Uppdatering 27/2-2017

Skiss av spegelbild.

Hej igen vänner. Det går framåt rent idémässigt men jag har ännu inte börjat fota på allvar igen. Men det är på gång för redan nu i eftermiddag/kväll har jag en session på gång och förhoppningsvis kan det komma en uppdatering till här imorgon. Vet att det är lite sent för onsdagens möte. Det jag nu experimenterar med är speglingar där odjuret visar sig i speglar, rutor metall och ögon. Bilden ovan är en skissbild för hur jag kan tänka mig att det kan visa sig. Nu är detta en iphonebild i färg och min tanke är svartvitt, men funderar på om jag ska låta speglingarna vara tonade på ett annat sätt. Vi får se när jag börjar arbetet i photoshop. Bilden nedan är en äldre bild som inte kommer ingå i Odjuret men som ändå visar på själva idéen med speglingar.

Under isen.

Uppdatering 25/1-2017

Hej igen. Såg att jag tagit fel på handledningsdag det ska vara måndag upptäckte jag just, men det spelar ingen roll odjuret ska ingenstans. Haha.

Jag har många idéer och känner att jag verkligen hade behövt en studio att jobba i. Nu tar jag bilder i badrummet och olika utrymmen i kollektivhuset med hembyggda ljuskällor och bakgrunder, verkar bli ett verkligt DIY projekt. Här kommer en ny bild som jag nog kommer utveckla i olika former innan jag hittar rätt.

Nästa steg är att jobba med skuggor. Det ska bli intressant men då behöver jag lite ytor, kanske även utomhus. Ha det bäst.

Uppdatering 21/1-2017

Allt lutar nu åt att det blir projekt nummer två som jag kommer att jobba med under våren. Det som skulle få mig att ändra mig är min handledning på fredag. Detta projekt handlar som jag beskrev innan om mig själv och närmare bestämt det odjur som finns någonstans långt inom mig. Det fanns en tid för länge sedan då detta odjur existerade på ytan. Jag tror att vi alla har ett odjur inom oss redo att visa sig när tillfälle ges. Mitt odjur har under två perioder levt sitt liv på ytan men det är länge sedan nu och genom åren har jag jobbat med mig själv för att hålla detta odjur djupt inom mig men jag vet samtidigt att det krävs en medvetenhet från min sida att inte glömma...

Fist 21/1-2017

Jag har börjat att läsa lite litteratur som handlar om vad som får tillsynes hyggliga människor att begå onda handlingar. Den boken jag läser nu heter "Den tunna hinnan; mellan omsorg och grymhet" av Ludvig Igra. Den handlar om just detta.

a Wrench 21/1-2017

Jag har många gånger undrat varför? Vad var det som fick mig att bete mig på ett sätt som jag idag helt tar avstånd ifrån? Innan jag började fotografera på allvar skrev jag mycket och då främst poesi. Det kunde handla om allt möjligt, det kunde vara ljust och roligt, sorgligt och tungt. Men det fanns alltid något som återkom och det var odjuret. Med åren har jag förstått att jag behöver påminna mig om odjuret för att hålla det borta.

a Biker Knife 21/1-2017

Jag har många idéer på bilder och jag kommer att försöka genomföra dem som de kommer till mig. En del bilder har jag redan tagit och de består främst av diverse mörka självporträtt. Jag kommer denna gång jobba med svartvita bilder och de kommer vara mörka. På något sätt kommer jag att närvara i alla bilder. Jag jobbar enbart digitalt om nu någon undrar.

The Beast 2016
The Beast 2016 2

Det var allt för denna gång.

Jag trodde jag hade ett projekt klart för denna kurs men så visade det sig att jag hade flera idéer och nu har jag lite svårt att välja så jag tänkte presentera dessa idéer och sen göra mitt val efter onsdagen.

Det första projektet jag tänkt mig är en del av ett mångårigt projekt som jag arbetat med nästan dagligen i ca 8 år. Det började som en kul grej men har växt till något större där jag dokumenterar min närmsta väns dotters liv sedan hon var 5 veckor gammal och nu är hon snart 9 år. Än så länge har det resulterat i en fotobok varje år. De sista åren har dock Yebe som hon heter själv börjat att fotografera tillsammans med mig och det blir då mest natur och gatufoto. Men till denna kurs har jag (om jag väljer detta spår) tänkt att jag ska genomföra en idé som vi har haft ett tag. Det är att tolka och gestalta en rad kända och kanske mindre kända konstverk och skapa vår bild av dessa. Yebes roll blir då att agera modell.

Mona Lisa av Leonardo Da Vinci
Flickan med pärlörhänge av Johannes Vermeer
Skriet av Eduard Munch
Angela Davis av Shepard Faiery

Samt We can do it! av J Howard Miller

En andra idé jag har är även det ett projekt som jag har följt mig en tid. Från början var det texter i form poesi men som nu har blivit ett fotoprojekt. Jag kallar det projektet ”The Beast Within” eller ”Odjuret inom mig” Det är ett högst personligt projekt som har med mitt tidigare liv att göra och den människa jag en gång var och som nu finns någonstans djupt inom mig.

Odjuret

Min tredje idé faller nog på att jag har en utställning med detta tema samma månad som kursen slutar, men det handlar i alla fall om huset där jag bor. Jag bor i ett lite speciellt hus i Malmö som är ett nybyggt kollektivhus. Det är ett hus med ca 100 medlemmar och hyresgäster var av många har varit med och utformat huset tillsammans med MKB (det kommunala bostadsbolaget i Malmö). Det är ett hus där många lever i egna lägenheter men där vi har många gemensamma ytor där vi umgås på olika sätt. Vi har ett restaurangkök och en stor matsal där vi lagar och äter mat 3 dagar i veckan. Vi har fin- och grovverkstad, lekrum, musikrum, filmrum, gästrum, bastu m.m. Jag har under ca 1 års tid och fortlöpande försökt att hitta husets själ genom att fota det utifrån tankar om ljus, form, färg och uttryck.

Huset

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.