Loading

Het Vitaliteits dashboard

van

.... naar een idee van Zorg aan Zet
Gezondheid - Ontwikkeling- Prive - Werk

Wat is het ?

Het Vitaliteitsdashboard is een omgeving waar uw medewerkers informatie en praktische hulpmiddelen kunnen vinden op het gebied van gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid om daarmee hun welzijn, balans en plezier in het dagelijkse leven en werk te behouden en te verbeteren

Thema's

De informatie op het Vitaliteitsdashboard is onderverdeeld in een aantal hoofdthema’s. Veel gebruikte en bekende thema’s zijn standaard al voorzien van informatie en andere content. U als werkgever kan deze thema’s natuurlijk aanpassen of zelfs nieuwe thema’s aandragen met content die specifiek is voor uw organisatie.

Hoe werkt het?

Elk thema wordt verder uitgewerkt volgens een standaard indeling:

 1. Algemene informatie
 2. Wat kan je zelf doen?
 3. Wat kan je werkgever doen?
 4. Wat kan je (collectieve) zorgverzekeraar doen? (indien op het onderwerp van toepassing)

Het dashboard wordt kant en klaar geleverd, permanent onderhouden en is gevuld met standaard content, ontwikkeld in samenwerking met WGV Zorg en Welzijn. en kan helemaal op maat gemaakt worden voor elke organisatie.

Maak uw eigen dashboard

Het Vitaliteitsdashboard kunt u zelf aanpassen en uitbreiden met organisatie specifieke thema’s, bijbehorende content en eigen foto’s.

Ook kan per onderwerp specifieke informatie van uw organisatie en koppelingen of verwijzingen naar uw eigen providers worden weergegeven.

Het Vitaliteitsdashboard kan volledig gekoppeld worden met of geïntegreerd worden in uw eigen (intranet)omgeving, voorzien van een eigen look & feel.

Integratie met de Zorgverzekering

Een uniek en vooral handig onderdeel is de integratie met de (collectieve) zorgverzekeraars waardoor bij verschillende onderwerpen relevante (dekkings)informatie met eventuele vergoedingen wordt weergegeven.

Hierdoor kan de gebruiker direct zien welke ondersteuning de verzekeraar biedt en wat er eventueel vergoed wordt.

Zorg om gezond te blijven

Het dashboard geeft de werknemer inzicht in de vergoedingen en programma's van zijn of haar zorgverzekeraar die gericht zijn op preventie van ziekte en bescherming van de eigen gezondheid.

Uitvoering, inrichting, implementatie én onderhoud van het dashboard wordt verzorgd door:

Colliant is een zustermaatschappij van Colijn & Partners en verzorgt de dienstverlening hiervoor. Colijn & Partners blijft intermediair en voor de collectieve zorgverzekering en Colliant is verantwoordelijke voor de ICT en technische ondersteuning

Ga direct aan de slag met het

en maak het verschil met onderwerpen als:

Ouderschapsverlof

Als medewerker kun je gebruik maken van ouderschapsverlof. Je werkt dan tijdelijk minder om meer tijd te besteden aan een kind tot 8 jaar. Je hebt recht op 26 keer je aantal werkuren per week. De afspraken in je arbeidsovereenkomst over bijvoorbeeld werkzaamheden en aantal werkuren veranderen niet. Het verlof is in principe onbetaald. Na de bevalling van je partner krijg je naast kraamverlof ook 3 dagen ouderschapsverlof

 • Wat kan de medewerker zelf doen?

Overgangsklachten

De overgang, iedere vrouw krijgt er uiteindelijk mee te maken. Tijdens de menopauze kun je last krijgen van allerlei klachten. De overgang is een periode in je leven waarin veel verandert. Niet alleen ga je van je vruchtbare naar onvruchtbare periode, ook in je omgeving kan veel veranderen tijdens je menopauze. Als je kinderen hebt, zijn die waarschijnlijk zelfstandig en gaan wellicht het huis uit. Ineens heb je meer tijd voor jezelf. Je kunt het gevoel hebben dat je door de menopauze in een gat valt. Wat moet je doen met zo veel vrije tijd?

 • Wat kan de medewerkers zelf doen?
 • Wat kan je als werkgever doen?
 • Wat vergoedt en biedt de zorgverzekeraar?

JAARGESPREK

Het jaargesprek is een goed moment om stil te staan bij je werkvermogen (opleiding en loopbaan, werkomstandigheden, vitaal en gezond en werk-privé-balans). Jaargesprekken vinden in beginsel eenmaal per jaar plaats. Vanzelfsprekend kunnen leidinggevenden en/of medewerkers behoefte hebben aan frequentere gesprekken.

 • Wat kan de medewerker zelf doen
 • Wat kan je als werkgever doen?

Mantelzorg

Veel medewerkers zien zichzelf niet als mantelzorger. Je denkt dat deze onbetaalde zorg er ‘gewoon bij hoort’ want zorgen voor anderen zit je als zorgprofessionals in het bloed. Maar mantelzorg kan ervoor zorgen dat je overbelast raakt. Het kan intensief zijn, vooral naast een baan. Je bent mantelzorger als je meer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week voor een naaste zorgt.

 • Wat kan de medewerker zelf doen?
 • Wat kan je als werkgever doen?
 • Wat vergoedt en biedt de zorgverzekeraar?

En natuurlijk

Stoppen met roken

De nadelen van roken zijn bij iedereen bekend. Het staat op elk pakje sigaretten en onder elke reclame voor tabak. Toch is een opsomming van de schadelijke gevolgen maar voor heel weinig rokers doorslaggevend om definitief te stoppen. Stoppen met roken is moeilijk voor de meeste rokers. De kans dat stoppen lukt, is groter wanneer je hulp gebruikt.

 • Wat kan de medewerker zelf doen?
 • Wat kan je als werkgever doen?

Wat vergoedt en biedt de zorgverzekeraar? Basis zorgverzekering: Stoppen met Roken 100% maximaal 1x per jaar

Klik hier voor de demo versie van het dashboard

Ontwikkeld door Colliant in samenwerking met Colijn & Partners
Voor meer informatie