Thaimaa

Thaimaan kuningaskunta on valtio Kaakkois-Aasiassa. Valtion pinta-ala on noin puoli miljoonaa neliökilometriä ja asukasluku noin 67 miljoonaa. Thaimaan pääkaupunki on Bangkok. Thaimaan maasto on vaihtelevaa. Pohjoinen osa maasta on pitkälti vuoristoista. Joet ovat Thaimaalle keskeisiä kulkureittejä ja niiden varsilla kasvaa riisiä. Ilmastoltaan koko maa on trooppinen ja kuuluu monsuunivyöhykkeeseen. Thaimaan luonto on monipuolinen: sademetsää, vuoristoa, tasankoja, kosteikkoja ja merta. Suurista nisäkkäistä maassa tavataan tiikereitä, leopardeja, aasiannorsuja, kauluskarhuja, sambarhirviä, muurahaiskäpyjä, gibboneita, tapiireita, delfiineitä, dugongeita ja monia muita.

Thaimaa on suosittu lomakohde. Thaimaa onkin jo lunastanut asemansa suomalaisten pakettimatkaajien suosikkimaana Välimeren lomakohteiden rinnalla. Thaimaa on periaatteessa turvallinen matkakohde, kunhan reissaaja itse vain pitää terveen järjen mukanaan. Katujen ja torien tungoksissa lompakkoa on hyvä säilyttää varmassa paikassa.

Credits:

Created with images by Sean Pritchard - "untitled image" • David McKelvey - "Welcome to Wang Pho, Thailand"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.