Expeditie Efteling team pardoes & pardijn

Een magische dag waarbij het kind in iedereen naar boven kwam, angsten werden overwonnen en er bovenal veel is gelachen; dat omschrijft deze expiditie onder leiding van Atakan Bilecen.
We werden verwelkomd door Pardoes en Pardijn, die ons vrolijk stonden op te wachten. Daarna begon de expeditie met een rondleiding door het park waar we een kijkje namen achter de schermen bij het Vogel Rok. We zijn de machinekamer van de attractie binnen gestapt en kwamen daar heel wat apparatuur van Schneider Electric tegen.
Het was leuk om eens te zien hoe onze producten in de praktijk worden gebruikt en ook realiseerden we ons het belang van onze producten. Daarnaast kwamen we tot de ontdekking dat de Efteling de boel behoorlijk goed op orde heeft, nergens lag een verdwaalde schroevendraaier en van hun operation system kunnen wij nog wat leren.
Na de rondleiding en een stuk appeltaart zijn we met volle buiken de Baron ingestapt, nou ja, diegenen die dat aandurfden. Deze achtbaan is met twee schroeven namelijk niet al te prettig voor mensen die snel misselijk worden (en Margriet had zelfs een Bosche bol achter de kiezen). Omdat deze achtbaan van hoge hoogte recht de afgrond in stort hebben we dubbel respect voor Maayke met hoogtevrees.
Vermoedelijk hebben we een record aantal attracties gepakt, want nergens stond een rij! Vaak konden we na een rondje blijven zitten waardoor sommige waaghalzen onder ons 3 keer de Python, 4 keer Joris en de Draak en 6 keer (!) de Baron hebben gepakt. Aimee en Rachel vonden de schipschommel al spannend genoeg...
De grootste bangerik was Rachel die absoluut niet van plan was om in een Python of Baron te stappen. Een half uur voor sluitingstijd heeft zij (onder lichtelijke groepsdruk) haar angsten overwonnen en in beide een ritje gemaakt. Met de ogen dicht, maar toch ;-)
Het Fata Morgana blijft indrukwekkend en in de Droomvlucht voelden we ons allemaal weer even kind. Je kijkt je ogen uit en we zijn dan ook erg benieuwd naar de toekomst. Hoe zullen ontwikkelingen als virtual reality dit soort belevenissen veranderen? Deze ontwikkelingen hebben impact op Schneider Electric, want alleen als we hierin meegaan kunnen we een klant als de Efteling goed van dienst te zijn. Klantgedreven innovatie is dan ook van groot belang om in 2036 succesvol te zijn.
Innovatie is dus een belangrijke factor in het succes van Schneider. Andere aandachtspunten zijn: • Merknaam beter positioneren • Verschillende bedrijven integreren • Complexiteit in de organisatie versimplificeren • Processen & afdelingen beter op elkaar afstemmen • Product quality moet omhoog • Interne communicatie moet beter.
De klanttevredenheid is omhoog gegaan en daar mogen we trots op zijn. Dit is mede te danken aan de vele kennis die we in huis hebben. Ook is het een mooi gegeven dat wanneer we elkaar nodig hebben, het teamgevoel heel sterk is. Dit draagt allemaal bij aan ons succes, dus laten we dat vooral vasthouden met z'n allen. Samen op naar 2036!

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.