Loading

PRESENTATION: TIME ATTACK 2019 Ta del av vår passion, glädje och höga säkerhet för att i sommar ta din bankörning till nästa nivå.

Upplev bankörning med din sportbil när det är som bäst, få ett kvitto på din fart med tävlingstidtagning inklusive sektortider:

Time Attack erbjuder de bästa förutsättningarna att sätta snabba varvtider och utvecklas som förare. Under tryggt skydd av kompetenta funktionärer, brandmän, flertalet räddningsfordon/ambulans och erfaren organisation med stor passion - maximerar vi din bankörnings-upplevelse.

Njut av utmaningen att under fyra helger besöka en mix av Sveriges roligaste och säkraste banor, med hög FIA-klassning på anläggningar som ständigt utvecklas.

Tävla mot dig själv och likasinnade i en inspirerande tävlingsmiljö som skapar gemenskap. Serien följs dagligen av tusentals fans i sociala medier vilket gör ditt deltagande attraktivt för partners och sponsorer.

Välkommen ta del av en upplevelse för livet: 2019 är vår åttonde säsong som arrangörer av Time Attack (2012 - 2019). Det här året sätter vi glädje, bredd och enkelhet i centrum.

Fyra minnesvärda helger - Bästa förutsättningarna för personbästa:

Varje tävlingshelg arrangeras för tilläggskostnad Time Attack testdagar med gruppindelade heat som har samma professionella tidtagning, räddning/brandmän, sjukvård och bemanning som under tävling. Dessa är även öppna för de som vill pröva Time Attack utan att delta i serien.

Mästerskap avgörs under fem deltävlingar med möjlighet att även boka en sjätte som möjliggör att kunna räkna bort ett tävlingsresultat i din total ("King of Mantorp", läs mer nedan). Att samla seriepoäng och tävla i Time Attack ger en spännande utmaning utöver att sätta dina personbästa varvtider.

Under alla våra event finns erfarna klassvärdar som hjälper dig med tips i depån, och möjligheten att boka individuell förarcoachning anpassad till din förarnivå.

Vårt sekretariat är bemannat med personal hela dagen, du kan där ta en kopp nybryggt kaffe hela dagen mellan heaten, medan du jämför varvtider och diskuterar spårval med förarkollegor.

"Jag har kommit långt sedan min debut som nybörjare inom bankörning 2014. Tryggheten i arrangemanget, den jämna nivån i seriesystemet och få coachning är det som gett mest för min förarutveckling." - Andreas Gottfridsson, mästare Club Challenge 2018.
Andreas Gottfridsson debuterade 2014 med en Honda Civic, fem säsonger senare är han med en BMW E36 mästare i Club Challenge.

SÅHÄR GÅR DET TILL:

Ingen tidigare erfarenhet krävs, hos oss är det enkelt att anmäla sig och delta utan att gå några fysiska kurser, bekosta vagnsbok eller behöva visa bilen innan tävling.

TVÅ ENKLA KRAV INNAN TÄVLING:

1. Läs våra TÄVLINGS/SERIEREGLER och tekniska regler för VÅRA KLASSER (mer info nedan).

2. Boka personlig försäkring/licens hos SMA. 200:-/tillfälle eller boka online efter genomgånget teoriprov helår för 550:- PÅ DENNA LÄNK.

Fyll i "Time Attack" som klubb i din SMA-anmälan så får du en exklusiv design på baksidan av din licens.

EXEMPEL PÅ TIDSSCHEMA TÄVLINGSDAG:

07.00: Besiktning öppnar (alla fordon välkomna, vi löser vid behov allt med vagnsbok, licens, dekaler och din tidtagnings-transponder)

08.15: Förarmöte (genomgång av dagen, flaggor och nybörjare introduceras till våra klassvärdar)

09.00: Warm-up heat för varje klass

10.15: Kval 1 (Q1) 15min för varje klass, större klasser delas in i flera grupper

12.15: Lunchpaus

13.00: Kval 2 (Q2) 15min för varje klass, större klasser delas in i flera grupper

15.10: Final (Top 8/10 av de bästa tiderna i båda kvalen kör 15min finalheat alternativt SuperLaps)

16.10: B-final (De som inte kvalade till final får ett extra 15min kvalheat, lika mycket körning för alla som deltar)

17.00: Prisutdelning och Pommac-ceremoni.

PAKETPRIS: 3198:-/Tävling (15 990 totalt, normalt styckpris är 3990:-/Tävling):- eller välj delbetala upp till 6mån (2900:-/månad).

