Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 28 oktober 2019

Vanmorgen begonnen we als team de week met een lied van Gerald Troost: "Einde van het begin". Daarin staat o.a. dit couplet:

Danken

Een mooi lied, dat ook goed past bij Dankdag, dat we volgende week woensdag weer hopen te vieren. Als u het hele lied wilt beluisteren, klik dan op onderstaande link.

Op bezoek bij de kinderboerderij

De vrijdag voor de vakantie zijn de kinderen uit groep 1 tot en met 4 eindelijk naar de kinderboerderij geweest. Dit zouden we eigenlijk al doen met dierendag, maar toen was het weer helaas niet zo best. Deze keer gelukkig wel! We hebben heerlijk gespeeld in de speeltuin, de geiten geaaid en geborsteld, geknuffeld met konijnen en heel veel mooie vogels bekeken. Het was erg gezellig!

Verkeersveiligheid rondom school

Bericht van Plaatselijk Belang Hoge Hexel:

Een aantal jaar geleden zijn er, via Plaatselijk Belang, in de straten waar 30 km en 60 km is toegestaan, stickers met de geldende maximum snelheid uitgedeeld. Deze stickers zijn bedoeld om op de kliko geplakt te worden. Op deze manier krijgen bestuurders een goede reminder van de geldende maximum snelheid in de straat. Als iedereen zich aan de maximum snelheid houdt, kunnen kinderen veilig naar school en naar de speelplek, is er meer ruimte voor fietsers en voelen oudere mensen zich veiliger op straat. Wij hebben nog een aantal stickers voor beide snelheden. Hebt u een nieuwe container of bent u nieuw in Hoge Hexel en wilt u stickers, laat het dan weten. Dat mag natuurlijk ook voor buren of bekenden uit Hoge Hexel. U kunt hiervoor terecht bij Emiel Schoot Uiterkamp, Jannine Olthof of Alien Mensink.

Overblijfouders gezocht

Op onze school wordt goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot overblijven tussen de middag onder begeleiding van een ouder. In verband hiermee zijn we op zoek naar nieuwe overblijfouders. Lijkt het u wat om tussen de middag gezellig met een groepje kinderen te eten en daarna kort toezicht te houden op het buitenspelen tot 13.00 uur, laat het ons weten. Uiteraard doen we tevens een beroep op de ouders waarvan de kinderen op één of meerdere dagen overblijven, maar dit is niet beslist een voorwaarde. Iedere overblijfouder ontvangt per keer een kleine vergoeding. Neem bij belangstelling a.u.b. contact op met de school of de overblijfcoördinator Mirjam von Pickartz.

Schoolfotograaf

Het heeft even geduurd, maar inmiddels hebben we de inlogcodes voor de schoolfoto’s ontvangen. De kinderen hebben deze vandaag meegekregen op een speciale kaart. Het verzoek is om binnen 10 dagen te reageren in verband met de gratis groepsfoto. De codes zijn vandaag, maandag 28 oktober, vrijgegeven

Sunte Mart'n

Aanstaande maandag zijn alle leerlingen vrij in verband met Sunte Mart’n. We wensen iedereen een fijne vrije dag toe.

Contactavonden

Op dinsdag 5 en donderdag 7 november houden we onze contactavonden. De kinderen hebben hiervoor vandaag de opgavebriefjes meegekregen. Wilt u deze zo spoedig mogelijk weer ingevuld mee teruggeven? Bij voorbaat dank.

Dankdag

Woensdag 6 november is het dankdag. Uiteraard besteden we hier als school aandacht aan. De oudste groepen brengen een bezoek aan de kerk. Voorafgaand komt de predikant vaak op school om met de kinderen te overleggen over de inhoud van de dienst en om medewerking te vragen bij lezingen en collectes.

Nationaal Schoolontbijt = Burgemeestersontbijt

De groepen 1 tot en met 4 zijn uitgenodigd door de burgemeester van Wierden om samen het Nationaal Schoolontbijt te eten. Wat een eer! Wij mogen op donderdagmorgen 7 november naar het gemeentehuis in Wierden komen voor het Burgemeestersontbijt. Uiteraard nemen de andere klassen ook deel aan het Nationaal Schoolontbijt, maar dan op school. Zoals gebruikelijk assisteert de ouderraad bij dit gezellige ontbijt.

Schrijversfestival

Ook op donderdag 7 november vindt het schrijversfestival plaats bij de bibliotheek in Wierden. Wij zullen dit festival bezoeken met groep 7/8. Dit keer is de schrijfster Joke Eijkenaar te gast. Tevens ontvangen we als school een boekenpakket te leen behorende bij dit festival. In dit pakket zitten twee nieuwe boeken van deze schrijfster waarvan we er één mogen houden als school. We zijn erg blij met deze leuke activiteiten van de bieb die uitstekend passen bij ons speerpunt “Boek en Leespromotie”.

Lied van de maand

Groep 5/6: Psalm 8: 1

Groep 7/8: Psalm 116

Jarig

Agenda

Oud papier/pleinvegen

De volgende nieuwsbrief verschijnt op maandag 11 november.

Created By
Team De Driesprong
Appreciate