Loading

ALLT OM FUJIFILM 2018/19 Intervjuer, tester, skolor & reportage

Sveriges främsta fototidning

FOTOGRAFINTERVJU

Pål Laukli

Som rastlös tonåring fick han följa med pappa på en resa till Kurdistan i norra Irak. Allt dokumenterades med en kompaktkamera. – Vi var med om massor med spännande och starka saker men jag hade bara väldigt dåliga bilder med mig hem. Pål Laukli bestämde sig för att göra det ordentligt nästa gång och började läsa på. I dag är han en av Norges mest eftertraktade fotografer.

FOTOSKOLA

Fartfyllt med mellanformat

Att fotografera snowboard ställer höga krav på både fotograf och utrustning. Ögonblicket där tricket ser bäst ut kan vara kortare än en tiondels sekund. Därför blev vi extra nyfikna när vi hörde talas om Daniel Tengs, som tagit med sig Fujifilms mellanformatare GFX 50S till backen.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm GFX 50S

Fujifilm var de som överraskade stort med ett helt nytt kamerasystem i mellanformat på Photokina i september 2016. Kompakt och till viss del modulärt – men också fyllt av teknik, som vanligt med Fujifilm. Vi har testat kameran – och är imponerade!

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm GFX 50R

Redan litet blir mindre med den nya uppdaterade designen hos Fujifilms GFX-system och GFX 50R. Hårdvaran är i det närmaste densamma – det som ändrats är designen och målgruppen.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm GF 45mm f/2,8 R WR

35 millimeter är en klassisk reportagebrännvidd och tack vare sitt smidiga format kan nog en del reportagefotografer tänka sig att ta med Fujifilms nya 45’a ut på uppdrag.

FOTOSKOLA

Så fungerar mellanformat

En mellanformatskamera är något många fotografer drömmer om. Vi snackar med proffs och ser vad det är de gillar med formatet. – Med mellanformat får man det där draget in i bilden, den känns mer tredimensionell, säger landskapsfotografen Serkan Günes.

REPORTAGE

Följ med in i Fujifilm-fabriken

I Fujifilm Optics fabrik Taiwa, belägen runt 30 mil norr om Tokyo, blandas stor precision, ett koncentrerat allvar och ett än mer tränat grepp. Det är nämligen här som kamerorna Fujifilm X100T, X-T1 och nya X-Pro2 monteras ihop och testas, tillsammans med objektiven XF 35mm F2 R WR och XF 100-400mm.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm X-H1

Fujifilm har grävt sig in allt djupare bland olika genres av fotografer. Nu är det proffsens tur – och de som gillar både Fujifilm och filmning. Steget de nu tar är ett seriöst steg framåt för att börja flörta med yrkesfotografen som behöver en snabb kamera – men det finns lite att arbeta på även om riktningen är mycket lovande.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm X-T3

Med en kombination av stora nyheter på insidan och minimala förändringar på utsidan tar Fujifilm sitt X-flaggskepp till nästa nivå. Även om systern X-H1 som släpptes i våras lanserades som filmproffsens val, kan det mycket väl vara X-T3 som vinner deras hjärtan.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm X-T20

När vi testade föregångaren X-T10 blev vi imponerade av prestandan. Sammanfattningsvis kan man säga att Fujifilm har lyckats igen – trots stora förväntningar.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm: X100F

Fujfilm fortsätter att förfina sin X100-serie. Vi har testat X100F, den fjärde generationen.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm X-E3

Nytt på utsidan och nytt på insidan, med både stora och små förbättringar.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Fujifilm XF 80mm f/2,8 R LM OIS WR Macro

Fujifilm utökar sitt objektivutbud, nu med sin första makro med 1:1-förstoring för närbildsfotografering. Objektivet öppnar upp för att komma riktigt nära både småkryp och blommor – men även för att få ett användbart teleobjektiv.

FOTOGRAFINTERVJU

Mia Galde

Mia Galde är fotografen som gillar att ha tydliga ramar för sina projekt. Men när väl förutsättningarna är bestämda, gäller det att våga ta ut svängarna. – Det är alltid lättare att tänka utanför boxen om man har en box att förhålla sig till. Utmaningen är att inte fotografera på samma sätt hela tiden, säger Mia som skapar sina verk med kameror från Fujifilm.

Allt om Fujifilm 2018

Sveriges skarpaste fototidning

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.