Start i 5x tävlingar (dina fyra bästa resultat räknas) med eget startnummer, ingå i mediabevakning, förmåner/rabatter hos partners, inbjudningar till event mm.

Kostnader för valfria TA Testdagar, el, medåkarlicenser och ev. mat tillkommer. Läs mer längre ned om allt som ingår i din anmälan samt betalningsalternativ. Samtliga kostnader kan faktureras ditt företag eller sponsor. +25% tillkommer då för rätt momssats skall appliceras.

VARFÖR TIME ATTACK?

Är bankörning och få ut max av bilens prestanda din passion? Prioriterar du kvalitativ körning och varje heat få chansen förbättra ditt personbästa?

Våra tävlingsklasser ger dig med alla typer av gat-, sport- och extrembilar en plats att köra på mot likvärdigt motstånd. Varje klass indelas vid större antal i grupper efter seedning för att uppnå högsta möjliga flyt i varje heat.

VÅRA KLASSER:

CLUB: Enklare gat/sportbilar på gatdäck. Bilar med mycket låg effekt tillåts använda R-däck. Få modifikationer tillåtna och strikt vikt/HK faktor. Insteg som ska hållas enkelt, men ändå låta folk bygga en bas inför att ta klivet upp till R-däck.

CLUB CHALLENGE: R-däck. Aningen vassare bilar från fabrik får delta i originalutförande (ex. Porsche 996 GT3). Många sportbilar med mer muskler (ex. BMW M-modeller, Ford Focus RS) pressas av Japanska överladdade (ex. Mitsubishi Evo) med ”BPU” = Basic Performance Upgrade. Maxeffekt 450HK.

PRO STREET: ”Superbils-klassen”. Svenska tuning/sportbilar som trimmade Mitsubishi Evo, BMW etc med max 650HK möter exotiska fullblod som exempelvis Porsche GT3 RS, Corvette Z06, McLaren 570S, Nissan GT-R och Audi R8.

PRO: Obegränsad effekt på R-däck. Hög nivå av aerodynamik och möjligheter modifiera geometri/väghållning. Time Attack som enligt sportens rötter i Japan har särskilda krav på kaross och identitet som ursprung som besiktad personbil.

NY! PRO MODIFIED (PRESENTERAS INOM KORT): En ny klass för bilar med självbärande kaross från fabrik kvar, kör på slicks.

UNLIMITED: Extrem-klassen på slicks. Få saker som ej är tillåtna bortsett från att fordonet är av karosstyp, har utseende av bil som tillverkats för allmän väg och har skala 1:1. Professionella förare tillåtna.

Är du osäker på vilken KLASS (REGLER) du hör hemma i kan du kontakta en av våra tekniker (Robin) på Tel: ‭070-759 21 50‬ , E-mail: tech@timeattacknu.se. Du får svar eller blir uppringd inom kort.

"TimeattackNU-serien fortsätter att etablera sig som en attraktiv motorsport på gräsrotsnivå. Kör med det du har, utvecklas som förare och ha kul på racerbanan. Enkelt och fritt som helt vanliga banträffar, men med ett riktigt tävlingsmoment: Varvtidskörning." - Tidningen Bilsport (Nr 23/2015)
Kör tillsammans med Sveriges snabbaste fordon på gatdäck, R-däck och slicks. Dra nytta av deras erfarenhet, alla från nybörjare till proffs blir i Time Attack en del av samma tävlingscirkus & gemenskap.

SÄKERHET & RÄDDNING:

Den stora variationen av fordon, höga tempot mellan tävlingsheaten och blandningen av nivå på förare är en stor utmaning för en arrangör. Vi har sju års erfarenhet som gjort att få körpass på en säsong numera blir inställda, vi vet vilka övriga önskemål dedikerade förare med höga krav på kvalitet ställer.

Våra arrangemang ger trygghet och ordning, så du kan koncentrera dig på att sätta snabba varvtider istället. Om olyckan skulle vara framme är vi väl förberedda att agera snabbt och resolut.

