Loading

Meandert(h)aal 26 juni 2020

De laatste schooldag.

De leerlingen van groep 8 hebben voor de laatste schooldag een leuk spelletjesprogramma georganiseerd. Alle leerlingen worden om 8.30 uur op school verwacht, waarna de groepen worden ingedeeld. Onder leiding van een leerling uit groep 7 worden de verschillende spelletjes gespeeld. Topattractie is de mooie stormbaan die door de ouderraad van school wordt gesponsord. Aan het eind van de ochtend, rond 11.30 uur, worden de leerlingen van groep 8 uitgezwaaid aan de voorzijde van school. Ouders die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen zich opstellen op de stoep aan de zuidkant van de Lochtersweg. De leerlingen maken een lange rij op de stoep aan de kant van de school. Na dit prachtige uitzwaaimoment voor de schoolverlaters gaan de leerlingen nog even terug de school in en kunnen ze om 12.00 uur beginnen aan een welverdiende vakantie.

Kind op maandag.

Jona, de profeet die geen zin had

Jona 1 - 4 --- De profeet Jona moet op weg om in Nineve te gaan vertellen dat het zo niet langer kan. Hij vlucht weg van de Heer, wordt overboord gegooid en opgeslokt door walvis, en gaat uiteindelijk toch naar Nineve. Daar hebben zijn woorden andere gevolgen dan hij dacht.

Foto's.

De leerlingen hebben vandaag in hun rapport een prachtige groepsfoto meegekregen. Deze foto is gemaakt door Patrick Nieboer. We willen Patrick hartelijk bedanken voor het maken van de mooie groeps- en kalenderfoto's.

Rapporten.

Toch wel een beetje vreemd voor de leerlingen vandaag om een rapport mee te krijgen waarin geen beoordelingen staan. Er zit wel een waardevol inlegvel in waarop iedere leerling zijn/haar eigen 'ik-rapport ' heeft ingevuld. Misschien nog wel waardevoller dan een rapport met een Cito-uitdraai.

Nusfalau.

Zoals u weet hebben de leerlingen de afgelopen tijd gespaard voor de stichting Nijverdal helpt Nusfalau. Deze plaats ligt in Roemenië en enkele oud-leerlingen zetten zich actief in voor deze stichting. De inzamelingsactie heeft € 147,95 opgeleverd. Het is goed om te vermelden dat de leerlingen van groep 1 hiervan meer dan de helft bijeen hebben gebracht n.l. € 87,90. Fantastisch gedaan. Vanuit onze goede doelen pot vullen de opbrengst aan tot € 250,-.

Gevonden voorwerpen.

Er ligt weer een hele verzameling met gevonden voorwerpen in school. Vrijdagmorgen leggen we deze spullen op het gras voor school neer. Hopelijk vindt u het jasje dat al tijden zoek is terug bij deze stapel. Er ligt ook nog serviesgoed in de keuken te wachten op de rechtmatige eigenaar. Dit voegen we toe aan de stapel.

Leerlingen volgen Webinar.

Deze leerlingen uit groep 6 volgden de webinar Spike Prime van de firma Heutink. Het resultaat was een verrassend bewegende robot. Door de robot te programmeren werden nieuwe mogelijkheden ontdekt. Goed gedaan!

Agenda.

Gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van La-Rel Easter - "Colorful Stack" • Unknown - "Wrapped Gift Box image - Free stock photo - Public Domain ..."