Aase (85) skal sikre gjestene ekte julemat på lille julaften Tar imot hjemløse, ensomme og rusavhengige dagen før dagen!

Frivillig-kokken Aase Strømstad lover ribbe, medisterkaker, surkål og riskrem til Kirkens Bymisjons gjester som ikke kan ta juleferie fra hjemløshet, rus og gata.

– Jeg gleder meg veldig til å være her i år, sier den spreke 85-åringen, som har ett mål for øyet dagen før dagen: å gjøre sitt ytterste for å glede gjestene på Møtestedet ved inngangen til julehøytiden.

Les også : Møt TV-kokken som lager middag til rusavhengige og hjemløse hver uke

Hit kommer hjemløse, ensomme og rusavhengige som ikke har andre å feire jul med.

Et pusterom

Lille julaften i år skal hun by på tradisjonell julemat med ribbe, medisterkaker, surkål, poteter og riskrem til dessert. Mens juletrærne pyntes i de tusen hjem, bidrar Aase til å holde hjulene i gang på Møtestedet.

– Det er alltid veldig hyggelig og varm stemning her, og mange mennesker som kommer på lille julaften, sier Aase, som også i år gleder seg.

Støtt Kirkens Bymisjons juleaksjon Gled en som gruer seg til jul

Den tidligere husstellæreren og kokebokforfatteren har alltid elsket å lage mat, og særlig hyggelig er det å stelle i stand til jul for gjestene. Hun har vært frivillig kokk på kjøkkenet i seks år, og var også med på å stelle i stand til lille julaften i fjor. Kafeen ser hun på som et pusterom for gjestene i en hard og tung rushverdag. Da er god og næringsrik mat viktig

– Det blir litt som et fristed hvor gjestene kan slappe av å få et godt måltid. For mange som kommer hit er dette det eneste faste måltidet de får i løpet av lille julaften, sier hun.

Lover overraskelser

Polfarer og forelegger Erling Kagge kommer med bokgaver til gjestene, I tillegg blir det delt ut juleposer til gjestene, som består av kjeks og sjokolade og andre overraskelser.

Og en ting som er sikkert er at når Aase står over grytene disker hun alltid opp med hjemmelaget mat.

– Jeg lager alt fra bunnen av, sier Aase.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.