Hos oss är du i goda händer när du testar gränserna med ditt fordon:

 • Flera räddnings/släckfordon med stor kapacitet och avancerad klipputrustning.
 • Erfarna brandmän och funktionärer med vana av räddningsarbete inom Racing.
 • Bemannade posteringar, vilket ger överlägsen överblick och följer dig hela varvet - är något misstänkt ex. rök agerar organisationen.
 • Hjullastare och fordon för snabba bogseringar, saneringar och tackla alla utmaningar vilket därmed håller igång körningen.
 • Ambulans med utbildade sjukvårdare på plats, redo att göra en snabb första insats vid nöd.
 • Banor med hög FIA grade, säkra avåknings-zoner, posteringar och escape-vägar; samt bra depålösningar.
"Som tävlingsförare kör man med små marginaler. Jag har haft motgångar som hårda krascher eller att bilen plötsligt börjat brinna. Det är en del av den extrema nivån vissa av oss väljer köra på. Varje incident har tack vare snabb och kompetent personal räddat mig och bilen flera gånger om. Hos Time Attack känner jag en trygghet som jag saknar på andra arrangemang." - Rolf Uhr, förare Pro.
Sverige snabbaste Saab med orädde Rolf Uhr bakom ratten.

Har du råd att vänta på undsättning om bilen tar eld eller ett annat tekniskt haveri sker? Våra meriterade räddningsteam Nåkab & Xtreme Rescue är framme på sekunder!

Micke Schöön och resten av Nåkab Rescue redo att rycka ut.

ORGANISATION:

TimeattackNU.se drivs året om, alltså även under lågsäsong med administration, planering och utveckling. Därför kan du som förare och partner vara säker på att få svar på dina frågor medan du själv förbereder dig för sommaren.

 • Administrativ personal året runt, ger dig snabba svar för regler, kalender, partnerships mm.
 • Media & PR-byrå redo att till subventionerade priser supporta dig med foto, video och allmän rådgivning för hur du kan lyfta ditt personliga varumärke & sponsorskap runt ditt tävlande.
 • ”Check-in” team som underlättar insläpp till dina heat, håller ordning på trafik till utsläppet och att alla förare håller utsatta tider i körschemat.
 • Bemannat sekretariat med personal som kan svara på frågor, kontinuerligt anslår tider från varje kval och hjälper med trivsel på plats - här är nybryggt kaffe fritt för alla förare.
 • Tävlingsledning med erfarenhet av Elitracing koordinerar tillsammans med posterings-personal, räddning och även sekretariat all körning på banan - så att beslut fattas snabbt om något oförutsett händer.
 • Klassvärdar och förarcoacher: Varje event finns en handfull erfarna förare från serien tillgängliga för att sprida trygghet och ge tips till dig som kör, framförallt nybörjare. Det finns också möjlighet att boka förar-coachning, både av klassvärdar men också för en tilläggskostnad av proffs som kan åka med dig och garanterat kapar dina varvtider på ett prisvärt sätt.
"Under säsongen hjälpte jag många i instegs-klassen Club med att bl.a. förstå hur viktigt det är att planera och förbereda sig mentalt, för att göra sin körning mjukare men effektivare. Redan efter några pass av coachning bättrade förarna sina varvtider, det kändes jättekul att dela deras lycka över det!" - Ella Benje, Förarcoach (tidigare 3x mästare SSK Klass 1).
Våra klassvärdar och förar-coacher riktar sig till både nybörjare och erfarna inom bankörning, ett av de snabbaste sätten att bättra dina varvtider på.

MEDIABEVAKNING & PR-AKTIVITETER – ÅRET OM:

Serien har sedan starten 2012 alltid haft en framstående position inom sociala medier och räknas som en av de ledande inom Svensk Motorsport inom detta.

Sedan 2015 produceras egna TV-magasin som bl.a. sänts på Viasat Motor & Viaplay. Sedan 2017 publiceras episoderna öppet och kostnadsfritt att se på Facebook, där de fått mellan 25 000 - 50 000 visningar per avsnitt.

Vi är för dig som vill synas eller älskar kvalitativ media!

Välj Time Attack om du har höga ambitioner med din bil och vill tävla på en plattform som ständigt utvecklas till att bli mer attraktiv för partners och sponsorer. Hos oss har du en respekterad utgångspunkt för att söka stöd av företag och följare för att delta i en riktig tävlings-cirkus.

Är du en nybörjare eller bara intresserad av körningen, blir detta ändå en extra dimension till upplevelsen och livsstilen - som kommer på köpet.

Dagligt innehåll och nyheter i våra sociala mediakanaler:

 • FACEBOOK (16 000+ följare, en av de största inom bilmotorsporten).
 • NY! INSTAGRAM (Ca 2000 följare, dagliga blänkare om våra förare & partners).
 • NY! Hemsida (Nu med responsiv design för smartphones).
 • Flitig kommunikationsavdelning: Ständigt uppmärksammade i digital liksom tryckt media ex. Bilsport, Auto Motor & sport, branschtidningar samt lokal media där våra förare ofta figurerar.
"Sveriges bästa produktion av rörlig media inom motorsport. Den snabba tillväxt Time Attack gjort är mycket tack vare sin attraktiva mediabevakning av serien. Det ger mervärden för mig att kunna presentera för partners; liksom underlätta öka antalet egna följare i sociala medier." - Alx Danielsson, förare Unlimited (tidigare World Series by Renault mästare & F1 testpilot).
Alx är en meriterad Racing-förare som använt Time Attack som komplement till sina övriga professionella åtaganden.

