Loading

Team Verhalenmarkt 2018

Verhalenmarkt is een online platform voor en door freelancers. Het team bestaande uit journalisten, developers, een hoogleraar en een ontwerper werkt samen om de (freelance) journalistiek in Nederland en Vlaanderen vooruit te helpen.

Sander Heijne (1982) is freelance journalist en mede-oprichter van Verhalenmarkt. Hij werkte jarenlang voor de Volkskrant en NRC en is correspondent marktwerking bij De Correspondent. Over dit onderwerp schreef hij ook het boek 'Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u', dat in 2018 verscheen.

Journalist en programmamaker Jaïr Ferwerda (1976) is mede-oprichter van Verhalenmarkt. Daarnaast is hij politiek verslaggever bij Jinek (KRO-NCRV) en presentator van Jaïr in goed gezelschap. Jaïr begon zijn journalistieke loopbaan bij Barend & Van Dorp. Ook werkte hij in het verleden onder meer voor NRC en Het Gesprek.

Journalist Jeroen Smit (1963) is mede-oprichter van Verhalenmarkt. Jeroen werkte onder meer voor het Financieele Dagblad en het Algemeen Dagblad en is auteur van de boeken 'De Prooi' over ABN AMRO en 'Het Drama Ahold'. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek.

Maurtis Kaptein (1983) is hoogleraar data science aan de Universiteit van Tilburg (UvT). Daarnaast is hij ondernemer en auteur van een drietal boeken. Binnen Verhalenmarkt geeft hij advies over de inzet van zelflerende algoritmes.

Freelance journalist Annick Hus is onze medewerker in Vlaanderen. Annick heeft zich toegelegd op onderzoeksjournalist en schrijft onder meer voor Follow The Money en Apache. Ook is ze bestuurslid van de VVOJ.

Thomas Rost en Tobias Kuppens Groot vormen het development-team binnen Verhalenmarkt. De twee getalenteerde IT-professionals houden zich zowel bezig met het design als de front-end en back-end van de website.

Journalist Bart Brouwers (1960) is bestuurslid van Stichting Betere Journalistiek. Bart hoogleraar Journalistiek aan de RUG en mede-oprichter van het journalistieke platform Innovation Origins. Voorheen werkte Bart onder meer als hoofdredacteur van Dagblad De Limburger en Sp!ts.

Marlie van Zoggel (1991) is freelance journalist en redacteur bij Verhalenmarkt. Ze rondde in 2017 haar master Journalistiek en Media af aan de Universiteit van Amsterdam en schreef sindsdien onder meer voor NRC, LINDA. en De Groene Amsterdammer.

Derk Sauer completeert het bestuur van Stichting Betere Journalistiek. Derk is uitgever van onder meer The Moscow Times. Ook schrijft hij columns voor Het Parool.

Kijk voor meer informatie op de website van Verhalenmarkt of neem contact op met marlie@verhalenmarkt.nl

Credits:

Created with images by Thomas Charters - "untitled image" • Sven Scheuermeier - "untitled image" • JamesDeMers - "diary journal book" • Math - "untitled image" • Wild0ne - "vintage typewriter write" • Markus Spiske - "untitled image" • olafpictures - "netherlands eindhoven building" • LUM3N - "workplace office desk"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.