Cap 4: Dit Is Geen Dagboek DooR judith osinga h4d

Waar?

Deze voorstelling was te zien in de Lawei

Waarom?

Deze voorstelling sprak mij aan, omdat ik het boek heb gelezen en dat al erg leuk vond. Het leek mij erg leuk om het verhaal ook in de vorm van een toneelstuk te zien. Bij het boek kon je erg goed je verbeelding gebruiken en ik was benieuwd of mijn idee├źn overeenkwamen met het toneelstuk.

Wat vond ik van het verhaal?

Ik vond het verhaal de 1e keer al erg leuk. Ik vond de voorstelling erg veel op het boek lijken en op een goeie manier in realiteit gebracht. Het voldeed erg aan mijn verwachtingen. Ik vond het op een duidelijke manier gebracht zonder moeilijke termen. Het verhaal was erg duidelijk en ook zonder dat je het boek gelezen had, kon je het goed begrijpen. Ook gingen dingen niet te snel en dat was erg fijn.

Wat vond ik van de acteurs?

De acteurs waren erg goed. Ook spraken ze erg duidelijk. Wat ik erg goed vond was dat ze de emoties erg goed over konden brengen. Dit gaf een erg realistisch beeld en het er bijna op dat ze het zelf meegemaakt hadden. Ook vond ik dat het erg knap was dat, toen er wat grapjes gemaakt werden in het publiek, ze gewoon serieus door bleven gaan. Ze waren 1 keer een beetje uit hun dansje wat ze deden, maar dat was dan ook eigenlijk hun enige 'fout'.

Wat vond ik van de muziek

Alle muziek paste goed bij het verhaal. Er werd namelijk klassieke muziek afgespeeld die hij van zijn vader moeste luisteren. Wat ik wel jammer vond is dat de muziek vaak wat te luid stond. De mensen die daar over gingen hadden makkelijk de muziek bij het volgende stuk wat zachter kunnen doen. Het was niet een heel groot probleem, maar het was toch wel fijn geweest als het iets zachter had gestaan. Ook vond ik dat de muziek af en toe wat te lang doorging. Het was erg mooie muziek, maar op een gegeven moment was het wel genoeg en had het stuk door moeten gaan. Muziek speelt opzich een grote rol en daarom was het logisch dat er ook in het toneelstuk muziekstukken gebruikt werden. Ze hadden hiervoor ook de goede stukken uitgekozen, maar die 2 punten vond ik wel dingen die wat beter hadden gekunt.

"Vandaag kreeg ik een brief van Pauline met als aanhef Lieve Boudewijn"

Wat vond ik van de opstelling van het podium?

Ik vond dat het op een goeie plek stond waar alles duidelijk te zeg was. Het podium was 1 met de grond waar je binnen kwam en hierdoor kon je het publiek er goed bij betrekken. Er stonden verder niet erg veel spullen op het podium en er was dus ook niet heel veel afleiding van dingen die gebeurden. Het was geen erg groot podium. Dat vond ik erg fijn omdat het na mijn mening voelde dat je overzicht had op de dingen die er gebeurden.

Wat vond ik origineel?

Wat ik origineel vond aan deze voorstelling was dat het publiek er bij sommige stukken bij betrokken werd. Dit gaf een leuk effect, omdat het dan niet alleen over die acteurs ging. Wat ik ook erg leuk vond was dat er een scherm stond. Hierop werd alles geprojecteerd wat hij geschreven heeft in zijn dagboek. Dit ging echter wel een paar keer fout. Het liep dan niet helemaal synchroon met was de acteur deed en wat er op het scherm stond.

Zou ik deze voorstelling aanraden?

Zeker! Ik zou deze film aan iedereen van onder een bepaalde leeftijd aanraden. Ik denk dat als mensen van een oudere leeftijd dit zou laten zien, dat ze het niet heel interessant zouden vinden. Ik vind het ook een aanrader, omdat je goed met de hoofdpersoon mee kan leven. Ook is alles erg duidelijk uitgelegd en hoef je het boek niet gelezen te hebben om het verhaal goed te begrijpen.

Wat was mijn gehele mening over dit stuk?

Ik vond het een SUPERLEUKE voorstelling die ik aan erg veel mensen zou aanraden. Het was erg goed gespeeld en leek erg op het origineel. Het was erg duidelijk en er werd duidelijk gesproken. Ik zou zeker nog ene keer naar zo'n voorstelling willen gaan en heb er dus ook zeker geen spijt van dat ik voor deze voorstelling heb gekozen. Dit is zeker mijn leukste tot nu toe.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.