DETTA INGÅR I DIN ANMÄLAN:

 1. Startplats i ditt val av klass till samtliga fem race (R1 – R5) med transponder inkl. sektortidtagning, där du samlar seriepoäng och kan vinna fina priser under hela säsongen. Fyra av fem deltävlingar räknas, ditt sämsta räknas automatiskt bort. Du kan alltså missa/bryta en tävling men ändå få full pott på övriga tävlingar.
 2. Personligt startnummer som ingen annan får använda under 2019, möjlighet att behålla till 2020.
 3. Dekalpaket: Tävlingsstreamer för vindrutan + Egna nummerskyltar (fyra uppsättningar).
 4. NY! MER INFO TBA! Kick-off mediaträff alla förare 2019, seminarier/sponsor-skola, fotografering mm.
 5. 15% rabatt och förtur till alla av oss arrangerade extra Time Attack testdagar/event.
 6. Sponsor-banner & presentation av dig, bilen samt dina partners. Publiceras i seriens sociala medier och hemsida. Fri att använda i egna kanaler och sponsor-underlag.
 7. Exklusiva förmåner och rabatter hos TAnu.se partners, andra arrangörer & företag hela 2019.
 8. Inbjudan & rabatter/fribiljetter till seminarier och PR-event, ex. Bilsport Custom & Motorshow.
 9. Ingå i mediebevakningen från varje deltävling: Vi publicerar professionella fotogallerier och highlights-videos. Allt material får använda fritt (oredigerat) i dina + partners sociala medier.
 10. ... och allt som du redan läst om i vår höga säkerhet/räddning och professionella organisation som säkrar upp kvaliteten i din körning. Bärgningar, saneringar och tillbud kan du vara förtroendefull över att vi har ledande resurser kring att lösa effektivt. I depån har du alltid personal att fråga om hjälp och information. Allt för den ultimata upplevelsen för den kräsne bankörnings-entusiasten.
"Glädjen i teamen och hos de övriga som är på plats är smittsam. Eftersom varje förare bara kör mot sig själv och klockan istället för att ligga och knuffas hjul mot hjul uppstår ingen osämja. Verktyg och reservdelar lånas ut till höger och vänster. En för alla, alla för en." - Reportage i tidningen auto motor & sport (Nr 23 2016).

BETALNING - Hela summan direkt eller dela upp kostnaden på upp till sex tillfällen:

För dig som vill tävla en hel säsong så köper du hela paketet med start i 5x tävlingar och övriga listade förmåner - 15 990:-.

Ett företag eller sponsor kan stå som mottagare av din faktura utställd som annonsering, då tillkommer +25% på alla belopp för rätt avdragsgill moms och extra administration. Kontakta oss direkt för att hjälpa dig få rätt fakturalösning för ditt företag eller sponsor: anmalan@timeattacknu.se.

AVBETALNING - FÖR DIG SOM VILL DELA UPP KOSTNADEN:

 • [ 2x tillfällen, kostnadsfritt ] 7995:- (omgående) + 7995:- (31 jan).
 • [ 3x tillfällen, +250:- ] 2990:- (omgående) + 6500:- (31 jan) + 6750:- (28 feb).
 • [ 4x tillfällen, +450:- ] 2990:- (omgående) + 4700:- (31 dec) + 4700:- (28 jan) + 4050:- (28 feb).
 • [ 5x tillfällen, +960:- ] 2990:- (omgående) + 3490:- (31 dec) + 3490:- (31 jan) + 3490:- (28 feb) + 3490:- (31 mar)
 • [ 6x tillfällen, +1410:- ] 2900:- (omgående) + 2900:- (31 dec) + 2900 (31 jan) + 2900 (28 feb) + 2900:- (31 mar) + 2900:- (31 apr)

Anmälan via signup är bindande. Inga avgifter är återbetalningsbara. Försenad betalning eller önskat uppskov på 14 dagar över ovan datum medför en avgift på 500:- + ev. moms. Vid två missade påminnelser dras ditt startnummer in, övriga inbetalningar förfaller.

