een natuurlijke voedingscomponent die een rol speelt bij de verbranding van vetten) bevat die in groene thee zitten.

Doelpubliek

Vrouwen die op hun lijn letten.

Doelstellingen

Zo veel mogelijk weerklank in de media rond de lancering van het product: in de vrouwelijke pers, lifestylemagazines, familie pers, folders over gezondheid en welzijn en in de algemene informatie pers.

Strategie

De belangstelling van zo veel mogelijk journalisten wekken door de informatie over een ‘nieuw gezondheidsproduct’ te koppelen aan een bredere eventgebonden context.

Acties

Keuze van een ‘nieuwsdatum’ met rechtstreekse communicatie naar de doelgroep: de Dag van de Vrouw (8 maart) en voor de gelegenheid organisatie van een persconferentie over de lancering van het product in de Sint-Hubertusgalerijen:

Bekendmaking van de resultaten van een onderzoek over de band tussen vrouwen en hun lichaam. Conclusie: het deel dat ze het liefst op een natuurlijke manier willen verbeteren, is hun buik.

Voorstelling van een tentoonstelling met foto’s van bekende vrouwen en vrouwen ‘uit de straat’ over het thema ‘lichaam en buik’ door de gerenommeerde fotografe Lieve Blancquaert. Een tentoonstelling met een maand gratis toegang in de Sint-Hubertusgalerijen.

Samenwerking met twee bekende ‘ambassadrices’: Sabine Appelmans (NL) en Barbara Louys (FR), van wie er ook foto’s op de tentoonstelling te zien zijn en die in de media optreden als woordvoerder van het product (illustraties: de twee foto’s van de ambassadrices)

Aanvullend partnership met Elle Belgique/Elle België : een speciaal nummer over de fototentoonstelling en met informatie over het onderzoek, catechines in het algemeen en ‘Lipton Linea’ in het bijzonder.

Resultaten

Een aantal persclippings dat de aankoopswaarde van publiciteitsruimte overschrijdt

Geloofwaardige en positieve positionering van de informatie over het product ‘Lipton Linea’: de meeste clippings waren gelinkt aan de Dag van de Vrouw, met informatie over de resultaten van het onderzoek, en over het nieuwe product ‘Lipton Linéa’, een product dat perfect aansluit bij de conclusies van de studie.

Breder bereik dan enkel de ‘gezondheidsmedia’ en info in de rubrieken ‘events’, als aankondiging van de tentoonstelling die één maand lang gratis toegankelijk was in de Sint-Hubertusgalerijen.

CASE 2: BECEL / CAMPAGNE OVER UW HAARTLEEFTIJD

Context

Het merk bedacht in samenwerking met wetenschappers uit de hele wereld het concept ‘Uw hartleeftijd’: een berekening op het internet van de hartleeftijd in vergelijking met de werkelijke leeftijd, afhankelijk van een reeks persoonlijke criteria zoals lengte/gewicht, cholesterolgehalte, diabeticus of niet, roker/niet-roker, al dan niet sportief, eetgewoonten, enz.

Doelpubliek

Al wie begaan is met zijn cardiovasculaire gezondheid.

Doelstellingen

Een zo groot mogelijke media-aandacht voor het concept ‘Uw hartleeftijd’ naar aanleiding van de lancering in België.

Strategie

Dialogic heeft zes bekende Belgen uit de sportwereld (zie foto) geselecteerd en opgeleid als ‘hartambassadeurs’ en onafhankelijke, geloofwaardige en mediagenieke woordvoerders voor het concept ‘Uw hartleeftijd’.

Twee jaar later zullen Sabine Appelmans en oenoloog-gastronoom Eric Bosschman het programma voor gezondheidscoaching rond hartleeftijd testen en ook optreden als woordvoerder.

Acties

Zodra het ‘peterschap’ rond was, ging Dialogic van start met een persdienst.

Nationaal, met een persconferentie op het Belgisch Olympisch & Interfederaal Comité (BOIC) voor de lancering van de campagne in aanwezigheid van 6 figuren uit de sportwereld;

Regionaal, rond een lokaal evenement in de grootste steden van het land: plaatsing van een ‘Uw hartleeftijd’-tent op drukbezochte plaatsen, waarbij voorbijgangers werden uitgenodigd om hun hartleeftijd te testen met de hulp van gespecialiseerde verpleegsters. Regionale communicatie om elke lokale actie aan te kondigen + persconferenties op de plaats van elk evenement, in aanwezigheid van een of meer bekende figuren die peter waren van de actie.

Mediadeals met specifieke partners uit de pers (Bel R TL, Victoire (Le Soir) et Nina (Het Laatste Nieuws) als aanvulling op de persdienst.

Resultaten

Een weerklank aan clippings die de aankoop van publiciteitsruimte overschrijdt

Geloofwaardige en positieve positionering van het concept ‘uw hartleeftijd’ door getuigenissen van bekende ‘ambassadeurs’ van de campagne.

Groot bereik in de media, zowel nationaal als regionaal.

Created By
Dialogic Agency
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.