Loading

Tomlinscote School Bett2019 kouluvierailu

Mutkittelimme perjantaiaamuna parin tunnin matkan aamuruuhkaisen Lontoon läpi Surreyn Tomlinscote School:iin, jossa ystävällinen henkilökunta ja innokas "oppilasagentti"-ryhmä ottivat meidät vastaan. Pääsimme kiertämään pienissä ryhmissä oppilaiden opastamana eri luokissa ja tunneilla. Tapasimme erityisopettajan, käväisimme mm. matematiikan, kuvataiteen, draaman ja musiikin tunneilla. Kaikilla tunneilla oli käytössä iPadit. Mobiililaitteet toimivat useimmilla tunneilla muistiinpanojen ja tiedonhaun välineenä. Myös opettajan antamia tehtäviä löytyi laitteelta. Lähes kaikilla tunneilla oppilaiden pulpeteilta löytyivät laitteiden lisäksi vihkot. Kirjat jaetaan oppilaille enimmäkseen iBooks:in kautta. Kuvataiteessa upeat, värikkäät Gustav Klimt-jäljitelmät olivat päätyneet vihkosta kuviksi portfolioihin. Draamatunnilla oppilaat kuvasivat esityksiä, joita sitten päästiin analysoimaan jälkikäteen. Erityisopettaja kertoi, miten iPadin äänentallennustoiminto on tehokas väline moneen oppimiseen ja palautteen antamiseen opettajalta oppilaalle. Liikuntatunnilla oli ollut suunnistusta iPadilta löytyvien karttojen avulla, minkä jälkeen kierroksen onnistumista analysoitiin yhdessä lattialla istuskellen.

Englantilaisissa kouluissa käytävät ovat yleensä täynnä oppilaiden tekemiä värikkäitä esityksiä ja opettajien tekemiä muistitauluja vaikkapa matematiikkaan tai kielten oppimiseen liittyen, niin täälläkin. Koulu koostuu kymmenestä eri rakennuksesta ja eri oppiaineille on omat kerrokset ja käytävät. Meitä opastavat oppilaat olivat hyväntuulisia, kohteliaita ja vastailivat kysymyksiimme kärsivällisesti, aksentillemme hymyillen. He pitivät teknologiaa omaa opiskeluaan helpottavana asiana ja sanoivat opastavansa säännöllisesti myös nuorempia oppilaita sen käytössä.

Vierailulla mukana olleen rehtori Hanna Alavan video reissusta:

Koulu toivoi, että oppilaista ei oteta kuvia julkiseen jakoon, mutta tässä kuvia ympäristöstä.

Laitteet, ympäristöt ja laitehallinta

Tomlinscoten koulussa teknologioita hyödyntävä opetus aloitettiin vuonna 2008 kannettavilla tietokoneilla, niin että vuonna 2010 kaikilla oppilailla oli oma laite. Vuonna 2014 iPadit tulivat kuvaan mukaan ja 2017 Tomlinscote:sta tuli 1:1 iPad-koulu. Vanhemmat osallistuvat koulun laitekustannuksiin joko maksamalla leasingin 3:n vuoden jaksoissa, ostamalla koulun iPadin tai antamalla itseostetun iPadin koulukäyttöön (BYOD). Heikommassa taloudellisessa asemassa olevien on mahdollista saada apua kustannuksissa. Tekninen hallinnointi on järjestetty koulun puolesta ja sitä hoitaa neljä henkilöä täyspäiväisesti. Heidän työhönsä kuuluvat tunnukset, päivitykset, lataukset, rajoitusten koordinointi, korjausta vaativat tapaukset - kaikki tekninen hallinnointi. Tomlinscotessa on 1500 oppilasta ja 100 opettajaa.

Nappaa tästä ideoita omiin sääntöihin!

eLearning Manager huolehtii kokonaisuudesta

Vuonna 2018 Tomlinscoten oltua vuoden ajan 1:1 iPad-koulu, päätettiin luoda eLearning Managerin pesti. Tuntui, että toiminta tarvitse kokonaisnäkemystä, johtamista ja pedagogista koordinointia. Niinpä Mark Morrenista tuli 40% eLearning Manager musiikinopettajan työn (60%) ohella. Monien erilaisten kokeilujen jälkeen (mm. Edmodo ja Showbie), Tomlinscoten oppimisympäristöksi valikoitui Google Suite for Education. Samalla tehtiin henkilökunnalle koordinoitu oppimispolku, jonka tavoitteena on tulla perussovellusten käyttäjästä luovien oppimistyökalujen asiantuntijaksi oppilaiden kriittistä ajattelua ja syväoppimista tukien. Opettajia kannustetaan myös suorittamaan Applen ja Googlen opettajille kohdennettuja sertifikaatteja. eLearning Manager on henkilö, joka toimii opettajien, teknisen tuen ja johdon kanssa koko ajan keskustellen, sekä koordinoi oppilasagentti-tyyppistä toimintaa koulussa. Nämä agentit toimivatkin meidän oppaina kouluvierailulla.

Tärkeimmät sovellukset

Tomlinscoten core apps:it, eli välttämättömät perussovellukset ovat:

  • Google Classroom ja Apple Classroom
  • Google Suite for Education -sovellukset
  • Kamera
  • Safari-nettiselain

Tärkeimmät luovan tuottamisen sovellukset ovat:

  • iMovie,
  • Adoben Spark-sovellukset,
  • Explain Everything ja
  • Socrative.
Kiitos kaikille vierailulla mukana olleille! T. Pauliina ☀️
Created By
Pauliina Venho
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.