ÖVERLÅTA/SÄLJA ENSKILDA TÄVLINGAR:

Din startplats i enstaka tävlingar går bra att sälja eller överlåta på annan person (senast en vecka innan start, annan klass i mån av plats). Vi hjälper dig med all support för den som köper/erhåller den av dig, så han kan delta i tävlingen. Du väljer själv hur mycket du vill sälja den för.

EXTRA: ”KING OF MANTORP”

Boka till årets höjdpunkt ”King of Mantorp”

För första gången blir Time Attack Festival, Mantorp Park med flera internationella gäster en äkta festival som varar tre dagar med attraktiva erbjudanden för camping och aktiviteter, seminarier mm. hela veckoslutet.

Fredag 28 juni körs Rond 3 i Time Attack mästerskapet på den klassiska banan med flera intressanta ”Wild Cards” som är med och gästspelar.

Lördag 29 juni ”King of Mantorp” 2019, Norra Europas största Time Attack event är öppet för publik med bilutställning, konbana, utställande företag, extra media och mycket mer.

"Fullmatade startfält med deltagare från hela Norden, spännande gästspel & överraskningar för publiken: "King of Mantorp" har etablerat sig som norra Europas största enskilda Time Attack-event och 2019 höjer vi ribban med större internationell närvaro." - Mikael A. Jarosinski, Media & PR-ansvarig TimeattackNU.se.

Seriedeltagare som tävlar i ”King of Mantorp” räknar samtidigt sin bästa varvtid under dagen till en egen särskiljning, som ger bonuspoäng likt under en deltävling (inga kvalpoäng, mer info om exakt poängsättning och tävlingsregler för detta påannonseras i god tid innan säsongen börjar).

Dina bonuspoäng på KoM räknas ovanpå dina fyra bästa resultat av fem serietävlingar. Med andra ord kan du bryta eller missa en deltävling, som då räknas bort från ditt totalresultat (KoM kan aldrig räknas bort men är inte ett krav att deltaga i).

PRIS: +3490:- ( eller 1495:-, ca 60% rabatt vid bokning ihop med serieanmälan innan 31/12-2018!)

PARTNERS:

Vi samarbetar med några av branschens ledande företag och arbetar för bra förmåner till våra förare, attraktiva priser till podiet och att serien utvecklas på alla plan.

Under 2018 gick VEIDEC in som vår huvudpartner, samma företag som ägde och var promotor av STCC under seriens mest framgångsrika år. De bidrog till oss bl.a. med senior advising om hur mästerskapet skulle utvecklas långsiktigt och bli en större kraft i Svensk motorsport.

Det gröna varumärket de flesta inom Svensk Motorsport känner igen.
VEIDEC's sortiment av kem-produkter för reparation, smörj och underhåll klarar sig ingen Racing-depå utan.

Med detta stöd och kunskap satsar vi nu på att ta TA till nästa nivå och samarbeta med fler aktörer för gemensam tillväxt. Som förare gynnas du av detta och är del i en resa, som hela tiden tar spännande skepnader i takt med att nyheter och nya partners presenteras.

Ett urval av våra partners säsong 2018
"Jag älskar den passion som ligger bakom Time Attack. Passion för sitt tävlande, utveckling och ständiga förbättringar. Alla inblandade från arrangörs-personalen till förare och deras team, har alltid ett leende och en hjälpsam hand. Motorsport i nutid när den är som bäst." - Bob Huzell, Vice VD VEIDEC & tidigare VD STCC (2007 - 2013).

LÄNKAR:

TIMEATTACKNU.SE HEMSIDA

REGLER

KALENDER 2019

FACEBOOK

INSTAGRAM

BOKA LICENS/FÖRSÄKRING: SMA

BANOR: Ring Knutstorp I Kinnekulle Ring I Mantorp Park I Gelleråsen Karlskoga

VÅRA FOTOGRAFER: Apex-Foto I JR-Photography I Steffens Foto I Henrik Lindqvist

DESIGN, GRAFIK, VIDEOS & ÖVRIGT CONTENT: Superior Media & PR

KONTAKT:

Allmänt: Mikael (Tel: +46738121190 , E-mail: anmalan@timeattacknu.se)

Teknik/regler: Robin (Tel: +46707592150 ‬, E-mail: tech@timeattacknu.se)

Media/Ekonomi: David (Tel: +46761851297 ‬, E-mail: david@timeattacknu.se)

Press/Ackreditering: media@timeattacknu.se

Partners/Annonsering: mikael@timeattacknu.se

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.