Loading

SVALBARD FOTOEKSPEDITION #2018

Svalbard Ekspeditionn 2018, med Bonnnier Expeditionns, skulle være en tur med masser af fotografering af Wildlife og de vilde landskaber, en tur jeg har set frem til i mange år, efter en del "kiggen" rundt valgte jeg Bonnnier Expeditions, som tur planlægger , jeg syntes at de experter der var tilknyttet turen , var godt valgt .. specielt glædede jeg mig til at lære, af Magnus Elander, som skulle med som fotoexpert. jeg ligger links sidst i historien.

Så stumperne blev pakket, kamera udstyr og extra Hardiske til backup af billeder .. en kuffert med tøj, extra kamera og objektiver (samlet vægt 31 kg) ups.. og min F-Stop rygsæk med det nødvendige fotoudstyr, som jeg ikke kunne undvære .. så den røg op på 13 kg .. MEGA ups........

En dag i Longyearbyen, hvor vi besøgte bla. Svalbard Museet, hvor vores forhåbninger om Wildlife blev forstærket , et fint lille museum der meget godt viser historien om svalbard.

DET GODE SKIB

MS Nordstjernen, var skibet jeg skulle opholde mig på fra d. 13 - 17 Juli, et dejligt skib og for mig helt perfekt med enkelt lugar, og eget bad ,en overkøje hvor jeg kunne have alt mit gear liggende klar! .. ren luksus.

MS Nordstjernen

WILDLIFE

Havde jo en forventning om at se diverse arktiske fugle og dyr, såsom arktisk terne, kjove, havhest, edderfugl, snespurv, polarræv, hvaler, hvalros , Svalbard ren og ikke mindst isbjørn.. ved godt det var meget at forlange ,men det var det jeg håbede på.

Jeg viser billederne og en lille forklaring herunder, men ikke nødvendigvis i kronologisk rækkefølge..

Jeg fik jo stort set opfyldt mine ønsker , polar ræven, fik jeg dog kun set og ikke fotograferet.. må blive næste gang.

ARCTIC TERN

Artic Tern, var jo en af de fugle jeg håbede at få et par skud af! (Havterne som den hedder på Dansk).

SNESPURV

Snespurven, var en af de andre, som jeg er glad for at har fået med på kortet.. den så vi flere gange på vores rundtur.. en fornøjelse hver gang.

I mellem alle dyre oplevelserne, var naturen selvfølgelig helt utrolig ,at ligge for foden af de store gletsjer , og bare nyde stilheden var helt utroligt..

At jeg skulle opleve Blåhvalen, verdens største hval, med et blås på flere meter, og en længde på op til 25m og en vægt på op til 140 tons ( på den nordlige halvkugle) var ikke lige med i notesbogen , men lige efter vi var stævnet ud af Isfjorden, så vi blåset i midnatssolen ,også var det bare frem med kameraet, selv om klokken var omkring 23.00.

BLÅHVAL

Blåhval

STORSLÅET NATUR

Gletjer så store så man næste ikke forstår det, men prøv at se nede til venstre, det er en af de RIB´s ( Hårdbundet gummibåd) vi sejler i land med fra MS Nordstjernen.

HVALROS

Efter første stop ved en Gletjer, fik vi på en lille sandbanke øje på Hvalrosserne, der er ikke meget aktivitet, de er åbenbart ude og "fiske" i 4 dage og derefter ligger de så bare i klynger og fordøjer, sover og prutter i 4 dage.. for så at stikke til søs igen :)

Hvalros

Anden gang vi så hvalrossen var på Moffen, som ligger på 80 grader nord ..

ISBJØRN

Ja det prægtige rovdyr, var der jo ingen garanti for at vi fik set og alle har en enorm ærefrygt for at møde det store rovdyr.. derfor var vi også omgivet af "vagter" hver gang vi var i land!

Vores Guide "vagt" Øjvind

VI opdagede Isbjørnen, på en halvø, imens vi sejlede forbi en sen aften , ved 01.15 tiden, så det meste af båden sov, imens et par af os var oppe og kigge efter netop Isbjørnen, båden kom desværre ikke tættere på, så vi havde ca. 15 min til at få taget disse billeder fra en gyngende båd, hvor selv med stabilisator på 500mm med extendere, havde svært ved at komme tættere på... ................men JEG har set isbjørnenn i sit rette element .

ROVFUGLEN PÅ SVALBARD

Kjoven, er Svalbards Rovfugl, den findes i et par udgaver , dette er den Almindelige Kjove, vi så også Storkjove, men den fik jeg "kun" set i Kikkerten..

Kaptajn Kjove :)

HAVFUGLE

Teist, var i hobetal .. og dem skulle man bare være hurtige at fange, da de dykkede eller drønede hen over vandoverfladen, med det samme båden kom sejlende.

TEIST

EDDERFUGLE

RIDER

HAVHEST

SVALBARD RENSDYR

Svalbard rensdyret er genetisk forskellige fra andre rensdyrarter og er lavere, så et helt specielt rensdyr på Svalbard - derfor er jeg rigtig glad for at have oplevet en han en hun og en kalv..

Foto taget af Louise Hagemann
Og tak til Øjvind, for sikkerheden i land..

LIDT IS OG NATUR

HELT TÆT PÅ SVALBARD

Foto taget af Louise Hagemann

Også slutter jeg lige af med denne meget fine Arctic Rose

Så tak, Svalbard, tak for kigget, det er ikke sidste gang jeg skal se dig :) der er masser at udforske og fotografere endnu!

Og tak til Magnus Elander, Wildlife Fotograf og Louise Hagemann , Redaktør på DigitalFoto, det har været end oplevelse.og her er lige links som lovet

Created By
Kenneth Pingel
Appreciate

Credits:

Kenneth Pinngel