Loading

Suksess på ferie med de små

Sommeren er over og høsten står for døren. Men kanskje legger du alt nå reiseplaner for neste sommer? Hvis du planlegger neste tur med smårollingene, har vi funnet herlige reisemål med rimelig overnatting og gode ferietips.

Danmark – barnas paradis

Når du ferierer med barn er Danmark en sikker suksess. Jylland byr på fantastiske sandstrender, koselige sommerhus og aktiviteter for barn, som Legoland, Djurs og Faarup Sommerland, og flere dyrehager. I pulserende København er det gode muligheter for shopping og glimrende restauranter for de voksne, og mange underholdende tilbud for barn. Akvariet Den Blå Planet er Nord-Europas største, og Tivoli og zoologisk have er alltid populære. Har dere opplevd fornøyelsesparken Bakken ved det ærverdige og idylliske grøntområdet Dyrehaven? Fra Klampenborg stasjon kan man kjøre hest og vogn til Bakken, og tar man en rundtur i Dyrehaven først, kan man være heldig å skimte kronhjort og andre flotte dyr på veien.

Havnebadet på Islands brygge i København byr på gode bademuligheter – midt i byen. Foto: Nicolai Perjesi

Pakk piknikkurven og kom tett innpå dyrelivet i Dyrehaven utenfor København. Foto: Kim Wyon

De idylliske strendene på Jylland i Danmark er et perfekt reisemål for barnefamilier. Foto Niclas Jenssen

Kultur og strender i Kroatia

Kroatia er et reisemål som er blitt mer populært de siste årene, og med god grunn! Prisnivået er lavere enn i de andre middelhavslandene, turismen er fortsatt ganske moderat, og det er dessuten enkelt å reise til både Dubrovnik, Pula og Split fra mange steder i Norge. Dette er en perle som bør oppleves! Langs kysten finner du krystallklart vann og nydelige strender, og det er gode muligheter for å snorkle eller dykke. I byene er det flotte bygninger med rik historie og spennende markeder. Ønsker dere å komme ut av byen en stund, går det ferger fra de store byene til de mange øyene, og her finner man sjarmerende landsbyer og mange gode badeplasser.

I Kroatia finner du sjarmerende byer med rik historie – og et behagelig prisnivå.

Kroatia har virkelig noe for enhver smak – enten du foretrekker strand eller by.

Fantastisk familievennlige Florida

Solskinnsstaten er en drømmedestinasjon for barnefamilier. Her finnes endeløse strender, morsomme attraksjoner for barn og spennende storbyopplevelser. Orlando er det ultimate reisemålet for de som liker forlystelsesparker – Disney World, Universal Studios og Sea World er bare en håndfull av mulighetene. I tillegg kan du drikke smørterøl og kjøpe tryllestav hos Ollivanders på Wizarding World of Harry Potter.

Har du større barn kan NASA Kennedy Space Center være verdt et besøk. Dette er USAs første romstasjon, og Apollo-rakettene ble skutt opp herfra. I Florida finnes det noe for alle!

På Kennedy Space Center sin hjemmeside kan man se når neste rakettoppskytning skjer. Garantert en opplevelse både du og barna sent vil glemme! Foto: Pixbay

Bare fantasien setter grenser for hva man kan finne på i Florida, som både lokker med både by og strand. Foto: Pixbay

Universal Studios er verdt et besøk hvis barna (eller du!) eller filminteressert. Foto: Pixbay

Føniksfjær eller enhjørningshår – hvilken tryllestav velger deg?

Norgesferie som fenger

Tilbringes ferien i Norge? På Sørlandet finner du både Dyreparken i Kristiansand og Vitensenteret Sørlandet i Arendal, som er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. I Arendal gjestehavn finner du et stort utendørs badebasseng som er åpent hver dag om sommeren, mens Kristiansand har herlige Bystranda midt i sentrum og Aquarama badeland med idrettsbasseng og velværedel for de som foretrekker å bade innendørs.

Er du på gjennomreise mellom Øst- og Vestlandet er Bjørneparken i Flå perfekt for en miniferie. I parken er det blant annet bjørner, krokodiller og andre spennende dyr, lekeområder både inne og ute, en hinderløype og en kul zipline. Velger du å ta turen innom Langedrag som ligger en times kjøretur unna, kan barna få nærkontakt med dyr gjennom mating og stell av ulver, gauper, moskus og elg, eller kose litt med kaninene, føllene eller kalvene som traver rundt på gårdsplassen. Her er det mulighet for både dagsbesøk og overnatting. Mange barn har en uforglemmelig opplevelse når de blir vekket av hanen som galer og de kan hjelpe til med å stelle og melke geiter før frokost.

Er du på gjennomreise mellom Øst- og Vestlandet er Bjørneparken i Flå perfekt for en miniferie. I parken er det blant annet bjørner, krokodiller og andre spennende dyr. Foto: Erik Mandre

Gode tips på reisen

1. Beregn god tid, og ta høyde for både toalettpauser og små og store følelsesutbrudd på reisen.

2. Ta med et utvalg medisiner, som plaster, smertestillende og termometer, slik at dere slipper å skaffe dette på et apotek. Husk også bakteriedrepende middel.

3. Forkort ventetiden ved å ta med spill og leker som kan deles ut under reisen. Gir du barna et engangskamera blir de mer oppmerksomme på omgivelsene, og resultatet kan overraske.

4. Last ned apper og filmer før avreise – det er ikke alle steder du kan forvente trådløst internett.

5. Involver barna på reisen. Større barn kan være med og planlegge reise og aktiviteter, og tar dere offentlig transport som buss, fly eller båt er dette ofte veldig spennende for små barn.

6. Sjekk pass i god tid før reisen. Pass til barn er ikke gyldig like lenge som til voksne.

Hotell for medlemmer

Du får 2 % bonus og medlemspriser på hotellovernatting på over 150 000 hoteller i hele verden gjennom ditt BOB-medlemskap. Du sparer opptil 50 % i forhold til de største bookingsidene på nett.

Nyhet! Medlemspris på feriehus og ukesopphold på resorts over hele verden – spar opptil 80 % i forhold til lignende nettsider.

Du kan også bestille sterkt rabatterte flyreiser med en enkel reiseplanlegger på tvers av flyselskap.

Thon Hotels

Du får 12 % rabatt på ordinær pris på Thon Hotels – inkludert frokost

Gå til fordelerformedlemmer.no, velg boligbyggelag og logg inn på Min side for å se priser og bestille overnatting

Er du riktig forsikret på reisen?

Du får 2 % bonus ved kjøp av reiseforsikring på Forsikringformedlemmer.no. Forsikringen leveres av If. Sjekk for øvrig det smarte og trygge kredittkortet Kredittkort for medlemmer, som boligbyggelaget har utviklet for deg. Ekspertene anbefaler å betale reiseutgifter med kredittkort for å forhindre svindel og være dekket av reiseforsikring.

Renteeksempel: Kredittkort for medlemmer: Effektiv rente er 25,37 % (basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad: kr 1 466. Samlet kredittbeløp er kr 16 466).

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.