10 länder på min bucketlist By Swedishexplorer.com

Det här med bucketlists är utan tvekan ett väldebatterat ämne, av flera anledningar. Men oavsett vad är det kul att drömma om platser att besöka - så här är 10 länder, utan inbördes ordning, jag hoppas besöka någon gång i framtiden!

Georgien

Mitt bland Kaukasusbergens toppar ligger Georgien. Tack vare sin placering är naturen väldigt vacker – både med böljande gröna fält och kala, ibland vita, toppar överallt. Utöver naturen är det forna Sovjetlandet väldigt känt för sin mat, som består av en blandning av de lokala grönsakerna och köttet.

Iran

Frågan är om något land har en så dubbelsidig bild av sig som Iran. Alla jag någonsin har hört prata om Iran nämner alltid den, till synes, aldrig sinande gästfriheten som folket bjuder upp till - samtidigt som den iranska regimen naturligtvis är långt ifrån demokratisk. Det anser jag dock inte vara en anledning att åka dit - även om man i mina ögon ska vara medveten om situationen - och med egna sinnen upptäcka den mytomspunna persiska kulturen och berömda gästfriheten. Att världens enligt många bästa dadlar dessutom kommer därifrån gör ju inte saken sämre.

Costa Rica

Costa Rica är mycket av allt. Djungel, djur och växter - mellan en halv och en miljon arter finns i det lilla landet -, stränder, surfing, vulkaner och ett folk världsberömt för sitt bemötande. Och vem blir inte sugen på att besöka ett land där hälsningsfrasen "pura vida" betyder "rent liv"?

Island

Island har blivit enormt trendigt under det senaste åren - inte minst bland amerikaner, tack vare den relativt korta flygresan dit. Och med tanke på de många Instagram-, blogg- och Facebook-bilder som nästan dagligen skickas ut från den kalla ön. Vem blir inte lockad av vattenfall, klippformationer, varma källor, vulkaner, gejsrar och klarblått vatten, liksom? Den fermenterade hajen, Hákarl, kan jag dock klara mig utan...

Tanzania

Kilimanjaro, Serengeti och Zanzibar - Afrikas högsta berg, som dessutom anses vara relativt lätt att klättra upp på, en nationalpark med plats på UNESCO:s världsarvslista där den världsberömda gnu-migrationen utspelar sig eller en paradisö i Indiska Oceanen. Listan över måsten i Tanzania är lika lång som varierande, så genom ett besök i Tanzania finns möjlighet till mycket av det mesta.

Colombia

Under många år har Colombia befunnit sig i krig med FARC-gerillan, men under det senaste åren har freden till slut lagt sig över landet i norra Sydamerika. I takt med det har också turistdörren börjat öppnas upp till de gröna Amazonas-skogarna, vita karibiska stränderna och de vibrerande, färggranna storstäderna. Jag vet inte hur det är för dig, men för mig låter den beskrivningen rätt lockande för ett besök.

Sydafrika

Tack vare vloggaren Mr. Ben Brown har Sydafrika fått en väldigt positiv bild hos mig. Ben, som bor i Kapstaden, gör otaliga vandringar upp för de olika bergen runt staden, surfar i det vilda Atlanten och utforskar sydvästra Sydafrika på ett väldigt vackert sätt. Därför har framför allt Kapstaden klättrat upp högt på önskelistan av framtida destinationer - och att Sydafrika dessutom bjuder på fantastisk natur och safari är knappast negativt för landet.

Japan

Vad tänker du på när du hör Japan? Sushi, kanske? Eller Shibuya Crossing i Tokyo? Ja, i och för sig är det ju inte felaktigt, men det vore som att säga att Sverige enbart är Gamla Stan i Stockholm och gravad lax. För Japan är naturligtvis så mycket mer - nu har jag ju inte varit där, men någon bild kan man ändå skaffa sig hemifrån - med en fascinerande kultur, intressant arkitektur och en otrolig och varierande natur.

Marocko

Dadlar på hög, kryddor så långt ögat når och doften av rykande Tagine i luften på Djemaa el-Fna i Marrakech. Soluppgång över Atlasbergens höga, kala toppar. Kameler som vandrar över världens största öken. Visst, det är än så länge mest illusioner i mitt huvud – men jag vill tro att dessa drömmar skulle uppfyllas med bravur genom ett besök i Marocko.

Kanada

Vissa menar att Kanada är som Sverige, fast på steroider. Och med tanke på hur vackert Sverige ibland kan vara är det inte att undra på att Kanada lockar. Högre berg, blåare sjöar och större björnar. Framför allt lockar Banff nationalpark i Alberta, som har en av de mest fotade insjöarna i världen – såväl som fantastisk skidåkning i de höga kanadensiska bergen.
Created By
Swedish Explorer
Appreciate

Credits:

Created with images by DariuszSankowski - "old retro antique" • Alexey | Ekaterinburg, Russia - "IMG_4860.jpg" • Hamed Saber - "Khezr Beach, Hormoz Island, Persian Gulf, Iran" • kansasphoto - "HDR Sunset, Costa Rica" • Henry. - "Island, 25" • nike159 - "africa tanzania national park" • Luz Adriana Villa A. - "Colombia, the only risk is wanting to stay" • Pexels - "cape town ocean sea" • Moyan_Brenn - "Japan" • www.twin-loc.fr - "https://www.twin-loc.fr Place Jemaa el-Fna - Marrakech - Morocco - Maroc - Maroko - Μαρόκο - Fas - Marruecos - Marokko - Марокко - Night - Nuit - Photo Image Photography www.supercar-roadtrip.fr" • kevin dooley - "Canada"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.