Loading

De Schoolweetjes Nummer 14 || 14 december 2018

Schaatsen

Van de gemeente Hellendoorn kregen de leerlingen een bandje met een code. Dit bandje geeft recht om nog eens te schaatsen op de ijsbanen zoals in Enschede en Deventer. Voor de groepen 6, 7 en 8 waren er bovendien handwarmers die telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. Of het zo koud wordt weten we niet, maar in ieder geval willen we onze gemeente bedanken voor deze leuke cadeautjes.

Uitnodiging kerstviering

Graag nodigen we onze leerlingen, hun ouders en verzorgers, opa's en oma's en andere belangstellenden van harte uit om met ons het Kerstfeest te vieren op donderdagavond 20 december in de Regenboogkerk aan de Grotestraat 127. De viering begin om 18.30 uur. De kerk gaat om 18.00 uur open. Deze keer hebben we de viering van Kind op Maandag aangehouden. Het thema is "Tel je mee?". De collecte bij de uitgang is dit jaar voor Vluchtelingenwerk. De leerlingen hebben hierover informatie gekregen.

Groot Hellendoorns Dictee

Maud uit groep 7 en Esther uit groep 8 hebben maandagavond meegedaan aan het Groot Hellendoorns Dictee. Beide meiden hebben het goed gedaan. Na de barrage eindigde Esther zelfs als derde. Een zeer knappe prestatie.

Groot Hellendoorns Dictee

Sfeer in de school

In alle groepen staan kerstbomen, de boom in groep 2 mag toch wel als meest kleurrijke van de school worden genoemd.

Zending

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen een bedrag van € 42,90 meegenomen. Helaas deze keer ietsje minder dan vorige week. Alle gevers heel hartelijk dank!

Kind op maandag

Ontelbaar. Keizer Augustus houdt een volkstelling hij wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen: Alle mensen in zijn land moeten geteld worden. Precies als hij klaar is met tellen, laat God een kind geboren worden. Dat kind telt voor de keizer misschien nog niet mee, maar hij zal de wereld veranderen. Er wordt deze week gelezen uit Lucas 2: 1-20

De kleuters horen het verhaal over de Wijzen uit het Oosten.

Wat gaan we doen in kerstvakantie?

U blijft vast niet twee weken thuis met kerst. Er is zeker gelegenheid om er op uit te gaan met de kinderen. Onder de button vindt u tips om een leuke dag te hebben.

Andere Advent

Derde advent: zondag 16 december.

De foto die u ziet is gemaakt op oudejaarsdag aan de Costa Brava door Daniel Biber. Duizenden spreeuwen vormen een enorme vogel, die in het avondrood naar het zuiden vliegt. Een mooi symbool voor de tijd van Advent. We zijn allemaal druk met onze eigen dingen maar we maken ook deel uit van de grote groep mensen die uitziet en op weg is naar Kerst.

  • Met velen zijn we onderweg
  • Alledaags gekeuvel
  • Woorden die over elkaar buitelen
  • De zin van ons bestaan blijft
  • bij de eerste blik verborgen
  • dan wordt een hemelse vleugel zichtbaar
  • Vertrouwen wij op die Geest
  • die ons verder draagt
  • naar vrede - naar Liefde.

Onze Schoolweetjes

Hier een overzicht van onze nieuwe "Schoolweetjes". Alle nummers zijn terug te vinden op onze website.

Kerstvakantie

Op vrijdag, de 21e december, begint de kerstvakantie om 12.00 uur. Denkt u er aan dat de leerlingen om 12.00 uur vrij zijn op deze dag? Wij wensen u en jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een hele goede jaarwisseling toe.

Kerstmuziek

Vorige week hebben meerdere lezers de weg gevonden naar onze eigen Kerstlijst in Spotify. Houdt u meer van klassieke kerstmuziek dan wijzen we u graag op The Holiday Channel van het New Yorkse WQXR.

of

Tot slot

Wij wensen u en jullie allen een goed weekend. Met vriendelijke groeten, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Daniel Biber "Vogelzwerm boven de Costa Brava" en Prinses Marijkeschool.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.