Loading

Meandert(h)aal 24 april 2020

Meivakantie

Vandaag een korte Meandert(h)aal. U ontvangt vandaag al genoeg informatie over de organisatie van het onderwijs na de meivakantie. Het team van de Meander heeft zich de afgelopen 6 weken flexibel en ontwikkelingsgericht opgesteld en op een fantastische manier thuisonderwijs verzorgd aan uw kinderen. Na de meivakantie stappen we over op een mix van fysiek- en thuisonderwijs. Deze hybride vorm vraagt weer het nodige improviseringsvermogen van de leerkrachten. We gaan er opnieuw voor en samen met u gaat het ons zeker lukken om deze hybride vorm kwalitatief inhoud te geven. Voordat we daaraan beginnen, mogen we eerst genieten van een welverdiende meivakantie. Helaas kunnen er geen koffers gepakt worden. Er moeten andere manieren gezocht worden om voldoende energie op te doen voor het laatste deel van dit schooljaar. Iedereen een prettige vakantie gewenst!

Tijdens de meivakantie wordt er stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Hopelijk gaat dit niet ongemerkt voorbij.

Vrijheid.

Vrijheid de oude man verstopte joden op zijn zolder, drukte illegale kranten en hielp Engelse piloten. Hij loog voor het leven. Hij loog voor de vrijheid.

De vrouw in de kelder liet wanneer de vliegtuigen overvlogen bange mannen, vrouwen en kinderen schuilen voor de bommen. Zij stond voor het leven. Zij stond voor de vrijheid.

De jongen net achttien opgeroepen om te vechten aan het front nam afscheid van zijn moeder en zou haar nooit meer zien. Hij vocht voor zijn leven. Hij vocht voor de vrijheid.

Deze helden. gewone mensen zoals jij en ik. kozen ervoor te vechten voor de vrijheid. Als een van deze helden hier niet voor had gekozen. was mijn opa dan geboren? Had ik dan geleefd?

Gedicht van Eva Pronk - 15 jaar - Den Haag Dit gedicht wordt voorgelezen tijdens de Nationale herdenking op 4 mei.

Gefeliciteerd.

Gisteren en vandaag hebben de cursisten van de typeles examen op afstand gedaan. Alle leerlingen hadden de oefenstof helemaal af en wilden de cursus graag afsluiten. Vanaf gistermiddag stond er online een examen klaar en kon iedereen inloggen en de test maken. Het lukte iedereen om de test met positief resultaat af te sluiten. Een geweldig resultaat!

De jarigen in en direct na de meivakantie.
Het presentje van vandaag viel in de smaak. Leuk om iedereen weer even terug te zien. Goed idee Inge!
Geniet ervan !!!

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van Unknown - "Luggage Travel Holiday Go ยท Free photo on Pixabay"