Loading

@bouwenart

Bouwen Van Belle

Jooop! Ik ben Bouwen, kunstschilder, ik schilder... met potloden. Te ongeduldig om doek te spannen, verf te mengen en te wachten tot de verf droogt. Het remt mij in mijn directheid. Dus ik schilder, maar met kleurpotloden. De techniek van potloden is het gebruik van gradaties en vlotte kleurovergangen. Dat doe ik niet. Ik gebruik de volle kleuren, in juxtapositie en laat het oog de kleuren mengen. Ik schilder.

Momenteel werk ik in twee richtingen. Één wetenschappelijk en één gevoelsmatig.

Eerlijk en direct.

Bij de gevoelsmatige werken primeert de directheid en spontaniteit. Met gevoelens en zonder rede. Eerlijk en direct. Ik engageer de kijker om zichzelf erin te herkennen en een connectie te bouwen.

Perceptie, in vraag gesteld.

Voor de werken, die ik wetenschappelijk benader, gebruik ik iconische beelden, beelden waar iedereen bekend mee is, maar ik stel hun perceptie in vraag. Hoe werkt het oog. Hoe creëert ons brein beelden. Wat we zien is niet de realiteit maar een beeld gevormd binnen onszelf, gekaderd binnen onze cultuur, ervaringen, overtuigingen... Het stelt ook de nieuwe beelden, nieuwe media in vraag. Digitaal, gepixeld (gecensureerd?), snel en vluchtig. Door de mozaïek techniek verplicht ik de kijker om actief te kijken, om afstand te nemen en toenadering, tot het brein de beelden vormt.

Selectie van mijn huidige werken:

Ik ben ongeduldig en benieuwd naar de evolutie van mijn werk. Gaan de twee richtingen zich vermengen? Gevoel en wetenschap? Of gaan ze net verder uit elkaar en ontwikkelen ze hun eigenheid?

In afwachting, zoek contact. Voor connectie, networking, samenwerking, een diepgaande discussie over het belang van kunst...

Contact
ART IS LIFE IS ART IS LIFE IS ART IS LIFE
Created By
Bouwen Van Belle
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.