Loading

De Schoolweetjes Nummer 33 || 22 april 2021

Lia was op school

Deze week kwam (dan eindelijk zullen een aantal kinderen hebben gezegd) Lia naar school! Juf Denise en haar man Jeffrey stonden veilig op het plein om zo de kinderen de gelegenheid te geven Lia te bewonderen. Geweldig om te zien hoe sommige kinderen voorzichtig op afstand bleven en een aantal boven de kinderwagen hing. Om de soms ‘bijzondere’ vragen die ze hadden hebben we hard moeten lachen!.

Een leuk cadeau van de groep.

Koningsspelen

Vandaag wordt er in alle groepen aandacht besteed aan de Koningsspelen. Vanmorgen zijn de leerlingen uit de onderbouw op het plein met leuke spelletjes bezig. Vanmiddag gaan de leerlingen van groep 5 t/m 8 met de spelen bezig. Veel plezier allemaal.

Koningsdag en studiedag

Volgende week hebben de leerlingen een korte week. Op dinsdag hebben we vrij vanwege Koningsdag en op vrijdag heeft het team een studiedag. Een mooie opmaat naar de meivakantie.

LSD

Diplomatiek overleg

Het mocht niet en toch gebeurde het. Als vanouds hebben we kunnen genieten van de laatste schooldag van in dit geval 6 VWO. Wel jammer dat het net onder de Centrale Eindtoets viel. Maar goed we hebben er bij ons als op Reggesteyn het beste van gemaakt. Dit zal vanwege de verbouwing en nieuwbouw voorlopig de laatste keer zijn we het closetpapier in de bomen zagen hangen. We wensen alle eindexamenkandidaten toe dat ze slagen en dat ze straks volop feest mogen vieren.

Kind op maandag

Liefde, met je hoofd in de wolken

Koning Salomo schrijft een lied. Het gaat over twee geliefden. Of gaat het over God en de mensen? Waarschijnlijk allebei. God houdt van de mensen en mensen kunnen verlangen naar God – ook als hij niet zo dichtbij is als ze zouden willen. Er wordt gelezen uit Hooglied 2: 8-9, 4: 1-9 en 5: 2-8.

De kleuters horen over Hemelvaart.

Tegeltjeswijsheid

Docenten en betrokken schoolleiders zorgen al jaren dat het onderwijs verder gaat.

Japke. d Bouma schrijft deze week in het NRC handelsblad dat het onderwijs het niet moet hebben van de overheid en de sector.

Tot slot

We wensen u en jullie een fijn weekend toe. Vergeet niet dat de leerlingen dinsdag en vrijdag een vrije dag hebben. Onze hartelijke groeten, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Witte kersenbloesems van Nidhi Tokas Dahiya, Adobe Spark en de Prinses Marijkeschool.