Invata sa intrebi Ce invataturi reveleaza raspunsurile la intrebarile tale

Mai important decat sa ii invatam pe oameni lucruri este sa ii invatam sa isi puna intrebari. Stiind ca orice intrebare pe care o pui are si un raspuns.

Motivul pentru care adeseori nu primim raspuns la anumite intrebari pe care ni le punem este faptul ca noi filtram informatia primita din duhul nostru in functie de ce credem si ce ne place sau nu.

Raspunsul il vom primi asadar atunci cand nu mai oprim impulsurile din partea inimii in functie de cat de logic, viabil, practic este din punctul nostru de vedere ceea ce ni se transmite.

Nu de invatatura nascuta din studiul rece pe care l-au intreprins altii sau cea care are la baza raspunsuri la intrebarile altora avem nevoie.

Ci de invataturile pe care le invatam singuri din continua cautare a raspunsurilor la intrebarile noastre.

Pentru ca aceste invataturi sunt ale noastre si sunt mai profunde decat cele pe care le-am primi ca raspuns la cautarile altora.

Raspunsul la intrebarea ta va duce la o intrebare si mai profunda, al carei raspuns iti va revela ceea ce ai nevoie sa stii. Pentru ca, la fel ca in rugaciune, raspunsurile primite sunt raspunsurile noastre, nu ale altora.

De aceea nu inteleg aplecarea aceasta nefireasca asupra rugaciunilor invatate in biserici si familie. Adancimile acelor rugaciuni nu ne apartin. Sunt cele in care s-au scufundat altii in imbratisarea dragostei proprii, inimitabile, pentru Dumnezeul lor.

Rugaciunea, ca si intrebarea asupra vietii trebuie sa fie personala. Din ele se naste, pe de-o parte, mistica trairii vietii crestine proprii, pe de alta, cunoasterea fundamentala care ne va adanci in prima.

Created By
Despre Credinta
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.