Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 25 november 2019

Kindje

Bouwgilde groep 5/6

Verslag van het bezoek aan de Bouwgilde van Nathan en Nick.

We gingen naar de Bouwgilde. Eerst moesten we een kwartier in de auto. Toen we er waren gingen we eerst naar een kamer. Toen stond er een auto, die auto kon over de kop heen. Toen ging de meneer het uitleggen wat we gingen doen. Metselen. We moesten een stenen muur metselen. Daarna gingen we timmeren en moesten een soort vogelkooitje timmeren. Toen gingen we naar beneden weer naar de kamer. Toen kregen we drinken en een koekje. En toen ging de meneer uitleggen wat we weer gingen doen. Hij legde uit dat we gingen schilderen en tegelen. Eerst gingen we schilderen, dat ding wat we hadden getimmerd. Dat gingen we schilderen. Je kon kiezen uit wit en grijs. De buitenkant moesten we schilderen, de binnenkant mocht ook. Daarna gingen we tegelen. We moesten een paard tegelen. De anderen hadden al een heel stuk gedaan. Iedereen mocht een tegel snijden. Toen mocht iedereen twee tegels plakken. Toen gingen we naar beneden. Daarna kregen we een snoep rolletje. Toen gingen we naar de auto. Daarna een kwartier weer naar school rijden. Toen mochten we naar huis.

Afscheid Jitske Gouma

Vandaag gaat Jitske Gouma voor het eerst naar haar nieuwe school, De Sleutel in Vroomshoop. Afgelopen week heeft ze al kennisgemaakt en afgelopen vrijdag heeft ze afscheid genomen van haar groep bij ons op school. We wensen Jitske heel veel geluk op haar nieuwe school en hopen dat ze haar draai daar gauw gevonden heeft.

Koptelefoontjes

Op dit moment hebben alle leerlingen van groep 5 t/m 8 een eigen koptelefoontje met een opbergdoosje van school gekregen. We hopen dat dit beter werkt dan de vaste koptelefoons bij de computers en de gezamenlijke koptelefoons in de klas voor de chromebooks. We vragen de kinderen voorzichtig om te gaan met hun eigen koptelefoon die slechts eenmalig verstrekt wordt. Mocht deze koptelefoon kapot gaan door onvoorzichtig gebruik dan verwachten dat we dat er een vervangend setje oordopjes van thuis wordt meegenomen. Door de aanschaf van enkele chromebooks heeft de leerkracht nu de mogelijkheid met de hele groep tegelijk gebruik te maken van digitale verwerkingsmogelijkheden en toetsen bij de methode. De kinderen vinden het fantastisch om op een uitdagende en adaptieve manier op eigen niveau te kunnen werken. Voor de leerkrachten scheelt het veel nakijkwerk terwijl toch op ieder gewenst moment het overzicht wordt behouden.

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Donderdag 28 november mogen alle kinderen de schoen zetten. Dat zal spannend worden. Komt er dit jaar weer een Rommelpietje ???

Donderdag 5 december komt Sinterklaas met zijn Pieten op school. Omstreeks 8.40 uur zal hij arriveren. De kinderen mogen allemaal op het plein blijven om hem een warm welkom te heten. De ouders mogen natuurlijk hierbij ook aanwezig zijn. Als de Sint is aangekomen gaat iedereen naar zijn eigen klas om het Sinterklaasfeest te vieren. ‘s Middags zijn alle kinderen vrij.

Van het bestuur

Beste ouders / verzorgers,

Aan het eind van dit schooljaar gaat onze directeur-bestuurder Wim van Ginkel stoppen met zijn werkzaamheden bij Verion om te gaan genieten van zijn pensioen. In de afgelopen periode is het bestuur samen met directies en GMR bezig geweest met het voorbereiden van de wervingsprocedure, de procedure wordt deze week opgestart. Het wervingsprofiel is te vinden op onze website www.verion.nl.

Met vriendelijke groet, bestuur Verion

Mediawijsheid

Onlangs was het de week van de mediawijsheid. Ook wij hebben hier op school aandacht aan besteed. Wellicht vraagt u zich af of u hier ook thuis aandacht aan kunt besteden. Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wilt je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Hieronder vindt u 3 links naar folders, gericht op een specifieke leeftijdscategorie met adviezen voor de media-opvoeding.

Datum sterrit aangepast

De ouderraad heeft laten weten dat de datum van de sterrit aangepast wordt. De sterrit wordt op 13 juni 2020 gehouden in plaats van 20 juni. Wilt u dit aanpassen op uw schoolkalender en in uw agenda?

Taart voor groep 7/8

De kinderen van groep 7-8 hebben in de Kinderboekenweek meegedaan aan Codewoord; een spel op de computer. En... ze hebben hiermee gewonnen! Daarom kwam Gea Jansen van de bibliotheek vanmiddag taart in de klas brengen. Dat was smullen...

Lied van de maand

Jarig

Agenda

Oud papier/pleinvegen

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 9 december.

Created By
Team De Driesprong
Appreciate