Edinburgh November 2016

Fra d. 29-10-2016 og til d. 4-11-2016 var Birgit og jeg en tur til Edinburgh. Dette var vores første tur til skotland.Vores Hotel lå på den antikke markedsplads "Grassmarket", når vi kom ud af hotellets hoveddør var der en rigtig fin udsigt op til Edinburgh Castle.

30-10-2016 Første dag gik med at slentre rundt i byen på må og få. Ved et tilfælde kom vi forbi Skotlands National museum, hvor vi gik ind for at kikke.

Ikke langt fra Grassmarket på Forrest road ligger Grefriars Kirkyard. Greyfriars Kirkyard er kirkegården omkring Greyfriars Kirk i Edinburgh. Beliggende i den sydlige udkant af den gamle bydel. Begravelser har fundet sted siden slutningen af det 16. århundrede, og en række bemærkelsesværdige Edinburgh beboere er begravet på Greyfriars.

Gravsten med dødningehoved og krydsede i knogler Greyfriars Kirkegård
Udsigt over Greyfriars Kirkyard

Lige uden for kirkegården står en statue af Greyfriars Bobby, der var en sky Terrier, som blev kendt i det 19. århundrede Edinburgh for angiveligt at have tilbragt 14 år med at bevogte sin ejers grav indtil den selv døde den 14. januar 1872

Her yderligere et par billeder fra turen rundt i byen.

Til venstre: The Scott Monument et victoriansk gotisk monument over den skotske forfatter Sir Walter Scott. Det er den største monument i verden til en forfatter .

Billeder af solnedgangen over Edingburgh Castle skulle jeg da også have.

The West Bow Well. Beliggende ved foden af The West Bow, Victoria Street. Dette var den første brøndbygning, bygget til at levere vand til Grassmarket fra reservoiret på Castle Hill. Designet af Robert Milne og blev bygget i 1681.

D. 31/10 2016 blev der afholdt ”Poppy Day” ved foden af the Scott Monument. Poppy Day er en mindedag afholdt i Commonwealths medlemsstater siden afslutningen af første verdenskrig for at huske de medlemmer af deres væbnede styrker, der er døde i tjeneste.

St Giles 'Cathedral, også kendt som High Kirk of Edinburgh. Kirken har været et af Edinburghs religiøse knudepunkter i ca. 900 år. Den nuværende kirke er fra slutningen af det 14. århundrede og er blevet grundigt restaureret i det 19. århundrede.

Udsigten Fra Edinburgh Castle ned mod indgangen til the royal mile

Lidt flere billeder fra Edingburgh Castle

Under første verdens krig d. 2/4 1916 blev the Grassmarket bombet fra den tyske Zeppeliner. Det bære pladsen ikke præg af i dag. På pladsen ligger en perlerække af hyggelige pubs og spisesteder, hvor vi bl.a. fik prøvet The White Hart Inn

D. 2/11 2016 valgte vi at tage på en rundtur i det skotske. Edingburgh ligger på grænsen mellem low land og high land og vil ville gerne se lidt af denne skønne natur.

Første stop på turen var ved de 3 broer over floden Forth.

I forbindelse med udbygningen af det britiske jernbanenet åbnedes i 1890 en jernbanebro over Firth of Forth lidt vest for Edinburgh. Med sine to gitterdragerspænd på hver 520 m var broen verdens ubetinget største brobygningstekniske bedrift i 1800-tallet (yderst til højre ses et tog på vej over broen, den viser tydeligt hvor stor denne bro er).

Forth Road Bridge er en hængebro over floden Forth. Broen er og har et spænd på 1006 meter. Bygingen af broen startede i 1958, åbnede i 1964 som erstatning for færgeforbindelsen. I baggrunden ses en tredje bro under konstruktion til erstatning af bilbroen, der i dag lider af tiltagende korrosion.

Og så kommer der lige et stemningsbillede fra området imellem broerne

Efter besøget ved de tre broer gik turen videre til Sterling Castle, der er en af de største og vigtigste slotte i Skotland. De fleste af de bygningerne på slottet er fra det femtende og sekstende århundrede. Adskillige skotske konger og dronninger er blevet kronet i Stirling, herunder Marie Stuart, i 1542.

Efter slottet kom vi til turens højdepunkt. Et besøg med smagsprøver på destileriet Deanston.Deanston destilleriet er et single malt whisky destilleri beliggende ved bredden af floden Teith, otte miles fra byen Stirling, på vej til Loch Lomond.

Flere steder på dagens tur mødte vi helt fantastiske landskaber. Her et fra efter vi forlod destilleriet, på vej mod Loch Lomond.

Hvis man ikke skal møde skotsk højlandskvæg i det skotske højland, så ved jeg ikke hvor man skal møde det :-)

Endelig fremme ved Loch Lomond, hvor der blev tid til at tage billeder er den flotte solnedgang. Kaptajn Haddocks yndlings whisky kommer fra Loch Lomond, men desværre fik jeg ikke smagt den.

Holyrood Park ligger en kort gåtur fra Edinburghs Royal Mile og støder op til Holyrood Palace, hvor den engelske dronning bor når hun er på besøg i Edinburgh.Parkens højeste punkt ’Arthurs Seat’ er en gammel vulkan, hvorfra der er en fremragende udsigt over byen, vi nåede dog ikke helt op, men flot var der.

Slut

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.