Loading

3 måneder er gått siden vi besøkte Liberia! Det føles uvirkelig! Den gangen var det bekymringer for demonstrasjoner mot regjeringens økonomiske politikk som var i fokus. Vi måtte ta inn på et hotell utenfor hovedstaden Monrovia for å unngå urolighetene etter anbefaling fra våre samarbeidspartnere! Nå er Covid-19 den nye faren landet står ovenfor.

Vi var ni stykker på reise til Liberia for å se på staus på arbeidet på fire de skolene vi støtter. Det ble en fantastisk opplevelse hvor alle skolene viste stor fremgang og optimisme og glede. Vårt fokus da vi kom hjem var var å sikre videre drift og utvide vårt engasjement og videreutvikle de tilbudene vi gir barna.

Nå 3 måneder etterpå er verden som vi alle vet snudd på hodet med en pandemi forårsaket av Covid-19 og vi minnes 2014-2016 hvor Ebola- viruset herjet Liberia og landet ble stengt ned, så nå er vårt fokus å bidra til at de kommer seg igjennom denne krisen også!

Det er mange barn og familier som på kort tid opplever virus epedemier på kroppen. Mange mistet sine foreldre, søsken og nære venner i forrige krise og kan oppleve det samme marerittet igjen.

Vi forbereder oss på å fortsette med alle våre tiltak når krisen går over, de vil trenge vår støtte da mer enn noen gang.

Men nå er det fokus på å forhindre Covid-19 å spe seg med kampanjer om hvordan man skal forholde seg til Korona viruset for ikke å bli smittet eller spre smitte.

Vi håper på deres støtte og sammen med våre partnere i Liberia vil vi arbeide med de avsides landsbyene hvor det er prekær mangel på leger og opplysning om den nye faren som truer.

Lunsj for de minste på skolen.

Landet har lært mye av Ebola og mange vet hva de skal gjøre, men de mangler gode hygiene forhold, lite rent vann fra brønner som ofte ligger langt vekk fra landsbyen .

Nyskjerrig på hva som skjer på skolen!

Kjøkken i et typisk hus på landsbygden i Liberia.

Lunsjen er klar og køene er trange.

Skolelunsj, for mange er dette dagens viktigste måltid. Dersom skolene stenger faller dette måltidet bort.

Mange har fått rent vann men må gå langt og bære tungt.

Hele familien er med og tar et tak.

Typisk transport av varer og mennesker!

Fra GHTAC's kampanje sammen med UMC (United Methodist Church) under Ebola epidemien i 2014-2016.

Utstyr til renhold, vanntønner med kraner og folkeopplysning sto i fokus da UMC og GHTAC samarbeidet om å nå ut til de mest avsides stedene i Liberia.

Vi trenger din støtte. Dette kan du gjøre via vår webside eller på Facebook.

Created By
Rolf Maurseth
Appreciate

Credits:

Alle bider GHTAC