Loading

Godt ry i Kongens by

Det er deilig å være Bring i Danmark.

KØBENHAVN: Bring Danmark er en viktig brikke i det nordiske nettverket til konsernet, og har blitt en velkjent transportør for både privat- og bedriftskunder. De vokser raskt, og har det siste året fått en rekke nye kunder, noe som har gitt og rekordstore pakkevolumer. Fordelt på ulike terminaler og kontorer rundt om i landet jobber omtrent 260 medarbeidere. Vi har møtt et par av dem.

.

Noen steinkast unna Københavns hovedflyplass ligger Bring-terminalen på Kastrup. I produksjonshallen står Ahmed Mohammed El-Subaihi (29) og skanner pakker som skal med på dagens rute. Små og mellomstore pakker organiseres i et lastebur, som han deretter ruller ut mot varebilen på lasterampe 8.

– Jeg har faktisk tre Bring-biler som jeg bytter på å kjøre, avhengig av hva jeg skal levere. I dag er det ekspress-pakker til kunder som har bestilt hjemlevering etter 17. De to andre bilene er litt større, og brukes når jeg skal kjøre hjemleveringsvarer for blant annet IKEA, forteller han.

IKEA er en av de større kundene til Bring Danmark, og store deler av gulvarealet inne på terminalen er dekket av varer derfra.

– Kundene kan også betale litt ekstra for at vi bærer varene helt inn og monterer dem. Det kan være krevende i mange av de gamle byggene, spesielt i trange trappeoppganger i de gamle fiskerleilighetene. Men det er bra trening, sier Ahmed.

Bring i Danmark håndterer både pakker, bud, hjemlevering og gods. Mesteparten av pakkene han har med seg når vi er med inneholder småelektronikk. Den økende netthandelen blant danske forbrukere gir stadig større volumer i bilene for Bring.

Første stopp på ruta er Ørestad, en ny og moderne bydel sør for København sentrum. Flunkende nye arkitekttegnede boligblokker og kontorbygg ligger tett i tett, og viser en annen side av København enn de eldre og historiske bygningene i sentrum.

– For et par år siden var ingen av disse bygningene her. Da var dette bare en stor gresslette. Boligprisene er høye, og bare det å parkere i parkeringshuset her koster beboerne rundt 1000 kroner i måneden. Det er like mye som det koster for ett år i resten av København, sier Ahmed, og forteller at det vanligvis er mest post og mindre pakker han leverer her.

Inn mot sentrum passerer vi Islands Brygge. I den stekende vårsolen har mange trukket ut i den store parken her.

– Jo nærmere sentrum man kommer, jo mer trafikk blir det med både mennesker og biler. Det verste er når det plutselig blir avholdt en demonstrasjon, og de stenger gatene uten forvarsel. Jeg liker best å kjøre i industriområdene, der er det ikke så mye trafikk, sier han.

Veldig mange, og spesielt barn, er nysgjerrige på denne scooteren. Jeg har til og med tatt folk i å sitte på den for å ta selfies.

Jakob Strandby, sjåfør

Ahmed setter oss av på Kongens Nytorv, hvor vi har avtalt å møte Jakob Strandby (25). Han bruker el-scooter og får mange lange blikk etter seg når han ruller inn på plassen.

– Veldig mange, og spesielt barn, er nysgjerrige på denne scooteren. Jeg har til og med tatt folk i å sitte på den for å ta selfies, sier han.

I likhet med Ahmed er det Bringterminalen på Kastrup som er Jakobs base. Arbeidsdagen starter med at han i 7-tiden henter pakker som skal kjøres ut til tannlegekontorer i København. Deretter kjører han ulike varer rundt i sentrumsområdene. Mot slutten av dagen tar han med seg pakker som skal tilbake til terminalen.

– Jeg kjører blant annet også ferske baguetter og sjokolade til kafeer. Fordelen med scooteren er at den er mer stabil enn en sykkel, og at den er mer fleksibel enn en bil. Men jeg må følge de samme trafikkreglene som en bil, sier Jakob, og legger til at rekkevidden tidvis kan være en utfordring på scooteren.

Bring satser tungt i det danske markedet. I 2020 skal en ny og moderne terminal på over 11 000 kvadratmeter stå klar utenfor København. Terminalen får en markant miljøprofil, blant annet skal solcellepanel på taket sørge for strøm til bygget.

– Vi vokser voldsomt – langt mer enn bransjen som helhet. Vi er glad for at stadig flere nettbutikker og netthandlere velger Bring. Nå satser vi helhjertet på fremtidens pakkelevering og må derfor også bygge ut vår terminalkapasitet. Vi gleder oss til å flytte inn i det nye og moderne anlegget. Det styrker vår posisjon som en av de viktigste logistikkaktørene i Norden, sier Jens Rom, direktør for Bring i Danmark og Finland.

Tilbake i bilen hos Ahmed får vi høre at han har kjørt for Bring i omtrent 10 år. Han vil få fram at det har vært gode år.

– Jeg har venner som kjører for andre transportører i København, og flere av dem blir overrasket når de hører hvor gode vilkår vi har. Mange spør om jeg kan fikse dem jobb her, sier han og ler.

TEKST OG FOTO: HÅVARD JØRSTAD

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.