Loading

De Schoolweetjes Nummer 16 || 11 januari 2019

Een heel gelukkig nieuwjaar

Het nieuwe jaar is weliswaar al bijna twee week geleden begonnen maar we willen graag al onze lezers een heel gelukkig nieuwjaar toewensen. We hopen dat er vele mooie momenten in 2019 komen die onvergetelijk zijn. Geniet van die mooie momenten. We hopen dat we ook met onze school veel prachtige momenten met onze leerlingen zullen hebben. Deze week hadden we al zo'n moment: Juf Ellen on Route 66. We weten het zeker dat er nog veel zullen komen. Dat maakt ons vak zo mooi!

Even voorstellen

Mijn naam is Narin Veldhuis-Kilincci en werk sinds dit schooljaar voor de stichting Ieder Kind Telt. De Prinses Marijkeschool is niet helemaal nieuw voor mij, want ik heb hier mijn eerste stage gelopen. Ik vind het ook erg leuk om weer terug te zijn. Op maandag werk ik vanaf dit nieuwe jaar in groep 2, samen met juf Ellen. Op donderdag en vrijdag werk ik op basisschool Talentrijk in groep 1.

Ik hou van kunst en cultuur, interieur, theater en boeken lezen. Ik ben een vrolijke en enthousiaste juf en mijn passie ligt ook bij de kleuters, dus ik ben erg blij dat ik mag werken in de kleutergroep!

Juf Ellen on Route 66

Wat een leuke verrassing hadden onder het initiatief van de klassenmoeders, een aantal ouders van groep 2 voor de jarige juf Ellen in petto: Een High Tea met de leerlingen. Op donderdagmorgen kwam zij in een volledig versierde klas. Dat had zij niet verwacht. Tussen de middag heeft zij samen met haar groep heerlijk genoten van een superluxe High Tea. Dank jullie wel allemaal. Wat een prachtige dag is dit voor juf Ellen en groep 2 geweest.

Kennismaken met Sport

Het tweede blok van Kennismaken Met Sporten staat weer voor de deur. Dit betekent dat alle kinderen zich in kunnen schrijven voor de nieuwe cursussen aangeboden door sportaanbieders uit de gemeente Hellendoorn. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Kennismaken met Tennis

Hercontrole luizen

Op woensdag 23 januari vindt er een hercontrole plaats om te kijken of onze leerlingen luisvrij zijn. De ouders van de betreffende groep zijn hierover geïnformeerd.

Aandacht voor het milieu

Een onderwerp dat elk jaar steeds belangrijker zal worden is onze aandacht voor het milieu. Een mooie warme zomer willen we allemaal maar toch hebben ook in 2018 vast gedacht: "Waar gaat dit naar toe?". Vanuit de gemeente Hellendoorn kregen we een flyer met allerlei tips die milieu en de portemonnee sparen. Klik op de button om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Zending

De laatste schooldag van 2018 hebben de kinderen een bedrag van € 39,50 meegenomen. Alle gevers hartelijk dank!

Kind op maandag

Hoe schrijf je nou toch een boek? Johannes wil de mensen vertellen over Jezus. Hij schrijft een boek waarin hij alles over hem vertelt. Maar hoe begin je zo’n boek, wat is het eerste dat je moet vertellen? Johannes denkt er even over na en begint dan bij het allereerste begin: de dag dat God de wereld maakte. Eigenlijk is het verhaal van Jezus toen al begonnen, vindt hij. Er wordt gelezen uit Johannes 1: 1-18.

De kleuters horen de verhalen 'Johannes de doper' en 'De Here Jezus kiest 12 discipelen'.

Tegeltjeswijsheid

"Stop met helpen opruimen, zeker in hun eigen kamer en laat kinderen zelf de gevolgen ervaren van verloren voorwerpen, niet gewassen kleding, onvindbare schoolboeken. Dat is de snelste manier naar zelfraadzaamheid".

Opvoedingsfilosoof Stijn Sieckelinck over rommelige kinderen.

Open Huis op vrijdag 18 januari

We maken ons op voor ons Open Huis. We weten nooit hoeveel ouders er komen. Door een advertentie in de krant van onze stichting, door een flyer op het raam, door een bord aan de weg proberen we de ouders te attenderen op de mogelijkheid onze school in actie te zien op vrijdag 18 januari van 8 uur tot 20.00 uur. Kent u ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kinderen, wilt u hen dan attent maken op ons open huis voor nieuwe ouders? Alvast bedankt voor uw moeite.

Zegt het voort!

Nieuw website

Als alles volgens plan verloopt, zal vandaag onze nieuwe website online gaan. Mocht dat niet lukken dan wordt het begin komende week. We zijn achter de schermen hier druk mee geweest. We hebben veel te vertellen en soms denk je ook weleens: staat er niet teveel informatie op? Laat het ons gerust weten of u dat ook vindt of dat u informatie mist. We zijn benieuwd naar uw mening. Er is een nieuw contactformulier opgenomen, maak daar gerust gebruik van.

Onze nieuwe website gaat hopelijk vandaag online.

Tot slot

De eerste schoolweek in 2019 is echt omgevlogen. Het weekend staat alweer voor de deur. We zijn vol energie aan 2019 begonnen en met onze derde kleutergroep gestart. Komende weken staan in het teken van de CITO M toetsen. Het ritme van het schoolleven is weer opgepakt en dat voelt erg goed!! Wij wensen u een heel fijn weekend. Het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by Mohamed Hassan - "New Year 2019 lifestyle" • Marijana1 - "Tennis sport sport equipment",  Annemiek Völkers en Prinses Marijkeschool 

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.