Loading

Norges beste sted å bli allmennlege variasjon og utfordringer i beste distriktslege-tradisjon, koblet med sterk faglig støtte og gode fasiliteter

Vurderer du å bli vår nye allmennlege?

"Alt kjem til å bli bra". Det står på skiltet som møter deg når du ankommer Odda. Budskapet passer godt både for den litt nervøse nykomlingen innen allmennmedisin, eller den mer erfarne som ønsker seg mer tid til pasienter og fag, og mindre tid på økonomi og administrasjon.

Ullensvang har lenge satset på legetjenesten, og var en av pionerene innen ALIS Vest-prosjektet (Allmennlege i Spesialisering). Unge leger tilbys fastlønn, fri til veiledning og kurs, og god faglig oppfølging lokalt.

Er du erfaren lege eller ferdig spesialist, og ønsker å være næringsdrivende, har vi også gunstige ordninger for dette.

Ullensvang er en kommune som opplever eventyrlig vekst innen både reiseliv, siderproduksjon og høyteknologisk industri. Med bygdebyen Odda i sentrum er det både et livlig og rolig sted å bo.

Trolltunga, Hardangerfjorden, Folgefonna nasjonalpark og Hardangervidda nasjonalpark er våre trekkplastre fra naturens side.

Røldal, bare en halvtime unna sentrum, setter jevnlig snørekorder og har noen av Norges beste frikjøringsområder.

Men du trenger ikke bare være fjellgeit eller skiboms for å trives her.

Litteratursymposiet i Odda er en av Norges største litteraturfestivaler, og står også for en rekke arrangementer ellers gjennom året.

I vårt kompakte sentrum, der det meste kan nåes til fots, er det flere restauranter og kafeer.

Hjertet i sentrum er den rolige gågata.

Men hvordan blir selve arbeidsdagen din? Odda legesenter ligger midt i sentrum i helt nyoppussede lokaler. Her er lyst, fint, og høyt under taket. Vi har et stort akuttmottak, i tillegg til to separate skiftestuer og to prøvetakingsstasjoner. Lite kapasitetsproblemer, med andre ord. Vi bruker Infodoc journalsystem, og har nettopp fått nye, raske PCer med diger skjerm.

Vi er godt bemannet med dyktige hjelpepersonell, som alle har lang erfaring. På laben kan vi, i tillegg til vanlige prøver, ta troponiner, d-dimer, leukocytter med diff., 24-timers blodtrykk og spirometri.

På det store fellesrommet med utsikt mot Folgefonna nasjonalpark, spiser vi lunsj, har undervisning og møter. Vi har både fellesundervisning for alt personale, og smågruppe-undervisning for legene.

Legevakten (omland ca 12 000 pers) ligger i trygge lokaler i lokalsykehuset. Sykehuset ligger like ved den nye, flotte elvepromenaden, som du ser her.

Du har fastlønnet vakt ca hver 14.dag. Ukedager 15.00 - 08.00. Helgedager døgnvakt fra 08-08. Lokalene er godt utstyrte. Estetikken på vakthybelen er veldig 70-talls, men den er helt fin å sove på når vakten er rolig.

Ambulansestasjonen er like ved, vi samarbeider godt og rykker ofte ut sammen.

Fristet?